Hoe de PR van Defensie wel moet

Gestart door KapiteinRob, 20/09/2009 | 01:38 uur

Lex

Citaat van: Ros op 06/02/2018 | 22:52 uur
Maar als het zoals nu Defensie betreft, bedenk wat je met € 16 miljoen kan doen  :omg: Los van het gegeven dat de imago nog verder door de slijk word gehaald.
Helaas gaat het hier, zoals zo vaak om het geld. Maar het 'goud van de organisatie', daar wordt aan voorbij gegaan.
Draai het om, zorg voor dit personeel; het is behoud en ja daar dient de organisatie zeer uitgebreid aandacht aan te besteden.
En ja, voor het geval er vragen komen over deze bijdrage, u wil niet weten hoe veel van dit soort zaken ik in mijn portefeuille heb.

Ros

Citaat van: Lex op 06/02/2018 | 22:04 uur
Helaas beperkt het artikel zich slechts tot Defensie, terwijl het in andere sectoren ook van toepassing is.
Het programma 1Vandaag heeft daar aandacht aan besteedt.
Zie: https://eenvandaag.avrotros.nl/item/ook-miljoenenboete-uwv-voor-defensie-vanwege-slechte-omgang-met-zieke-werknemers/

Helaas is het op meerdere ministeries een groot probleem. Den Haag zal er niet van wakker liggen omdat het een kwestie is van rondpompen van geld. Maar als het zoals nu Defensie betreft, bedenk wat je met € 16 miljoen kan doen  :omg: Los van het gegeven dat de imago nog verder door de slijk word gehaald.

Lex

Citaat van: Ros op 06/02/2018 | 21:42 uur
Bovenstaand artikel van TPO heeft natuurlijk geen rechtstreeks verband met de PR van Defensie maar kan wel een nadelig effect hebben op wat je denkt te bereiken met PR activiteiten als je als 'betrouwbare'  werkgever  met dit soort berichten in het nieuws komt.
Helaas beperkt het artikel zich slechts tot Defensie, terwijl het in andere sectoren ook van toepassing is.
Het programma 1Vandaag heeft daar aandacht aan besteedt.
Zie: https://eenvandaag.avrotros.nl/item/ook-miljoenenboete-uwv-voor-defensie-vanwege-slechte-omgang-met-zieke-werknemers/

Ros

Bovenstaand artikel van TPO heeft natuurlijk geen rechtstreeks verband met de PR van Defensie maar kan wel een nadelig effect hebben op wat je denkt te bereiken met PR activiteiten als je als 'betrouwbare'  werkgever  met dit soort berichten in het nieuws komt.

Ros

UWV legt Defensie jaarlijks miljoenen aan boetes op wegens slechte omgang met zieke werknemers
Al 16,5 miljoen euro belastinggeld in vijf jaar tijd aan boetes betaald

Het ministerie van Defensie krijgt jaarlijks miljoenen 'boete' opgelegd door het UWV voor het niet goed omgaan met zieke werknemers. De afgelopen vijf jaar kostte dat Defensie 16,5 miljoen euro. Dat blijkt uit cijfers in bezit van EenVandaag. De boete heet officieel 'loonsanctie'.

Begin dit jaar meldde EenVandaag dat de politie jaarlijks vier miljoen euro boete krijgt van het UWV voor slechte omgang met zieke werknemers. Nu blijkt een tweede grote overheidswerkgever, Defensie, hieraan ook jaarlijks miljoenen kwijt te zijn. Het gaat om een administratieve loonsanctie, wat inhoudt dat Defensie de administratie en de dossiers niet op orde heeft. Of het gaat om een inhoudelijke loonsanctie, waarbij de werkgever in twee jaar tijd onvoldoende heeft gedaan om de zieke werknemer weer aan het werk te krijgen.

Zorgvuldiger omgaan met zieke werknemers
Het ministerie van Defensie laat weten dat zij zorgvuldiger om moet gaan met zieke werknemers. Als oorzaken voor de boetes noemt Defensie de onduidelijkheid over wie het medische dossier van een zieke werknemer naar het UWV stuurt. Ook zouden commandanten met de beste bedoelingen zieke werknemers te lang bij zich houden om op de eigen werkplek te herstellen waardoor de UWV-termijnen overschreden worden en een boete volgt. Ook zijn de regels te onbekend en wordt er slordig mee omgegaan, aldus Defensie.

Reactie militaire vakbond AFMP
De militaire vakbond AFMP vindt het onbestaanbaar dat Defensie haar ziektebeleid niet op orde heeft. "Nog steeds niet", aldus Anne-Marie Snels, voorzitter van militaire vakbond AFMP in EenVandaag. "En het allerbelangrijkste is dat honderden zieke militairen, zo'n 600 de afgelopen vijf jaar, tussen wal en schip vallen." De vakbond eist van het ministerie dat er serieus werk gemaakt wordt van zieke werknemers en van het re-integratiebeleid dat sterk verouderd is.

http://nieuws.tpo.nl/2018/02/06/uwv-legt-defensie-jaarlijks-miljoenen-aan-boetes-op-wegens-slechte-omgang-zieke-werknemers/

Ros

Citaat van: Lex op 01/02/2018 | 18:54 uur
Er is schijnbaar behoefte:
https://www.villamedia.nl/vacatures/functie/militaire-redacteur
https://www.villamedia.nl/vacatures/functie/militaire-cameramannen

Juist dit zijn de klussen die je moet uitbesteden. Laten doen als het nodig is en geen kostenposten die behoren bij  een vast  dienstverband.


Lex

Weekoverzicht Defensieoperaties

https://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2017/07/04/weekoverzicht-defensieoperaties

Zr. Ms. Evertsen maakt in de Baltische Zee deel uit van de Standing NATO Maritime Group 1. Dit NAVO-vlootverband vaart in de regio als onderdeel van de zogenoemde geruststellende maatregelen.

Volgens mij is dit erg out-dated.  :sick:

O ja, er is ook nog Zr.Ms. Zeeland.

Ronald Elzenga

"LCVP-landingsvaartuig (personeel)

De  Landing Craft Vehicle Personnel (LCVP) is een kleiner landingsvaartuig dan de LCU en in de eerste plaats bedoeld voor het vervoer van personeel. Het type MkV(c) kan 35 mariniers met complete uitrusting over het water vervoeren.

De MkV(c) kan eventueel ook 2 Landrover-terreinwagens of een BV-206-rupsvoertuig aan boord nemen. Het landingsvaartuig kan vanaf fregatten en patrouilleschepen met zogenoemde davits (hijstakels) snel te water worden gelaten en is zo zeer snel inzetbaar."

:confused: :omg: ;D 8)

https://www.defensie.nl/onderwerpen/materieel/inhoud/schepen/lcvp-landingsvaartuig-personeel

Huzaar1

"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

DvdW

Een pareltje:


CitaatAltijd levensgevaarlijk! Een infanterist bewapend met een Panzerfaust-antitankkanon.
Gewoon op de officiële website werken bij defensie....


:cute-smile:
The beauty of grace is that it makes life not fair...

ת'תקווה בלב נועל, עם חזק לא נתקפל
כי לא נולד הבן זונה שיעצור את ישראל

Lex

Weer van "stal" gehaald!

F-16's trainen met Nederlandse F-35's in Amerika

Nieuwsbericht | 23-01-2017 | 18:11

Nederlandse F-16's van de vliegbases in Leeuwarden en Volkel hangen momenteel boven de Grote Oceaan. De 6 zijn op weg naar de Amerikaanse staat Arizona. Hier trainen de jachtvliegers gezamenlijk met de Nederlandse F-35's en ook nog eens in internationaal verband. Het oefenen duurt tot 11 maart en is bedoeld om de inzetbaarheid van de luchtmacht te verhogen.
De jachtvliegtuigen trainen in de VS omdat de grote oefenterreinen veel mogelijkheden bieden.

Vaardigheden en luchtbeeld
Vanaf Davis Monthan Air Force Base in Tucson trainen de F-16-vliegers met hun F-35-collega's luchtgevechten, het ondersteunen van grondtroepen en vliegen bij duisternis. De hypermoderne vliegtuigen bouwen een uitgebreid luchtbeeld op. Hiervoor verzamelen ze niet alleen zelf gegevens maar krijgen ook data van de F-16's.

Internationaal verband
Los van die training vanaf Tucson speelt ook de oefening Red Flag op Nellis Air Force Base in Nevada. Hier trainen de vliegers in internationaal verband. Een meerwaarde voor Nederland, omdat inzet tijdens missies altijd in coalitieverband gebeurt. In realistische scenario's treden de deelnemende toestellen op als coalitiepartners. Elk land is beurtelings verantwoordelijk om in te grijpen bij een dreiging.
De laatste keer dat de luchtmacht deelnam aan oefening Red Flag was in 2013. De afgelopen jaren waren personeel en materieel van de luchtmacht vrijwel continu op missie.
Op weg naar de Verenigde Staten tankt de KDC-10 de F-16's bij.

Mindef

Een aardige en lange route via de "Grote Oceaan".  ;D

Lex

Passage uit Defensie ondersteunt inzet NAVO in Oost-Europa

Fregat

Nederland biedt verder aan het luchtverdedigings- en commandofregat Zr.Ms. Evertsen in te zetten in de Middellandse Zee. Het marineschip maakt vanaf volgende maand deel uit van de anti-piraterijmissie Ocean Shield bij Somalië. Het opperbevel van de NAVO kan besluiten om de Standing NATO Maritime Group 1 en 2 in te zetten in respectievelijk de Oostzee en de Middellandse Zee. In dat geval onttrekt de NAVO de Evertsen aan de anti-piraterijmissie. Hoewel afgeslankt, gaan Ocean Shield en de andere missies in het gebied gewoon door.


Volgens mij maakt Zr.Ms. Eversten reeds deel uit van Ocean Shield.  :angel:

Flyguy

Citaat van: Kapitein Rob op 28/07/2013 | 17:31 uur
Bingo.
x2



CitaatHet lijkt me dat veel militairen en de Nederlandse burger zich beter in 'hun' krijgsmacht zouden herkennen als de werkelijkheid niet regelmatig schuilging achter een strategische communicatie die te veel maskeert.
Die strategische communicatie is inderdaad iets te veel doorgedraaid naar mijn mening.

KapiteinRob