Defensie op de radio

Gestart door Lex, 22/10/2009 | 23:36 uur

Mourning

Gezeik ZEKER als je weet wat voor een claustrofobisch, lelijke nieuwbouw gemeente Nieuwegein is. Sjeeeshhh... alsof we het over een groene gemeente hebben met een mooie, prettige omgeving en fijne inwoners. Ik zou er als Defensie nieteens WILLEN zitten... maar goed...
"The only thing necessary for Evil to triumph is for good men to do nothing"- Edmund Burke
"War is the continuation of politics by all other means", Carl von Clausewitz, Vom Kriege/On War (1830).

Flyguy

Wat een gezeik toch weer...  :hrmph:

Een "kazerne" naast de voortuin

Radio 1 JournaalMaino Remmers10-10-2012 12:46
Een 'kazerne' met een lelijk hek en een stormbaan pal naast de voordeur. Zo kijken enkele bewoners aan de Dasseweide in Nieuwegein aan tegen  het schoolcomplex aan de overkant. Iedere werkdag stipt om half negen staan de leerlingen deels in camouflagekleding in een rij klaar voor het ochtendappel. Het ROC Midden Nederland zetelt er met de opleiding Veiligheid en Defensie midden in de woonwijk. Overigens al geruime tijd, maar onlangs is het pand verbouwd en de aannemer legt deze periode de laatste hand aan de hindernisbaan. Een doorn in het oog van de bewoners aan de overkant van de straat. De directe buurman heeft zelfs de verhuisdozen al klaar staan omdat hij niet langer naast de 'legerplaats' wil wonen. "Ze oefenen overdag op het plein en stormen straks over die hindernissen heen terwijl de instructeurs hun bevelen schreeuwen. Ontoelaatbaar, waarom gaan ze niet naar één van de leegstaande complexen die Defensie overal in het land nog heeft staan". Weer andere buurtbewoners hekelen het in hun ogen lelijke en veel te hoge ijzeren hek, de hoge klimwand, de parkeerdrukte en het gemarcheer en wachtlopen door de wijk. Want het ROC is een praktijkopleiding voor studenten die doorstromen naar Defensie, de politie of beveiligingsbedrijven. Naast het ROC is nog een andere school gevestigd voor speciaal onderwijs en op die manier komen er ook al veel bussen en is er veel parkeeroverlast, zo zeggen de buurtbewoners. Burgemeester Backhuijs van Nieuwegein zegt dat op die lokatie al vele tientallen jaren een school is gevestigd. "Alles voldoet aan het bestemmingsplan en zo'n ROC hoort midden in de samenleving te staan. Elke school heeft wel een schoolplein en het kan niet zo zijn dat we voor el;k speeltoestel leen aparte vergunning moeten afgeven". De burgemeester benadrukt dat de verbouwing met alle kosten uiteraard niet voor niks is geweest. "Wij zijn blij met het ROC in onze gemeente".

Het hele ochtendritueel buiten op het schoolplein  duurt een minuut of 5. Na "Geeft Acht" en een collectief "Goedemorgen" volgen de dienstmededelingen. Daarna gaan alle leerlingen naar de klas of de sportzaal. "Het verloopt allemaal heel ordentelijk en we maken geen herrie. Dit zijn zeer gediciplineerde leerlingen"zegt afdelingsmanager Ruud van Diemen. De school belooft om binnenkort struiken te planten langs het ijzeren hek zodat het mooi groen is. `Al jaren geleden zat in dit gebouw een MAVO. Wij waren een tijdje weg vanwege de verbouwing en ik snap dat dat overlast heeft gegeven. Maar dat is nu achter de rug`zegt Van Diemen. Er is overleg geweest met de bewoners, ook over de hindernisbaan. Maar de direct omwonenden vinden dat de school haar plannen doordrukt en helemaal  niets in overleg doet. Van Diemen ontkent dat en legt uit: `Uiteraard zouden wij graag een groot veld bij onze school hebben zodat er meer ruimte is voor die stormbaan. Maar een oude kazerne van Defensie in gebruik nemen ergens ver van het openbaar vervoer is onbetaalbaar. Om aan de normen van deze tijd te voldoen moet je ook enorm  investeren in oude gebouwen en dat geld is er niet`. Hebben de wijkbewoners te lange tenen? Of hebben ze gelijk en hoort een praktijkopleiding voor soldaten thuis op een legerplaats en niet midden in een woonwijk? Het is het vraagstuk dat in ons land vaker speelt: tegengestelde belangen op de beperkte  vierkante meters poldergrond. Een mevrouw die de hond uit laat vindt het wel gezellig met al die soldaatjes in de wijk. "Ik doe wel een stapje opzij als ze komen aangemarcheerd..."

Audiofragmenten hier te vinden:
http://weblogs.nos.nl/radio1journaal/2012/10/10/een-kazerne-naaast-de-voortuin/

Mourning

NU op Radio1, discussie en inbelprogramma van WNL: Verdere bezuinigingen op Defensie zijn onverantwoord"
"The only thing necessary for Evil to triumph is for good men to do nothing"- Edmund Burke
"War is the continuation of politics by all other means", Carl von Clausewitz, Vom Kriege/On War (1830).

Mourning

Ja, daar irriteer ik me ook ONGELOOFLIJK aan idd. Zullen we ze allemaal maar eens een twitter sturen waarom ze daar niets over twitteren bijv. ipv warme hotelkamers in Denemarken bijv.?
"The only thing necessary for Evil to triumph is for good men to do nothing"- Edmund Burke
"War is the continuation of politics by all other means", Carl von Clausewitz, Vom Kriege/On War (1830).

jurrien visser (JuVi op Twitter)

Citaat van: Kapitein Rob op 21/08/2012 | 14:19 uur
Waar blijven de andere vakbondleiders? Het lijkt wel of overste Hunnego de enige roepende werkvloervertegenwoordiger van vakbondzijde is...

Blijkbaar is de vakantie periode nog niet afgelopen en de vakbonden zijn, tegenwoordig, over het algemeen alleen geinteresseerd in de contributie.

KapiteinRob

Waar blijven de andere vakbondleiders? Het lijkt wel of overste Hunnego de enige roepende werkvloervertegenwoordiger van vakbondzijde is...

Lex

Hedenmiddag bij Standpunt NL een uitzending omtrent extra bezuinigen op Defensie nav de publicatie in de VK.
Als gast: KLTZA R. Hunnego (Vzr. KVMO)

Radio 1 aanvang 13:30 uur.

Lex

Jagen op piraten

Interview met KLTZ H. Veerbeek (Cdt. van Amstel)

Radio 1 hedenochtend.

http://www.radio1.nl/items/56031

Lex

Catshuisbesprekingen: zorg, onderwijs, defensie- welke bezuinigingen zijn mogelijk?

In TROS Kamerbreed zijn te gast: Herre Kingma, bestuursvoorzitter Medisch Spectrum Twente en voormalig inspecteur-generaal voor de Gezondheidszorg; Doekle Terpstra, bestuurder hogeschool InHolland en Kees Homan, defensiespecialist Instituut Clingendael.

De Catshuis-besprekingen gaan na het paas-weekeinde gewoon weer verder. Onderwerpen als gezondheidszorg, onderwijs en defensie zullen ter discussie staan. Waar kan hoeveel op bezuinigd worden en waarom. Daarover praten Margriet Vroomans en Kees Boonman met deskundigen uit het maatschappelijk middenveld.

Oud-militair Kees Homan is defensiespecialist bij het Instituut Clingendael; kan er, bovenop de 1 miljard bezuinigingen uit het regeerakkoord, nog meer bezuinigd worden op onze krijgsmacht? Doekle Terpstra is bestuurder bij hogeschool InHolland en voormalig voorzitter van de HBO-raad. Moet het onderwijs gespaard blijven of moet het bedrijfsleven inspringen? En Herre Kingma is bestuursvoorzitter Medisch Spectrum Twente; hoe kan deze ingewikkelde sector door de bezuinigingen worden geloodst zonder dat de kwaliteit van de zorg afneemt?

Tros Kamerbreed,
Zaterdag 7 april 2012 11:00 - 12:00 uur
Radio 1

Lex

Kamerleden Harry van Bommel (SP) en Han ten Broeke (VVD) keken vandaag in de Tweede Kamer terug op de missie naar Uruzgan. In Het Oog bespreken ze het debat.

Met het Oog op Morgen.
Radio 1
9 februari 2012
aanvang 23:00 uur

andré herc

Krijgsmacht krimpt: Den Helder loopt leeg

18 augustus 2011

Wat betekenen de bezuinigingen op defensie voor de marine in Den Helder? Slot van een serie over de krimpende krijgsmacht.


Na het vliegdekschip, de jagers en de destroyers verdwijnen nog eens 5 oorlogsbodems uit Den Helder en slinkt onze vloot tot een historisch dieptepunt van 23 schepen. Verslaggever Peter Siebe bezoekt de marinehaven.

Reportageserie bezuinigingen krijgsmacht
De krijgsmacht moet krimpen. Minister Hillen van defensie zet het mes in tal van militaire onderdelen. Dit is de Dag kijkt wat de gevolgen zijn

http://www.eo.nl/programma/ditisdedag/2008-2009/page/Krijgsmacht_krimpt__Den_Helder_loopt_leeg/articles/article.esp?article=12628418#.Tk_IGRcrm5M.twitter
Den Haag stop met afbreken van NL Defensie, en investeer in een eigen C-17.

Lex

Minister Eimert van Middelkoop in 'TROS Kamerbreed'

In 'TROS Kamerbreed' van zaterdag 18 september zijn te gast: minister van Defensie Eimert van Middelkoop (CU) en Thijs Berman (PvdA), Europarlementariër. De laatste dagen van Eimert van Middelkoop als minister van Defensie zijn ingegaan. In 2007 trad hij aan en Nederland was toen met een grote missie actief in Uruzgan, een provincie van Afghanistan.

'TROS Kamerbreed', zaterdag 18 september om 11.04 uur bij de TROS op Radio 1.

TROS.nl, 17 september 2010

Elzenga

Citaat van: dudge op 29/04/2010 | 12:57 uur
Inderdaad, het is een goede manier om onder de jongeren een begrip te kweken van wat daar gebeurt.
Ik mag hopen dat je hier bedoelt begrip te kweken voor het werk en de inzet en dus helaas ook offers van de militairen zelf...en niet voor de missie als dusdanig. Want ook 4 en 5 mei vrees ik zullen weer door verschillende politici en partijen worden misbruikt om de omstreden missie in Afghanistan te verkopen en rechtvaardigen door het in het kader te plaatsen van vrijheid, veiligheid en democratie. En dat vind ik een uiterst kwalijke zaak waardoor deze hoogstaande begrippen voor de zoveelste keer worden aangetast en hun geloofwaardigheid verliezen. Juist voor de mensen die we er mee willen bereiken.

KapiteinRob

Ik zie het anders, maar so be it. Het zegt mij genoeg over BNN.  :silent:

Mourning

Het is een jongerenomroep... ik bedoel wat wil je nou?  :angel:
"The only thing necessary for Evil to triumph is for good men to do nothing"- Edmund Burke
"War is the continuation of politics by all other means", Carl von Clausewitz, Vom Kriege/On War (1830).