Recente berichten

#1
Midden Oosten / Re: Re: Spanning(en) rond Iran
Last post by Benji87 - Vandaag om 20:34
Citaat van: Zander op Vandaag om 17:30Hamas kan zichzelf ook opdoeken. De Palestijnen kunnen Hamas de deur wijzen. Doen ze ook niet. Ik snap die Israëlisch wel. Er is voor Hamas maar 1 oplossing. Helaas staat daar heel veel voor in de weg.
Is het van deze tijd om het zo op te lossen? Misschien niet. Maar misschien moeten we ook eens kleur bekennen en toegeven dat Hamas een organisatie is die alleen met Onorthodoxe methoden weg gewerkt kan worden.

Het pappen en nathouden werkt ook niet.

Ik ben ook niet voor genocide hoor, maar ik begrijp het handelen van Israël wel. Ergens denk ik dat Hamas hier ook op uit is. Zij doen alles om Israël te vernietigen, zelfs hun eigen volk opofferen.

Zo werkt het niet. Dat is te westers gedacht. Alsof die gasten elk jaar met een rood potlood kunnen kiezen uit 10tallen democratisch gekozen partijen. Zo werkt het niet. Hamas is een (zieke) ideologie die diep in dat volk geworteld zit en alleen maar gevoed wordt door dit soort acties. Ze proberen uit te roeien is geen reële exit strategie, Israël werkt ze alleen maar in de hand. En nogmaals, ik doe alles behalve de kant kiezen van Hamas maar we moeten ook onze ogen njet sluiten voor de werkwijze van de Israëlers, want die is ook alles behalve netjes. Ook die werkwijze schuurt met de oorlogswetten.
#2
Midden Oosten / Re: Re: Spanning(en) rond Iran
Last post by Huzaar1 - Vandaag om 19:03
Citaat van: bergd op Vandaag om 17:00Wat is het het lange termijn plan? Moet je niet lering trekken wat er na WO2 met de Duitsers en Japanners is gebeurd wil je een duurzame vrede opbouwen?

Je maakt nu vergelijkingen die niet opgaan. De Geallieerden hebben geen vrede gesloten met de Nazi's en Hirohito's regime. Die hebben ze eerst moeten vernietigen. Het palestijnse volk omarmt een terreur organisatie,  die niet meer relevant mag en kan zijn.

Zolang het dat doet, is dit de dynamiek. En dat begrijp ik, ondanks de verschrikkingen, heel goed. 7 oktober was een directe verbinding met de nachtmerries uit de holocaust en de hele reden waarom ze veiligheid hebben gekregen van het Westen in het MO.
#3
Midden Oosten / Re: Re: Spanning(en) rond Iran
Last post by Zander - Vandaag om 17:30
Citaat van: Benji87 op Vandaag om 17:18Ik vind "vervelend" wel een beetje een slecht gekozen woordkeuze. Het gaat wel wat dieper dan dat. Met deze operatie jaagt Israël weer miljoenen vluchtelingen op de been die nergens terecht kunnen en geen toegang hebben tot hulpverlening. Wat helemaal opmerkelijk is dat er notabene bijna een akkoord vanuit Hamas voor een staakt het vuren lag. Niet dat ik ga sympathiseren met die eikels maar ik vind de stap die Israël nu zeg wel opmerkelijk
Hamas kan zichzelf ook opdoeken. De Palestijnen kunnen Hamas de deur wijzen. Doen ze ook niet. Ik snap die Israëlisch wel. Er is voor Hamas maar 1 oplossing. Helaas staat daar heel veel voor in de weg.
Is het van deze tijd om het zo op te lossen? Misschien niet. Maar misschien moeten we ook eens kleur bekennen en toegeven dat Hamas een organisatie is die alleen met Onorthodoxe methoden weg gewerkt kan worden.

Het pappen en nathouden werkt ook niet.

Ik ben ook niet voor genocide hoor, maar ik begrijp het handelen van Israël wel. Ergens denk ik dat Hamas hier ook op uit is. Zij doen alles om Israël te vernietigen, zelfs hun eigen volk opofferen.
#4
Midden Oosten / Re: Re: Spanning(en) rond Iran
Last post by Benji87 - Vandaag om 17:18
Citaat van: Huzaar1 op Vandaag om 14:46Vervelend voor de mensen die er klem zitten daar, maar met een terroristische organisatie kun je niet onderhandelen en HAMAS laat keer op keer zoen dat ze een eigen agenda hebben, niet een palestijnse. Dit moet gebeuren.

Ik vind "vervelend" wel een beetje een slecht gekozen woordkeuze. Het gaat wel wat dieper dan dat. Met deze operatie jaagt Israël weer miljoenen vluchtelingen op de been die nergens terecht kunnen en geen toegang hebben tot hulpverlening. Wat helemaal opmerkelijk is dat er notabene bijna een akkoord vanuit Hamas voor een staakt het vuren lag. Niet dat ik ga sympathiseren met die eikels maar ik vind de stap die Israël nu zeg wel opmerkelijk
#5
Midden Oosten / Re: Re: Spanning(en) rond Iran
Last post by bergd - Vandaag om 17:00
Citaat van: Huzaar1 op Vandaag om 14:46Vervelend voor de mensen die er klem zitten daar, maar met een terroristische organisatie kun je niet onderhandelen en HAMAS laat keer op keer zoen dat ze een eigen agenda hebben, niet een palestijnse. Dit moet gebeuren.
Wat is het het lange termijn plan? Moet je niet lering trekken wat er na WO2 met de Duitsers en Japanners is gebeurd wil je een duurzame vrede opbouwen?
#6
Midden Oosten / Re: Re: Spanning(en) rond Iran
Last post by Huzaar1 - Vandaag om 14:46
Vervelend voor de mensen die er klem zitten daar, maar met een terroristische organisatie kun je niet onderhandelen en HAMAS laat keer op keer zoen dat ze een eigen agenda hebben, niet een palestijnse. Dit moet gebeuren.
#7
Canadian Parachute Team SkyHawks

Beleef de sensatie van skydiving tijdens de International Sanicole Airshow op 21 & 22 september 2024 op Hechtel-Eksel dankzij het uitmuntende Canadese parachuteteam SkyHawks!

Met de herdenking van de 80ste verjaardag van Operatie Market Garden, één van de grootste luchtlandingsoperaties uit de geschiedenis, past dit skydive-team van wereldklasse perfect in het plaatje, ook al namen Canadese troepen niet deel aan de operatie. Als Canada's belangrijkste militaire parachutedemonstratieteam, stijgen de SkyHawks boven de verwachtingen uit. Ze leveren adembenemende prestaties die het publiek in vervoering brengen wanneer de 8 leden van het team de uitstekende manoeuvreerbaarheid van hun canopies laten zien.

Met meer dan 50 jaar ervaring staan de SkyHawks bekend om hun precisie en professionaliteit bij het uitvoeren van complexe luchtmanoeuvres. Van precieze formaties tot vrije vallen met hoge snelheid, het team vormt het toppunt van parachutespringen en vertegenwoordigt Canada op zowel nationale als internationale evenementen. Naast de sensatie van hun demonstratie inspireren en onderrichten de SkyHawks het publiek over de kunst en wetenschap van het parachutespringen, mede dankzij hun boeiende presentatie. De SkyHawks zijn gestationeerd in Trenton, Ontario en zijn een subeenheid van het Canadian Army Advanced Warfare Centre (CAAWC).

Het team leverde al een gedenkwaardige optredens tijdens de International Sanicole Airshows in 2010 en 2012, en ongetwijfeld zal hun opwindende optreden opnieuw een blijvende indruk nalaten en zo de nagedachtenis aan de Canadese troepen die deelnamen aan de bevrijding van Europa tijdens Wereldoorlog II eren.

https://www.sanicole.com/nl/info/nieuwsbrieven-overzicht/canadian-parachute-team-skyhawks
#8
Battle of Britain Memorial Flight: Avro Lancaster

De Battle of Britain Memorial Flight staat bekend om hun evocatieve demonstraties die de historische betekenis van deze vliegende legendes tonen. Bij de Battle of Britain Memorial Flight gaat het niet enkel om het behoud van het verleden, het draait ook om het eren van de offers van de piloten die met deze iconische vliegtuigen vlogen. Blokkeer alvast 21 & 22 september 2024 in je agenda en wees zelf getuige van een uniek vliegtuig in de lucht boven Sanicole: de Avro Lancaster.

Bewonder de grandeur van de Avro Lancaster, een viermotorige zware bommenwerper die tijdens de Tweede Wereldoorlog het nachtelijke luchtruim domineerde. Met zijn imposante spanwijdte en krachtige motoren was de Lancaster een geducht toestel dat verwoestende ladingen dropte op strategische doelen in heel Europa. Tijdens Operatie Market Garden, de gedurfde geallieerde luchtlandinginvasie van Nederland in 1944, speelden Lancasters een cruciale rol bij het aanvallen van belangrijke doelen voordat de geplande parachutesprongen plaatsvonden.

De Lancaster van de Battle of Britain Memorial Flight (BBMF) is één van de slechts twee overgebleven vliegende exemplaren ter wereld en zijn bezoek aan de International Sanicole Airshow is een aangrijpende bijdrage aan de herdenking van de 80e verjaardag van zowel de bevrijding van de regio rond Hechtel-Eksel, maar ook van de offers die werden gebracht door degenen die deelnamen aan Operatie Market Garden.

Samen met de Spitfire en Hurricane van de BBMF zal dit zeker één van de hoogtepunten zijn van de International Sanicole Airshow en voor altijd in het geheugen gegrift staan voor alle bezoekers van de vliegshow.

https://www.sanicole.com/nl/info/nieuwsbrieven-overzicht/battle-of-britain-memorial-flight-avro-lancaster
#9
Battle of Britain Memorial Flight

Maak een reis door de tijd met de Battle of Britain Memorial Flight tijdens de Internationale Sanicole Airshow op 21 & 22 september 2024 in Hechtel-Eksel en aanschouw de buitengewone vliegtuigen die zo'n cruciale rol speelden in de geallieerde oorlogsinspanningen tijdens de Tweede Wereldoorlog met eigen ogen.

De Battle of Britain Memorial Flight (BBMF), gevestigd op RAF Coningsby in Engeland, is de beheerder van enkele van de meest iconische en historisch belangrijke vliegtuigen die ooit het luchtruim doorkruisten. Deze wereldberoemde eenheid zal op onze show het verleden tot leven te brengen.

De wendbaarheid en elegantie van de Supermarine Spitfire zijn legendarisch! Met zijn gestroomlijnde ontwerp en uitzonderlijke wendbaarheid was de Spitfire een geduchte tegenstander tegen Duitse bommenwerpers en jachtvliegtuigen. Tijdens Operatie Market Garden diende de Spitfire als een vliegtuig voor ondersteuning in de lucht, om bescherming te bieden aan geallieerde grondtroepen en om Duitse posities aan te vallen. De wendbaarheid en vuurkracht maakten het een waardevolle aanwinst voor de luchtlandingsoperatie.

Naast de Spifire krijgen we het gezelschap van de Hawker Hurricane, een robuuste en betrouwbare gevechtsvliegtuig dat naast de Spitfire een vitale rol speelde in de Battle of Britain. Met zijn indrukwekkende vuurkracht en robuuste constructie was de Hurricane een geduchte verdediger van het luchtruim. Tijdens de Slag om Engeland schoot het zelfs meer Duitse toestellen neer dan de Spitfire.

Deze twee jagers zullen de helden eren die het ultieme offer brachten tijdens bevrijdingsoperaties.

https://www.sanicole.com/nl/info/nieuwsbrieven-overzicht/battle-of-britain-memorial-flight-nl
#10
Patrouille Suisse viert haar 60e verjaardag

Kom naar de International Sanicole Airshow op 21 en 22 september in Hechtel-Eksel en geniet van een populaire en legendarische airshowact die overkomen van hun thuisbasis Emmen om hun 60-jarig jubileum te vieren: The Patrouille suisse.

Sinds hun debuut op Sanicole in 2009 waren de verbluffende Patrouille suisse al meerdere keren graag geziene gasten op onze show en ze zullen ook nu ongetwijfeld weer zorgen voor een Finale grande!

De Patrouille Suisse werd in 1964 opgericht met de prachtige Hawker Hunter, toen het belangrijkste gevechtsvliegtuig van de Zwitserse luchtmacht. Ze vlogen met dit schitterende toestel tot 1994 en stapten in 1995 over op een ander gevechtsvliegtuig, de Northrop F-5E Tiger II, dat tot op heden hun vliegtuig is, waardoor ze zich meteen onderscheiden van de meeste Europese militaire displayteams die trainingsvliegtuigen voorstellen. Operationeel gezien is de F-5 aan het einde van zijn carrière in Zwitserland met de komst van de F-35 bij de Zwitserse luchtmacht.

Met hun zes Tigers voeren ze een demonstratie boordevol actie op, waarbij ze uiterst precieze luchtacrobatie in nauwe formatie, verbluffende passages in tegengestelde richting en luide solo-manoeuvres met naverbrander tot een prachtig geheel smeden, met op de koop toe goed getimede salvo's van vuurpijlen die de hemel doen oplichten! Gecombineerd met hun prachtige rood-witte beschildering ter ere van hun thuisland, hebben ze door de jaren heen miljoenen toeschouwers in heel Europa onvergetelijke momenten bezorgd. Hun display zit vol met eerbetuigingen aan hun thuisland met formaties als "Matterhorn" en "Federer". Alle piloten zijn operationele gevechtspiloten van de Zwitserse luchtmacht die slechts één keer per week met het team samenkomen voor oefenvluchten, zodat ze elke keer weer voor een spetterend spektakel kunnen zorgen.

https://www.sanicole.com/nl/info/nieuwsbrieven-overzicht/patrouille-suisse-viert-haar-60e-verjaardag