Recente berichten

#1
Europa / Re: Rusland's Expansie
Last post by Benji87 - Vandaag om 20:06

Poetin vervangt trouwe Shoigu na twaalf jaar als Russische defensieminister

President Vladimir Poetin heeft het Russische parlement zondag medegedeeld dat hij defensieminister Sergei Shoigu vervangt. Shoigu geldt als een vertrouweling van Poetin en is een van zijn belangrijkste bondgenoten sinds Rusland de oorlog tegen Oekraïne begon.

De 68-jarige Shoigu was sinds 2012 minister van Defensie. In die functie was hij grotendeels verantwoordelijk voor het verloop van de oorlog in Oekraïne.

Voormalig vicepremier Andrei Belousov wordt de nieuwe defensieminister.

Poetin kondigde aan dat Shoigu de nieuwe voorzitter van de Russische veiligheidsraad wordt. Hij vervangt daarmee Nikolai Patrushev, die de functie sinds 2008 bekleedde. Ook Patrushev behoort tot de zogenoemde siloviki, de belangrijkste vertrouwelingen van Poetin.

Poetin werd eerder deze week ingezworen voor zijn vijfde termijn als president van Rusland. Hij won in maart de presidentsverkiezingen, die door westerse landen worden beschouwd als schijnverkiezingen.

Vlak voor Poetins inauguratie moest de regering volgens de Russische wet aftreden. De president mag dan een nieuwe ministersploeg samenstellen. Daarbij werden geen grote verrassingen voorzien, maar het vervangen van Shoigu komt zeer onverwacht.

Andere vertrouwelingen behouden wel hun baan

Vrijdag werd Mikhail Mishustin herbenoemd als premier. Mishustin is een trouwe bondgenoot van Poetin en legde de president nog nooit een strobreed in de weg.

Ook op andere functies hield Poetin vast aan vertrouwelingen. Zo draagt hij de loyale Sergey Lavrov opnieuw voor als minister van buitenlandse zaken. Ook legerleider Valery Gerasimov blijft op zijn post.

Bron: nu.nl
#2
KM / Re: Opvolging Alkmaar klasse
Last post by Huzaar1 - Vandaag om 18:50
Citaat van: Lynxian op Vandaag om 18:41Damn, had niet verwacht dat het zo snel zou gaan!

Ze doen er ook al even over, en ik denk dat met de prefab constructie bouw bepaalde elementen zoals de opbouw al maanden ergens buiten hebben gestaan voordat de hull zelf al in een dok stond.
#3
KM / Re: Opvolging Alkmaar klasse
Last post by Lynxian - Vandaag om 18:41
Damn, had niet verwacht dat het zo snel zou gaan!
#4
Citaat van: Harald op Vandaag om 18:05:hrmph:  misschien wel idd
Just my 2 cents over wat ik denk  ;)

Het is ook niet mijn specialisme, overleggen waar ik aan deelneem die hierover gaan dwingt iedereen al snel tot stilte. Het is echt heel complex.
#5
Citaat van: Huzaar1 op Vandaag om 17:53Je begeeft je nu op een zeer specialistisch terrein. Vanaf een forum roepen hoe moderne grondgebonden luchtverdediging eruit moet gaan zien is niet wijs.

Just saying
:hrmph:  misschien wel idd
Just my 2 cents over wat ik denk  ;)
#6
Citaat van: Lynxian op Vandaag om 17:42Ehh, dit de basis van Belgische gevechtskracht? Geintje toch?

Deze voertuigen zijn de basis van Belgische leger : jaguar, griffons en enkele caesars.
#7
Citaat van: Harald op Vandaag om 17:08Klopt, maar zie toch meer in meer kanonsystemen en AA missile "trucks", zeg maar een mobile IRON Dome.
En dan weer in combinatie met bijvoorbeeld de Thales MG200

Zo iets als hieronder, dit is op een MAN TGS truck, maar zou ook bijvoorbeeld op een Scania Gryphus en/of G5 onderstel geplaatst kunnen worden.


Je begeeft je nu op een zeer specialistisch terrein. Vanaf een forum roepen hoe moderne grondgebonden luchtverdediging eruit moet gaan zien is niet wijs.

Just saying
#8
KM / Re: Opvolging Alkmaar klasse
Last post by Huzaar1 - Vandaag om 17:51
Lang stilliggen met wat wild zout water, gaat dan snel.
#9
Nja als we de modules zo sneller kunnen afnemen, de spikes zijn toch het belangrijkste in een staal op staal.
#10
KM / Re: Opvolging Alkmaar klasse
Last post by Lynxian - Vandaag om 17:47
Waarom zit er in vredesnaam al roest op die dingen? Is er een logische verklaring voor?