Onrust Jemen

Gestart door Elzenga, 12/03/2011 | 21:03 uur

Parera

Citaat van: Huzaar1 op Vandaag om 18:59Laten we het allemaal maar zien op voorbereiding op het echte werk. Die zandrebellen zijn ook weer niet zo gevaarlijk.

Toch heb ik liever dat de KD zolang als nodig tegen de kant gaat of desnoods terug naar huis keert als deze systemen niet werken of niet betrouwbaar zijn. 

Je wilt daar niet liggen met die geweldige radars en niks kunnen doen tegen een inkomend doel.

Huzaar1

Laten we het allemaal maar zien op voorbereiding op het echte werk. Die zandrebellen zijn ook weer niet zo gevaarlijk.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Parera

Marineschip Karel Doorman op weg naar Rode Zee gestrand door technische problemen
DEN HAAG - De Zr.Ms. Karel Doorman is met technische problemen gestrand in de Middellandse Zee, op weg naar de Rode Zee. Het ministerie van Defensie bevestigt wat bronnen daarover melden aan De Telegraaf.

Volgens het ministerie zijn er problemen met 'een van de wapenssystemen'. Een woordvoerder wil niet zeggen welk wapen het betreft. Een bron meldt echter dat er een mankement is aan twee van de automatische snelvuurkanonnen, de zogenoemde Goalkeepers. Die zijn nodig om inkomende raketten te vernietigen. De bemanning zou zich 'niet veilig' voelen om door het Suezkanaal te varen zonder werkende wapens. Defensie kan dat niet bevestigen.

De Karel Doorman vaart naar het gebied waar regelmatig aanvallen zijn van Houthi-rebellen met raketten en drones. Tot anderhalve week geleden was het luchtverdedigings- en commandofregat Zr. Ms. Tromp in de Rode Zee om bij te dragen aan het beschermen van de scheepvaart tegen aanvallen van de Houthi's in Jemen. De Tromp is inmiddels op weg naar Indonesië.

Een technisch team is ingevlogen om het euvel te verhelpen. 'Het schip is op 21 april jl. volledig inzetbaar vertrokken vanuit Den Helder naar het operatiegebied', schrijft de minister aan de Kamer. 'Na vertrek zijn technische problemen ontstaan aan één van de wapensystemen. Deze technische problemen worden op dit moment verholpen. Nadat Zr.Ms. Karel Doorman de noodzakelijke tests heeft doorlopen, vaart het schip zo snel mogelijk naar het operatiegebied.'

De Karel Doorman is geen fregat zoals de Tromp maar een logistiek ondersteuningsschip, bedoeld om steun te geven aan andere marineschepen of om personeel of materiaal- te vervoeren.

De Goalkeeper is een machinegeweer met zeven lopen die 4200 kogels van 30 mm diameter per minuut verschieten. Gekoppeld aan een radar kan het systeem tot wel acht raketten tegelijk vinden en vernietigen. De Goalkeerper is bedoeld als laatste redmiddel tegen een vijandelijke aanval die niet op een andere manier kan worden gepareerd.

https://www.telegraaf.nl/nieuws/173236641/marineschip-karel-doorman-op-weg-naar-rode-zee-gestrand-door-technische-problemen

Harald

Na lanceerproblemen is Belgisch fregat nu klaar voor Rode Zee

Het Belgische fregat Louise Marie gaat de Middellandse Zee verruilen voor de Rode Zee. Het M-fregat kampte met technische problemen waardoor een raket niet kon worden gelanceerd en waarna de inzet in de Rode Zee werd uitgesteld. Het fregat is nu wel klaar voor inzet, liet de Belgische marine afgelopen zaterdag weten.

https://marineschepen.nl/nieuws/Belgisch-fregat-Louise-Marie-klaar-voor-Rode-Zee-290424.html

Master Mack

Wat zijn het toch mooie schepen de LCF'en. Ben benieuwd naar het silhouet met het nieuwe kanon en hopelijk op alle 4 de 2de GK.

Parera




Harald

CitaatKomende week komt er een einde aan de inzet van de Tromp op de Rode Zee. Het fregat vervolgt dan zijn geplande reis om de wereld, waarbij ook verschillende oefeningen op het programma staan.

Tweede marineschip vertrekt naar Rode Zee voor missie tegen Houthi-aanvallen https://www.nu.nl/binnenland/6309887/tweede-marineschip-vertrekt-naar-rode-zee-voor-missie-tegen-houthi-aanvallen.html

Parera

En toch kunnen we een voorbeeld nemen aan de Duitsers op bepaalde keuzes.

Qua bewapening en formaat zitten ze wat vreemd maar als je kijkt naar ciws,mlg's en decoys zijn ze prima.

Huzaar1

#216
Citaat van: Ace1 op 20/04/2024 | 11:25 uurAls een schip een lange tijd in een warme zee als de rode zee, middellandse zee en Indische Oceaan vaart heeft het schip sneller last van corrosie dan wanneer het schip op de noord zee, oost zee of het noordelijke deel van de atlantische oceaan vaart.

Ook, maar bedoel gewoon rommelig dek. Oude toren voor kanonj, zo'n bultje. En over algemeen het rotzooi van spullen die overal zichtbaar zijn of er niet opgeruimd uitzien.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Ace1

Citaat van: Huzaar1 op 20/04/2024 | 11:20 uurWat zien die duitse boten er afgetaaid uit.

Als een schip een lange tijd in een warme zee als de rode zee, middellandse zee en Indische Oceaan vaart heeft het schip sneller last van corrosie dan wanneer het schip op de noord zee, oost zee of het noordelijke deel van de atlantische oceaan vaart.

Huzaar1

Wat zien die duitse boten er afgetaaid uit.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Parera

Citaat van: Ace1 op 20/04/2024 | 10:28 uurMaar is het niet de Hessen die de RZ verlaat?
Ik zie het inderdaad, ik vond het al bijzonder kort voor de Tromp.

Ace1

Citaat van: Parera op 19/04/2024 | 19:28 uurDe Tromp verlaat de Rode Zee zonder inzet van wapens.

Bei der #BundeswehrimEinsatz verabschiedete sich das niederländische Schiff "Tromp" auf traditionelle Art durch eine Vorbeifahrt von der Fregatte "Hessen" auf deren Nachhauseweg aus dem Einsatz #EUNAVFOR #Aspides. Die beiden Schiffe verbindet eine lange und enge Freundschaft.

Maar is het niet de Hessen die de RZ verlaat?