De CV90

Gestart door battle10, 06/05/2011 | 06:30 uur

HAskHGP9

#66
Citaat van: Huzaar1 op 13/02/2012 | 09:13 uur
Hmmm raar bericht. Of je hebt het verkeerd opgezet of je maakt een rare insinuatie.
Er rijden hier genoeg CV90's rond en er wordt " genoeg " ( wanneer is het ooit genoeg, en helemaal in deze tijden ) mee geoefenend.

:)

Klopt, maar niet alle CV90's kunnen rijden. En dat lijkt me een probleem.

Huzaar1

Hmmm raar bericht. Of je hebt het verkeerd opgezet of je maakt een rare insinuatie.
Er rijden hier genoeg CV90's rond en er wordt " genoeg " ( wanneer is het ooit genoeg, en helemaal in deze tijden ) mee geoefenend.

:)
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

HAskHGP9

En met de garantie die er soms nog op zit. De versnellingsbak is bijvoorbeeld wel eens stuk, en moet dan in z'n geheel naar de fabrikant in Engeland om gemaakt te worden. Maar er is dan, inderdaad, geen reserve en dus staat het voertuig stil.

Bij het 44e rijden er overigens wel een paar: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.238758276207303.58772.117749028308229&type=1

Lex

Grote problemen pantservoertuig

door Roy Klopper

DEN HAAG -  Het CV90 infanteriegevechtsvoertuig blijft ook een kleine vier jaar na de invoering kampen met grote technische problemen.

Nadat het nieuwste wapen van de Koninklijke Landmacht direct na de invoering door allerhande kinderziekten werd geplaagd, is de inzetbaarheid van het ruim vier miljoen euro per stuk kostende voertuig nu opnieuw in het geding omdat er geen reserveonderdelen beschikbaar zijn.

De recente landmachtoefening Bison Oberlausitz in Duitsland had onlangs een verre van ideaal verloop omdat verscheidene nagelnieuwe, in Zweden geproduceerde pantservoertuigen langdurig stil vielen, zo meldt overste Ludy Schmidt van het 45 Pantserinfanteriebataljon. De opvolgers van de roemruchte YPR konden niet meer optimaal aan de training deelnemen omdat lang of zelfs geheel vergeefs moest worden gewacht op vervangende onderdelen.

Lees alle details vandaag in De Telegraaf

Telegraaf,
za 04 feb 2012, 05:30

Huzaar1

nice..
tegenwoordig moet het makkelijk zijn om een secundair wapensysteem tesamen met de onafhankelijke waarneming van de cdt te kunnen bedienen en afvuren. Zou een mooie upgrade zijn met als secundair wapen een setje spikes.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

ZitStuk

Ja het kanon richt op het doel wanneer de C overneemt. Hij hoeft dan alleen nog maar af te drukken
De ogen van een vrouw horen te zijn als de voeten van een infanterist, Groot, Zwart en Vochtig

Huzaar1

Citaat van: ZitStuk op 24/01/2012 | 16:12 uur
Ja, is zelfs zo dat de vtgC de schutter kan overrulen en het kanon over kan nemen

Richt het kanon automatisch op het doel?
In de context;

Als de schutter een gebied onder waarneming heeft, verschijnt een doel en vuurt daarop.
De commandant heeft ondertussen een ander doel onder waarneming met zijn emes en overruled de schutter waarna het kanon zich
automatisch richt op wat de commandant in zijn graticuul heeft staan.

hunter-killer dus
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

ZitStuk

Ja, is zelfs zo dat de vtgC de schutter kan overrulen en het kanon over kan nemen
De ogen van een vrouw horen te zijn als de voeten van een infanterist, Groot, Zwart en Vochtig

Huzaar1

Heeft de commandant op een cv90 onafhankelijke gestab. waarnemingsapp. zoals op de Leo2a5/6?
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

KapiteinRob

Citaat van: SMI de Boer op 23/01/2012 | 20:39 uur
met alle respect: heb je dat copy paste of tikkketikketikke gedaan?

Ik zet, mede gezien de in relatief korte tijd geplaatste enorme lappen tekst in andere topics, in op "copy & paste".  ;)

SMI de Boer

met alle respect: heb je dat copy paste of tikkketikketikke gedaan?
PAINF. Ahoewa

De enige manier om een strijd te eindigen is door hem te winnen.
Vrijheid is niet vanzelfsprekend

MoronHunter

#55
De CV90 is naar mijn mening gekocht in een uitvoering met verkeerde dan wel ontoereikende opties. Ik wil hier nader op in gaan door de deficiënties uiteen te zetten, en aanbevelingen te geven voor elk item.

Het passieve tegenmaatregelensysteem biedt geen soelaas. Thans is de technische situatie als volgt. Op het moment dat het voertuig aangestraald wordt, krijgt de bemanning een geluidssignaal te horen en draait de toren vervolgens automatisch in de richting van de waargenomen dreiging. Het gevolg hiervan is dat de schutter elke vrijheid van handelen ontnomen wordt vanwege een onderbreking in een mogelijke doelwitbestrijding waarmee hij voorafgaand bezig was. Hier is dus sprake van een cruciale inzetbeperking. Veel efficiënter is een systeem dat gebruik maakt van actieve tegenmaatregelen. Irreguliere tegenstanders beschikken niet over platformen met geavanceerde vuurleidingssystemen voorzien van de mogelijkheid om doelen aan te stralen, laser afstandmeters enzovoorts. De RPG dreiging is veel meer geprolifereerd, een actieve tegenmaatregel is daar tegen veel effectiever omdat een dergelijke applicatie is gebaseerd op bijvoorbeeld elektromagnetische impulsen, een vorm van hittewaarnemende of projectielherkennende technologie. Op het moment dat er een reële inslagdreiging waargenomen wordt door de sensorinfrastructuur, wordt er automatisch een actieve tegenmaatregel geïnitieerd die verder autonoom van alle andere systeemfuncties van het dragende platform werkt. Bijvoorbeeld vernietiging middels elektronische storingen of door uitwerping van een gecontroleerd explosief.

De bepantsering schiet tekort en biedt onvoldoende ballistische projectiel -en IED bescherming. Dit komt omdat de bepantsering van het model 35MKIIINL niet dezelfde is als de implementatie van de firma Deisenroth zoals die aanwezig is op het model 40C van de Zweedse landmacht. Dit niveau bepantsering is door de fabrikant expliciet ontworpen om onder anderen de RPG en IED dreiging te pareren. Hieruit is ook deels de evident betere ballistische bescherming van model 40C te herleiden. Voor een adequate allround bescherming van het voertuig zowel als de bemanning en meerijdend uit te stijgen personeel is de integratie van de modulaire Shaped Charge, Mine, Stealth bepantseringapplicaties zowel als Active Defense System uit de AMAP productfamilie van de firma IBD Deisenroth aan te bevelen. Waarmee het voertuig qua bepantsering identiek wordt aan model 40C.  
www.ibd-deisenroth-engineering.de/amap.html  

De optroniek van de chauffeurspositie is ontoereikend. Dit station beschikt in tegenstelling tot de Thales MT-DNGS en Saab UTAAS optroniek waarvan de commandant en schutter gebruik maken, niet over de thermische zichtcapaciteit om in alle weers -en zichtomstandigheden op te kunnen treden. Rook, opwaaiend stof, nachtdonker en fog beperken de chauffeur in diens taakuitvoering. De aanwezigheid van panoramische camera's op het voertuig verandert daar niets aan.
Om de chauffeur in staat te stellen onder alle weers -en zichtomstandigheden te kunnen opereren moet het huidige chauffeursluik dat voorzien is van zichtblokken, vervangen worden en voorzien worden van een luik dat uitgerust is met de Optronic Driver Sight van de firma Rheinmetall. Dit is dezelfde chauffeursoptroniek waarmee de Puma, het IGV van de Duitse pantserinfanterie uitgerust is.
www.rheinmetall-defence.com/index.php?fid=1581&lang=3&pdb=1  

De hoofdbewapening is niet modern genoeg. 35mm is het kaliber van gisteren, 40mm is het IGV-geschutkaliber van vandaag en morgen. Bij optreden in verstedelijkt gebied gaat het namelijk niet om doorslagvermogen maar om diameter. Het 35mm Bushmaster III kanon was initieel aangeschaft met het oog op restgebruik van de nog aanwezige 35mm munitie van de thans uitgefaseerde Pruttel [Pantserrupsvoertuig Tegen Luchtdoelen] en op de aanpasbaarheid van het kanon naar 50mm in het kader van de toekomstig geprojecteerde instroming van het kaliber 50mm Supershot, waarvan de ontwikkeling momenteel stil ligt en verder niet echt meer iets bekend is.[1]
In dit licht bezien is het gunstiger om van de plank het Bushmaster IV kanon van de firma ATK te implementeren in combinatie met het gebruik van het zogeheten 3P projectiel, welke een gezamenlijk ontwikkeld product is van ATK en BAE Systems-Bofors. Beide zijn integratiecompatibel met de toren van de CV90 familie. Een gedetailleerde bespreking van de eigenschappen en mogelijkheden van het 3P projectiel voert te ver binnen het bestek van dit artikel. Daarom is er voor dit item een aparte link voorzien.[2]
dtic.mil/ndia/2003gun/boren.pdf  
www.atk.com/capabilities_defense/cs_as_gs_40mm_b.asp  

De C4I infrastructuur voor de CV9035MKIIINL moet nog doorontwikkeld worden. Dit is pertinent kostenineffectief en kan tot vertragingen leiden op het gebied van de inzetbaarheid van het gehele platform. Het is veel beter om direct bij Thales en Rheinmetall Defense Electronics de TRC 9310 B/PR4G F@stnet Combat Net Radio voertuigserie respectievelijk Tank Command Control Station apparatuur aan te schaffen en deze plug and play te installeren. Het hele CV90 project moet niet nog meer onnodig vertraagd worden dan het reeds is vanwege allerlei kinderziektes en het per se willen ontwikkelen van een eigen Nederlands Battlefield Managent System.
thalesgroup.com/Portfolio/Defence/Defence_Products_CombatNetRadios_PR4G/  
www.articles.janes.com/articles/Janes-C4I-Systems/Tank-Command-and-Control-System-TCCS-Germany.html    

[1] www.quarry.nildram.co.uk/WLIP.htm
[2] www.articles.janes.com/articles/Janes-Ammunition-Handbook/50-x-330-Supershot-ammunition-for-the-Rh-503-and-ATK-Bushmaster-III-dual-calibre-cannon-Germany.html

Tanker

Citaat van: Huzaar1 op 25/12/2011 | 13:56 uur
Citaat van: Tanker op 18/12/2011 | 22:45 uur
Citaat van: ZitStuk op 18/12/2011 | 21:28 uur
conflicterende software, gebrek aan reservedelen bv.

Gebrek aan reserveonderdelen dat verbaasd mij niets dat is al jaren zo, dat was bij de tankbataljons niet anders.
Ik heb meegemaakt dat er van de 14 tanks in een eskadron er een stuk of 4 niet inzetbaar waren, ook door simpele zaken als tandenkransen, pads etc. die niet op voorraad waren.

Nederlandse kruiderniersmentaliteit.......



zat jij bij 42 of wat? Bij ons waren die dingen nog wel aanwezig hoor.
Meer specifieke zaken als spaninrichtingen e.d waren er niet.

maargoed, dat zou je van rekenaars en wbg's ook zeggen.. die kreeg ik op 10 mei vernieuwd in die van mij.
'

101 en 11 tkbat.........

Huzaar1

Citaat van: Tanker op 18/12/2011 | 22:45 uur
Citaat van: ZitStuk op 18/12/2011 | 21:28 uur
conflicterende software, gebrek aan reservedelen bv.

Gebrek aan reserveonderdelen dat verbaasd mij niets dat is al jaren zo, dat was bij de tankbataljons niet anders.
Ik heb meegemaakt dat er van de 14 tanks in een eskadron er een stuk of 4 niet inzetbaar waren, ook door simpele zaken als tandenkransen, pads etc. die niet op voorraad waren.

Nederlandse kruiderniersmentaliteit.......



zat jij bij 42 of wat? Bij ons waren die dingen nog wel aanwezig hoor.
Meer specifieke zaken als spaninrichtingen e.d waren er niet.

maargoed, dat zou je van rekenaars en wbg's ook zeggen.. die kreeg ik op 10 mei vernieuwd in die van mij.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Tanker

Citaat van: ZitStuk op 18/12/2011 | 21:28 uur
conflicterende software, gebrek aan reservedelen bv.

Gebrek aan reserveonderdelen dat verbaasd mij niets dat is al jaren zo, dat was bij de tankbataljons niet anders.
Ik heb meegemaakt dat er van de 14 tanks in een eskadron er een stuk of 4 niet inzetbaar waren, ook door simpele zaken als tandenkransen, pads etc. die niet op voorraad waren.

Nederlandse kruiderniersmentaliteit.......