Onzin-topic uitgave 24

Gestart door Lex, 02/12/2012 | 22:08 uur

Ace1

Citaat van:  metronieuws op 14/05/2013 | 22:21 uur
Het standpunt van de Chinese organisaties is dat professionele koks uit China zelfs werkgelegenheid, ook bij dienstverleners, creëren. Hu Shao Ming: "We hebben zowel in het management als in de boekhouding en bediening mensen nodig. Maar dan moet er wel vooruitgang mogelijk zijn en geen geforceerde leegloop van gekwalificeerd personeel. Daarnaast is ook de handhaving van keukenregels en scheiding van functies enorm verscherpt. Stopt een snijkok een loempia in de frituur dan kost dat ons 4000 euro boete. Leg dat een Nederlandse kok maar eens uit."

Dat Chinees eten bereiden een specialiteit is wil ik best geloven maar voor het management als in de boekhouding en bediening heb je volgens toch horeca en hotel scholen? Of hebben de Chinezen liever illegale chinezen die men kan uitbuiten?

Ik hoor Rob zeggen kun je dat onderbouwen, ja bij de Chinees in mijn woonplaats is een inval geweest door de vreemdelingen politie en fiod.
Er zijn illegale Chinezen afgevoerd en de boekhouding is in beslag genomen.

Ace1

Chinese koks laken Nederlandse collega's


Meesterkok Hu Shao Ming van Asian Palace in Leiden: "Wat wordt het: Pekingeend, of haring met uitjes?"

Chinese keukenmeesters verdrongen door werkzoekende UWV-koks. "Wij zijn van de Pekingeend en dim sum, niet van de haring met uitjes."

"Nederlandse koks hebben weinig kaas gegeten van de Chinese keuken." En daarom reageren Chinese restaurants boos op het verplicht werven van Nederlands keukenpersoneel voor een baan achter hún aanrecht. Het UWV eist namelijk dat de eigen werkzoekenden bij sollicitaties voorrang krijgen boven gekwalificeerde collega's uit China en andere Aziatische landen.

De verwachting van het UWV is dat hier opgeleide koks na een inwerktijd van enkele maanden zelfstandig en volwaardig Chinees kunnen koken. "Maar dat is een illusie", zegt Hu Shao Ming, voorzitter van Chinese Gediplomeerde Chef Koks (VCCK). "Onze koks zijn geen bollenplukkers die je van de ene op de andere dag door onervaren vakbroeders kunt laten vervangen."

Meesterchef Hu weet als eigenaar van Asian Palace in Leiden (beschermheer wijlen Prins Bernhard) en Shanghai Garden in Delft waar hij over praat. "Mijn beste koks hebben een jarenlange scholing achter de rug in de vier culinaire hoofdrichtingen." Zelf is hij drievoudig wereldkampioen Chinese Cuisine. "Ook veel van mijn collega's hier behoren tot de internationale top."

Ons land telt 2300 Chinese restaurants. Hieronder zijn ook uitbaters die aangesloten zijn bij andere vakorganisaties, zoals de Vereniging Chinese Horeca Ondernemers (VCHO). Ook deze club vindt dat de opstelling van het UWV ten koste gaat van de kwaliteit van het eten en de goede naam.

Frank Chan van het VCHO: "Het klakkeloos inzetten van werkzoekende koks is gedoemd te mislukken. Wij willen graag in samenwerking met ROC's een gedegen Aziatische koksopleiding starten. Tot die tijd moet het voor onze restaurants mogelijk blijven om koks uit het buitenland over te laten komen."

Een andere frustratie voor de Chinese restauranthouders is dat zij hun gediplomeerde koks tot voor kort voor drie jaar werk mochten geven. Dat is nu teruggebracht naar één jaar. Daarna moeten zij hun biezen pakken. Dat geldt voor de hoog opgeleide specialisten, maar ook voor de eenvoudige jobs.

Het standpunt van de Chinese organisaties is dat professionele koks uit China zelfs werkgelegenheid, ook bij dienstverleners, creëren. Hu Shao Ming: "We hebben zowel in het management als in de boekhouding en bediening mensen nodig. Maar dan moet er wel vooruitgang mogelijk zijn en geen geforceerde leegloop van gekwalificeerd personeel. Daarnaast is ook de handhaving van keukenregels en scheiding van functies enorm verscherpt. Stopt een snijkok een loempia in de frituur dan kost dat ons 4000 euro boete. Leg dat een Nederlandse kok maar eens uit."

Het UWV gaat wel strenger optreden vanwege de opgelopen werkloosheid. "Onze koks kunnen best aan de slag in de Aziatische keuken."


http://www.metronieuws.nl/nieuws/chinese-koks-laken-nederlandse-collega-s/SrZmen!b1vpfTBdiZew/


dudge

http://www.speld.nl/2011/04/13/globaal-nieuws-met-een-nieuwsbericht/

Globaal Nieuws met een nieuwsbericht
Na de tragische gebeurtenis van afgelopen weekend vraagt Diederik Smit zich af of Nederland alleen maar schade ondervindt van depressieve eenlingen. En er is een expert van Instituut Clingendael in de studio om te praten over de bezuinigingen op defensie.


:crazy:

Ace1

Verdwaalde vrouw rijdt met brommobiel op A2

Een bejaarde vrouw heeft woensdagmiddag een boete gekregen, omdat ze over de snelweg A2 reed in haar brommobiel. Ze was de weg kwijtgeraakt op een rotonde in Breukelen en vervolgens op de snelweg beland met haar karretje, dat maximaal 45 kilometer per uur mag rijden.

Dat heeft de politie donderdag gemeld. Een agent die van zijn vrije tijd genoot, passeerde het langzaam rijdende karretje en belde direct zijn collega's. Bij een pompstation langs de rijksweg kwamen zij de brommobiel met daarin de 80-jarige vrouw en haar man weer tegen.

Via de vluchtstrook was de vrouw naar het tankstation gereden, omdat ze het op de snelweg erg gevaarlijk vond. Rijkswaterstaat moest de vijfde rijbaan van de snelweg tijdelijk afsluiten, zodat de vrouw naar de eerstvolgende afslag kon komen onder politiebegeleiding.

http://www.metronieuws.nl/nieuws/verdwaalde-vrouw-rijdt-met-brommobiel-op-a2/SrZmeb!MFXk4Hp6au7QY/

Lex


Nikehercules

Citaat van: Ace1 op 13/04/2013 | 13:51 uur
Wat als het internet een overheidsdienst was? :lol:

Wat als Facebook bestaan had tijdens de Tweede Wereldoorlog ;D

http://www.ilyke.net/if-facebook-existed-during-wwii-/15611

Ace1


Lex

Citaat van: IPA NG op 30/03/2013 | 21:20 uur
Er is een bot invasie gaande!
Helaas, maar waar. Het zijn feiten waar we mee geconfronteerd worden en waarschijnlijk zal dit niet de laatste keer zijn.
En, zoals het de wet van Murphy betaamt, gebeurt dit altijd op een moment dat het beheersteam niet on-line is. Ook daar moeten we mee leren leven.
De "invasie" is gelukkig in korte tijd opgelost.

Lex
namens het beheersteam.

IPA NG

Er is een bot invasie gaande! Te wapen en verzamelen op de afgesproken punten!
Militaire strategie is van groot belang voor een land. Het is de oorzaak van leven of dood; het is de weg naar overleven of vernietiging en moet worden onderzocht. --Sun Tzu

Flyguy

Ik ben geschokt! Het ijzersterke bewijs liegt niet!  :lol:   :crazy:

onderofficier

Witte Huis ontkent geruchten over 'alien bodyguards' niet

Wordt president Obama's veiligheid gewaarborgd door aliens die hun gezichtsvormen kunnen wijzigen? Die vraag gaat al een jaar viraal na vermeend 'videobewijs' van op zijn minst één buitenaardse bodyguard. Het Witte Huis, niet gespeend van een gevoel voor humor, reageert laconiek. "Ze werden ontslagen na de besparingsronde", klinkt het samengevat.

Tijdens Barack Obama's speech op 4 maart vorig jaar op de AIPAC Policy Conference werd een, op zijn zachtst gezegd, bizarre aanwezigheid gespot. Een van Obama's security agents leek immers verdacht veel op een alien. Een reptielachtige hominoïde werd hij op het internet genoemd. En onlangs dook er nieuw beeldmateriaal op, waar de 'alien' vanuit een andere hoek gefilmd werd.

In profiel lijkt de grote, kale man geen neus of mond te hebben en lijkt hij voorzien van een groen-grijsachtige huid. Hij beweegt zich vreemd als hij de zaal alert aftuurt op zoek naar verdachte bewegingen. In de donkere ruimte lijkt zijn gezicht vlak en misvormd.

Zoals de voice-over zelf aangeeft, is het beeld weliswaar vanop enige afstand gefilmd en vervormd door de onduidelijke pixels en door datacompressie. Toch wil de commentator er een soort van vreemde samenzwering in zien.

Een redacteur van Wired Magazine stapte met de zaak direct op het Witte Huis zelf af én kreeg antwoord. Woordvoerster van de National Security Council, Caitlin Hayden, zei: "Ik kan de beweringen in deze video niet bevestigen, maar elk verondersteld programma om de president te bewaken met aliens of robots zou meer dan waarschijnlijk teruggeschroefd of geannuleerd zijn na de besparingsronde."

Geen echte ontkenning van mogelijke buitenaardse security van het Witte Huis dus. The truth is out there...

http://www.hln.be/hln/nl/2002/Dossier-Obama/article/detail/1605692/2013/03/29/Witte-Huis-ontkent-geruchten-over-alien-bodyguards-niet.dhtml#reaction

Tegenslag is de beste gelegenheid om te tonen dat je karakter hebt; vele tonen (helaas) aan dat ze weinig karakter hebben.

onderofficier

Tegenslag is de beste gelegenheid om te tonen dat je karakter hebt; vele tonen (helaas) aan dat ze weinig karakter hebben.

Lex

Kogeltekort politie VS

AMSTERDAM - Delen van de Amerikaanse politie zitten met een ongekend probleem. Ze kunnen amper nog kogels krijgen omdat gewone burgers op grote schaal munitie inslaan nu er strenge wapenwetgeving op komst is.

Ook is bekend geworden dat het ministerie van  Homeland  and Security ruim anderhalf miljard kogels wil kopen, waardoor de voorraad  nog verder zal slinken, meldt FOXnews.

Het kantoor van de sheriffs in de staat Tennessee neemt nu al het zekere voor het onzekere en deelt bij  schietoefeningen minder kogels uit. Sommige wethandhavers hebben als bij Home and Security aan de lijn gehangen om meer te weten over de superaankoop van het departement. Het veiligheidsministerie liet daarop weten dat zo'n 70.000 agenten bewapend moeten worden en ook nog moeten oefenen.

Telegraaf,
zo 24 mrt 2013, 11:33

IPA NG

De M40 lijkt mij nog steeds een zeer bruikbaar wapen voor bijvoorbeeld reservisten.

Simpel, goedkoop en gemakkelijk, daar wat ATGM's duur zijn, snel op gaan en in oorlogstijd moeilijker aan te vullen zijn.


In ieder geval zou ik de Carl Gustav aankopen als ik in Den Haag zat.
Militaire strategie is van groot belang voor een land. Het is de oorzaak van leven of dood; het is de weg naar overleven of vernietiging en moet worden onderzocht. --Sun Tzu

Poleme

Een dergelijk '(on)ding' of in dit geval de M50 Ontos is een uitstekend directe vuursteun middel in laag intensieve conflicten a la Irak, Afghanistan etcetera.  Een ca. 9 ton zwaar voertuig met ruim 50 cm brede rupsbanden, dat zeer goed uit de weg kon op zachte ondergrond.
Zie de ervaringen van de US Marines in Vietnam:  www.diggerhistory.info/pages-armour/allied/ontos.htm

De US Marines hebben ook zeer goede ervaringen opgedaan met 106 mm terugstootloze vuurmonden op Jeeps tijdens het Tet offensief.
Nulla tenaci invia est via - Voor de doorzetter is geen weg onbegaanbaar.