De EC Tiger

Gestart door dudge, 06/02/2013 | 11:23 uur

Parera

Citaat van: Harald op 31/01/2024 | 17:17 uur:confused:  :omg:   zooo... dan mogen ze wel eerdaags een keuze maken voor de vervanger/opvolger (Apache??), want die Airbus H145M is geen vervanger. Die H145M worden geleverd tussen 2024 en 2028.

Als ik het goed begreep hebben de Duitsers vanuit de NAVO ook de ''plicht'' om 48 gevechtshelikopters in te brengen. De H145M kan daar misschien wel onder gezet worden maar niet primair als de enige gevechts heli maar wel ondersteunend aan een tiger of apache.

Ik hoop dat de Duitsers 36 AH-64E's aanschaffen en dan vervolgens kunnen ze de 15 H145M's nog wel gebruiken als ondersteuning. Kunnen ze mooi samenwerken met Nederland zowel met de CH-47F's als de AH-64E's.

Harald

 :confused:  :omg:   zooo... dan mogen ze wel eerdaags een keuze maken voor de vervanger/opvolger (Apache??), want die Airbus H145M is geen vervanger. Die H145M worden geleverd tussen 2024 en 2028.

Germany confirms earlier 2032 retirement date for Tiger attack helicopters

Germany is to retire its Airbus Helicopters Tiger attack fleet in 2032, six years earlier than the 2038 date previously reported.

The Bundeswehr confirmed the retirement date for the Tiger combat helicopter (Kampfhubschrauber: KH) in its Annual Armaments Report published on 31 January. In May 2023 Reuters cited a Bundeswehr spokesperson as saying this would happen in 2038.

"The Tiger KH will be taken out of operational use in 2032. By this point, the fleet will [have been] gradually reduced to 33 [helicopters] by 2028, of which at least 24 aircraft will be in the Afghanistan Stabilization German Army Rapid Deployment (ASGARD) configuration until 2032."

The German Army has 51 Tigers in service. With 13 of these upgraded to the ASGARD standard between 2011 and 2014, a further 11 are to be retrofitted with the same enhancements to see them out to the type's retirement date. These ASGARD enhancements include up-rated engines for improved 'hot and high' performance, sand filters, additional defence weaponry, a mission data recorder, and enhanced communications equipment for multinational missions.

https://www.janes.com/defence-news/news-detail/germany-confirms-earlier-2032-retirement-date-for-tiger-attack-helicopters

Harald

Leichter Kampfhubschrauber für die Bundeswehr
https://www.presseportal.de/pm/147341/5671962

(artikel vertaald via Google Translate)
De Bundeswehr ontvangt maximaal 82 nieuwe H145M-aanvalshelikopters. Onmiddellijk na de goedkeuring gisteren van het aanbestedingsproject door de Begrotingscommissie van de Duitse Bondsdag, gaf het inkoopbureau van de Bundeswehr Airbus Helicopters Deutschland GmbH de opdracht om de helikopters te vervaardigen en te leveren, die voornamelijk uit het speciale fonds zullen worden gefinancierd.

Bij de aanschaf van de helikopter heeft de Bundeswehr bewust gekozen voor een type helikopter dat op de markt verkrijgbaar was en al werd gebruikt door de special forces en voor reddingsmissies. Naast de productie en levering van de helikopters omvat de vandaag gesloten raamovereenkomst ook reserveonderdelen, acht trainingssimulators, de opleiding van vlieg- en technisch personeel en uitgebreide diensten voor de exploitatie van de helikopters over een periode van zeven jaar.

Als onderdeel van een brugoplossing zal de H145M de momenteel gebruikte Tiger-aanvalshelikopter vervangen als lichte aanvalshelikopter (LKH). Naast bewapening kan de multifunctionele helikopter worden uitgerust met verschillende uitrustingspakketten: elektronische zelfbeschermingssystemen, ballistische bescherming of extra uitrusting voor gebruik over zee. De helikopter beschikt ook over krachtige verkenningssensoren. Hierdoor kan de bemanning dag en nacht missies uitvoeren. Dit betekent dat de H145M uiterst flexibel inzetbaar is door land- en luchtmacht.

De levering van de LKH en de opleiding van het personeel staan ��gepland voor volgend jaar en zullen eind 2028 voltooid zijn. In de toekomst zal de LKH worden ingezet op de locaties van het International Helicopter Training Center in Bückeburg, de legerlocaties in Niederstetten, Fritzlar en Faßberg en de luchtmachtlocatie in Laupheim.

Harald

Airbus Helicopters reaches agreement with French Ministry of Armed Forces for Tigre Mk2+ attack helicopter

Airbus Helicopters CEO Bruno Even has announced a deal with the French Ministry of Armed Forces for the mid-life upgrade of the Tigre helicopter, reports Michel Cabirol in La Tribune. The agreement confirms a scaling back of the initial ambitious capability improvements for the Tigre Mark 2.

Germany's withdrawal from the project initially required France and Spain to scale back their ambitions despite the funds committed by these two countries. As a result, Paris plans to invest 2.8 billion euros to upgrade 42 of the 67 Tigers in the French Army's Light Aviation (ALAT) to the Mk3 standard, while Madrid has allocated 1.18 billion euros for the modernization of 18 helicopters operated by the Fuerzas Aeromóviles del Ejército de Tierra (FAMET).

Less sharp than expected, the new Tigre is "coming true". "I believe we have an agreement with the various stakeholders," states Airbus Helicopters CEO Bruno Even, speaking at the Dubai Airshow (November 13-17) quoted by Michel Cabirol. The manufacturer, the French Armament General Directorate (DGA), and the Army have agreed on a mid-life overhaul for the Tigre as part of its new Mark 2+ standard.

The modernization of the Tiger helicopters to the Mk.2+ standard includes an overhaul of the propulsion system and the replacement and upgrading of electronic systems, enabling control of drones and real-time sharing of tactical data. This upgrade also allows the helicopters to carry high-tier missiles (MHT or Akeron HT) or Spike missiles for the Spanish version. In total, 67 aircraft will be modernized in France. The project will be carried out in conjunction with Spain. France has not yet given a date for the modernization, Laurent Lagneau wrote in Opex360.

However, it remains uncertain whether this program will be fully realized, especially in light of the lessons learned from the war in Ukraine, where Russian attack helicopters faced challenges. The future of the ALAT's Tigers is in question. According to La Tribune, the Mk3 standard is no longer a priority for the French military's general staff, which settles for a "minimal" modernization to the Mk2+ standard. Rumors of the Mk3 being abandoned had been circulating since the fall of 2022.

https://www.airrecognition.com/index.php/news/defense-aviation-news/2023-news-aviation-aerospace/november/9402-airbus-helicopters-reaches-agreement-with-french-ministry-of-armed-forces-for-tigre-mk2-attack.html

Benji87

Citaat van: Huzaar1 op 06/07/2023 | 10:35 uurIk denk dat de Duitsers nog niet uitgekeken zijn. Apache of Cobra lijkt me onontkoombaar.

Volgens mij ook niet. De Duitsers willen de H145m als aanvulling hebben op hun Tigers zodat ze in alle rust op zoeken kunnen naar een volwaardige opvolger van de Tiger. Maar dat is ook nog geen gelopen race. Op de termijn die zij hebben gesteld komen namelijk ook andere alternatieven aan bod.

Umbert

Citaat van: Huzaar1 op 06/07/2023 | 10:35 uurIk denk dat de Duitsers nog niet uitgekeken zijn. Apache of Cobra lijkt me onontkoombaar.
Zou je wel verwachten gezien ze al samen werken met NL in de DSK, die de Apache en Chinook al gebruiken, zo kan een operationele samenwerking sneller van de grond kunnen komen, daar de meeste procedures er waarschijnlijk al zijn en NL al over een trainingsfaciliteit in de VS beschikt in de vorm van 302 SQN

Huzaar1

Citaat van: Sparkplug op 06/07/2023 | 09:30 uurWaarom is het de Duitse overheid toch lastig te overtuigen dat de H145M niet de juiste vervanger is van de Tiger? Zelfs niet als interim. De H145M is goed voor verschillende taken, maar niet voor de specifieke taken van de Tiger. Ze gaan hier spijt van krijgen.

Niet voor niets verving bij de U.S. Army de AH-1G Cobra de UH-1B/C Huey (Frog) als gunship.

Ik denk dat de Duitsers nog niet uitgekeken zijn. Apache of Cobra lijkt me onontkoombaar.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Sparkplug

Waarom is het de Duitse overheid toch lastig te overtuigen dat de H145M niet de juiste vervanger is van de Tiger? Zelfs niet als interim. De H145M is goed voor verschillende taken, maar niet voor de specifieke taken van de Tiger. Ze gaan hier spijt van krijgen.

Niet voor niets verving bij de U.S. Army de AH-1G Cobra de UH-1B/C Huey (Frog) als gunship.
A fighter without a gun . . . is like an airplane without a wing.

-- Brigadier General Robin Olds, USAF.

Huzaar1

#626
Citaat van: StrataNL op 06/07/2023 | 00:27 uurDe Cougar is een gemilitariseerde Super Puma = van origine een civiele kist, net zoals de H145 een gemilitariseerde EC145 is. Kan me moeilijk voorstellen dat de H145M plotseling niet meer aan de eisen voor redundancy etc. hoeft te voldoen.

Je hebt dan het een en ander gemist. Duitse pers heeft er ook nogal wat aandacht aan besteed afgelopen tijd. De kist heeft het dus niet, evenals bepantsering. Daarom zijn ze in DU niet gelukkig met de keuze voor de 145. Ik verzin het niet zelf. Je moet er even een aantal paginas voor terug in dit topic.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

StrataNL

Citaat van: Huzaar1 op 05/07/2023 | 17:59 uurNee, de cougar en alle andere militaire heli's zijn zo ontworpen dat het niet snel mogelijk moet zijn met 5.56 een heli neer te halen. De H145 is niet voorzien van back up systemen noch bepantsering om dit wel te kunnen doen.

Overigens is een smart shooter het verkeerde voorbeeld en ook helemaal niet het punt van kritiek in de discussie van de h145m.

De Cougar is een gemilitariseerde Super Puma = van origine een civiele kist, net zoals de H145 een gemilitariseerde EC145 is. Kan me moeilijk voorstellen dat de H145M plotseling niet meer aan de eisen voor redundancy etc. hoeft te voldoen.
-Strata-
Je Maintiendrai! Blog: Krijgsmacht Next-Generation

Parera

Citaat van: Huzaar1 op 05/07/2023 | 21:46 uurDe smart shooter is echt niet zomaar een systeem. Het is vrij onbekend en je kunt ermee zeer precies en accuraat vuur uitbrengen met een 99% trefkans.

Maar Gaf al aan dat de diemaco het verkeerde voorbeeld was. Punt is en blijft dat het geen militaire heli is, pantser gedeeltelijk maar kkw, niet veel liftvermogen, consessies in ontwerp want commerciële origine en niet veel liftvermogen.

En uiteraard, alles is afhankelijk van wat je ermee wilt doen. Dat past precies in de taak ' war of choice', en waar we ons nu voor gereedstellen behoort daar niet toe.Het is en blijft een kleine heli en is totaal niet te vergelijken met een ec tiger en daarom dus ook geen goede vervanger. Het is alsof je een chinook vervangt met een UH-1, beide kunnen mensen en goederen vervoeren maar ze zijn compleet anders.

Huzaar1

Citaat van: Benji87 op 05/07/2023 | 21:35 uurDat is niet waar, we moeten niet gaan doen alsof elke boer met een shotgun deze helikopter op de korrel kan nemen.de H145m is uitgerust met een ballistisch pakket om bescherming te bieden tegen KKW munitie


De smart shooter is echt niet zomaar een systeem. Het is vrij onbekend en je kunt ermee zeer precies en accuraat vuur uitbrengen met een 99% trefkans.

Maar Gaf al aan dat de diemaco het verkeerde voorbeeld was. Punt is en blijft dat het geen militaire heli is, pantser gedeeltelijk maar kkw, niet veel liftvermogen, consessies in ontwerp want commerciële origine en niet veel liftvermogen.

En uiteraard, alles is afhankelijk van wat je ermee wilt doen. Dat past precies in de taak ' war of choice', en waar we ons nu voor gereedstellen behoort daar niet toe.

"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Benji87

Citaat van: Huzaar1 op 05/07/2023 | 17:59 uurNee, de cougar en alle andere militaire heli's zijn zo ontworpen dat het niet snel mogelijk moet zijn met 5.56 een heli neer te halen. De H145 is niet voorzien van back up systemen noch bepantsering om dit wel te kunnen doen.

Overigens is een smart shooter het verkeerde voorbeeld en ook helemaal niet het punt van kritiek in de discussie van de h145m.


Dat is niet waar, we moeten niet gaan doen alsof elke boer met een shotgun deze helikopter op de korrel kan nemen.de H145m is uitgerust met een ballistisch pakket om bescherming te bieden tegen KKW munitie

CitaatMilitarized version of the H145; briefly designated as EC645 T2. It can be outfitted with ballistic protection, self-sealing fuel tanks, electro optical/infrared sensor, retractable pintle-mounted 7.62mm FN MAG machine guns or M134 miniguns, military-grade communications and navigational systems and an electronic warfare self-protection system. The H145M's HForce weapon system can precisely aim 12,7 mm and 20 mm gun pods and 70 mm guided and unguided rockets. Anti-armor capability will be provided by integrating SPIKE ER2 missile to the helicopter's armament

De Duitsers vliegen ook al een tijdje met SOF en SAR varianten van deze helikopter dus ik ga er wel vanuit dat ze met die ervaring ook hebben gekeken naar de overlevingskansen van deze helikopters.

Uiteindelijk komt het neer op welke rol zij deze helikopters willen laten spelen. Gaat het een light attack helicopter worden a la AH6 of Kiowa? Of moet het een volwaardige vervanger van de tiger gaan worden in de rol van hunter killer? Dat laatste ben ik met je eens, dat is die niet

Huzaar1

#621
Citaat van: StrataNL op 05/07/2023 | 15:36 uurDat is wel heel kort door de bocht, zelfde geldt voor de Cougar. Met die redenering kun je een eind maken aan elke heli als je 'm maar op de juiste plek raakt. Elke kilo pantser is minder lading of minder vaardigheden.

Nee, de cougar en alle andere militaire heli's zijn zo ontworpen dat het niet snel mogelijk moet zijn met 5.56 een heli neer te halen. De H145 is niet voorzien van back up systemen noch bepantsering om dit wel te kunnen doen.

Overigens is een smart shooter het verkeerde voorbeeld en ook helemaal niet het punt van kritiek in de discussie van de h145m.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

StrataNL

Citaat van: Huzaar1 op 05/07/2023 | 12:06 uurHet is een civiele heli wat voor politie, SOF en 'war of choice' taken geschikt is gemaakt.

Je moet je beseffen dat met smart shooter systemen een Diemaco al een eind kan maken aan deze helikopter. 
Dat is wel heel kort door de bocht, zelfde geldt voor de Cougar. Met die redenering kun je een eind maken aan elke heli als je 'm maar op de juiste plek raakt. Elke kilo pantser is minder lading of minder vaardigheden.
-Strata-
Je Maintiendrai! Blog: Krijgsmacht Next-Generation