NAVO missie in Afghanistan, deel 2

Gestart door Lex, 24/11/2012 | 14:50 uur

andré herc

Aanval op VS-basis in Afghanistan

Toegevoegd: zondag 2 dec 2012, 04:46
Update: zondag 2 dec 2012, 09:56

In het oosten van Afghanistan hebben Taliban-strijders een Amerikaanse luchtmachtbasis aangevallen. Er waren meerdere explosies bij de poort van het terrein in de stad Jalalabad. Daarna brak een vuurgevecht uit dat zeker twee uur duurde.

De negen Talibanstrijders zijn om het leven gekomen. Daarnaast kwamen drie Afghaanse militairen en twee burgers om. Een onbekend aantal NAVO-militairen is gewond geraakt.

Vanochtend vroeg bliezen twee Talibanstrijders zich met hun auto op bij de poort van de luchtmachtbasis. Daarna vielen zeven Talibanstrijders met zware vuurwapens aan. Ze slaagden er niet in op de basis te komen.

Gevechtshelikopters


Uiteindelijk werden ze uitgeschakeld met behulp van gevechtshelikopters. Voor de basis lagen na afloop bebloede lichamen en militaire uniformen. Vermoedelijk hebben de Talibanstrijders zich verkleed als Afghaanse militairen.

nos.nl
Den Haag stop met afbreken van NL Defensie, en investeer in een eigen C-17.

dudge

Combat end just weeks away (02:17)

Defence confirms main combat operations for Australian troops in Afghanistan will be over by the end of the year, though little has been said about the impending end to training of Afghan forces.

video item:
http://media.theage.com.au/national/selections/combat-end-just-weeks-away-3707245.html?from=newsbox

Lex