Nieuwe ontwikkelingen op BOXER gebied

Gestart door Ace1, 02/11/2013 | 15:37 uur

Harald


Harald


Elbit Systems Debuts Crossbow Next Generation Turreted Mortar System at DSEI LONDON  2023.

The automatic mortar system was developed by Elbit Systems' Land under an Israel Defense Force contract and is MIL-STD-810G compliant.

The Crossbow system has a capability of shooting the first round in less than 30 seconds, has a maximum rate of ten rounds per minute with a sustained rate of fire of six rounds per minute, with a short sensor-to-shooter circle. It can fire a variety of munitions including the Iron Sting guided mortar munition providing effective range of up to 10 kilometers. No indexing loading is required for the Crossbow turret and it has the capability of 360 degree infinite pivot.

Designed for UT-120m turrets, it can be integrated onto 6X6, 8X8 wheeled platforms and tracked vehicles as well as stationary platforms. This makes Crossbow fully compatible with existing NATO ammunition requirements. The Crossbow is fitted with a computerized fire control system, a land navigation system and can be operated in a GPS denied environment.

If you're intrigued by the future of artillery and want to stay up-to-date with groundbreaking military technology, be sure to like this video, subscribe to our channel, and hit that notification bell. We have more exciting content coming your way.

Harald


StrataNL

Ik wacht nog steeds op foto's van de Boxer met 35mm kanon die eerder dit jaar op de Afsluitdijk stond te knallen... of is dat niet doorgegaan?
-Strata-
Je Maintiendrai! Blog: Krijgsmacht Next-Generation

Harald

CitaatThe Boxer NEMO (NEw MOrtar) live fire demo on Salisbury Plain showed us what development options are available in the UK Boxer program.

Electronic fire control & ballistic computer?✅
Indirect fire?✅
Direct fire?✅
Stabilised turret to do it all on the move?✅
Game changing?✅
https://twitter.com/ArmourLab/status/1684096212369293313?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1684096212369293313%7Ctwgr%5E0e946eb729416630d8ecf31c5b6875e71fac3a49%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.snafu-solomon.com%2F


Harald

Een foto van een geopende "kist" aan de zijkant van de Boxer

Foto van de binnenzijde een nieuwe UK variant (Specialist Carrier variant)

British Army BOXER displayed at ARMY EXPO 2023

A UK specification BOXER 8×8 Mechanised Infantry Vehicle was also on display, albeit inside a marquee with 'dramatic' lighting and assorted clutter preventing full walk-round photos being taken. However as this was our first opportunity to see a British Army version (at previous military expos it has usually been a Dutch or German spec vehicle or a pre-production prototype on show) I endeavoured to get the best shots possible. I was also given the opportunity to photograph the interior, under supervision and from one angle only, and offered the chance to go inside, but on security grounds full internal photography was understandably not possible. This is the Specialist Carrier variant, configured as a REME fitters' vehicle with demountable stowage racks and seating for three personnel in addition to the crew.

https://www.joint-forces.com/features/65958-british-army-expo-23-vehicles-photo-album


Master Mack

Kunnen wij die bestelling best overnemen  en ophogen naar 60 stuks bouwen in Ede voor de 13de medium brigade zware wapendrager. 35mm met spike.

Parera

Citaat van: Huzaar1 op 21/07/2023 | 11:44 uurDuits is duur, vooral de boxer. Patria of de turk zal het wel worden.

Ik gok de Patria, daarvan hebben ze er al 77 van besteld in 2017.

Huzaar1

Duits is duur, vooral de boxer. Patria of de turk zal het wel worden.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Harald

Republiek Slovenië stap uit de Boxer-aanschaf deal voor 45 stuks.

 https://www.gov.si/novice/2023-06-08-vlada-se-je-seznanila-z-informacijo-o-aktivnostih-ministrstva-za-obrambo-za-izstop-republike-slovenije-iz-programa-boxer/

Nieuwe aanbesteding voor aanschaf 8x8 Pantserwiel voertuigen.

Modernisering van het Sloveense leger: vijf aanbiedingen voor achtwielers

.../...

Volgens onze informatie liggen er aanbiedingen op tafel voor achtwielers uit :
- Finland (Patria),
- Roemenië ( Mowag ),
- Polen ( Rosomak ),
- Turkije (Otokar)
- VS (General Dynamics).
"De aankoop zal zeker gebeuren volgens het regering-tot-overheid-systeem, dus zonder tussenpersonen", aldus de minister van Defensie.
In een zeer optimistisch scenario zou de bataljonsgevechtsgroep in 2027 klaar kunnen zijn.

https://www.rtvslo.si/slovenija/modernizacija-slovenske-vojske-pet-ponudb-za-osemkolesnike-in-nov-sistem-zracne-obrambe/674791

Huzaar1

"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Harald


Foto achterzijde van een Boxer Skyranger 30 in een demo bij de UK Royal Army.
Hier ook de A2 versie als basis met de "kisten" aan de zijkant.

Harald

Inspecteur van het HEER "inspecteert" de Heavy Weapons Carrier Infantry
https://soldat-und-technik.de/2023/07/streitkraefte/35329/inspekteur-des-heeres-inspiziert-den-schweren-waffentraeger-infanterie/In het kader van zijn deelname aan de multinationale oefening Talisman Sabre 2023 gebruikte legerinspecteur-generaal Alfons Mais zijn reis naar Australië om het Military Vehicle Centre of Excellence te bezoeken, waar de toekomstige productie van de zogenaamde zware infanteriewapendragers zal plaatsvinden.

Voor de directe tactische vuursteun van de Duitse infanterie-eenheden is de Bundeswehr van plan om meer dan 100 zogenaamde zware wapendragers infanterie aan te schaffen - dit zijn boksers met een bemande 30 mm machinekanonkoepel. Het Australian Combat Reconnaissance Vehicle (CRV) vormt de basis voor de zware wapendrager. "We vertrouwen op de versie van de CRV Recon II aangepast aan Duitse normen, die voor ons een tijdige toetreding tot de operationeel belangrijke categorie van middelzware strijdkrachten verzekert", aldus Mais in een verklaring van het leger. Volgens het leger moeten de eerste voertuigen in 2025 arriveren. Het project wordt gefinancierd door het speciale fonds van de Bundeswehr.

Het bezoek aan de Australische tak van de Duitse bewapeningsgroep Rheinmetall vond plaats samen met vice-admiraal Carsten Stawitzki, hoofd van de uitrustingsafdeling van het federale ministerie van Defensie. Volgens de Landmacht kreeg de inspecteur "een beeld van de productie van de gepantserde transportwagen (GTK) Boxer".

"Het keerpunt en de alliantieverplichtingen in het hele scala aan taken van de landstrijdkrachten vereisen de grootst mogelijke breedte van het scala aan capaciteiten van het leger. Materiële oplossingen die zich al hebben bewezen bij alliantiepartners of in ontwikkeling zijn en die voldoen aan de belangrijkste eisen van het Duitse leger zijn van groot belang. Het nieuwe wapensysteem van de zwaar gepantserde infanterie speelt daarbij een belangrijke rol. Het is zeer mobiel en assertief. Het kan niet alleen effectief worden gebruikt in gevechten met hoge intensiteit, maar ook bij multinationale stabilisatieoperaties en bij internationale crisisbeheersing.

Samen met de lichte, luchtmobiele strijdkrachten (delen van de infanterie) en de zware, assertieve strijdkrachten (Panzergrenadier en gepantserde troepen) zouden de middelzware, zelfinzetbare strijdkrachten het toekomstige capaciteitenbereik van het leger moeten vormen. De kern van deze troepen wordt geleverd door de Jägertruppe, die volgens het leger aanzienlijk meer assertiviteit zou moeten krijgen in de strijd met de infanterie van de zware wapendragers, die de ongeveer 30-jarige Wiesel MK en Wiesel TOW/ MELLS. In een eerste stap moet elk bataljon twaalf van deze gevechtsvoertuigen ontvangen - vier per peloton - waarvan de aanschaf de belangrijkste bouwsteen vormt voor de oprichting van de nieuwe strijdmachtcategorie. Volgens het middelzware concept is het echter ook de bedoeling om de zware pelotons van de gevechtscompagnieën en de compagniesleiding van de zware compagnie uit te rusten met de zware wapendrager. Een Jäger-bataljon zou dan 26 van deze voertuigen hebben. Vier zware wapendragers organisch aanwezig in elk van de drie gevechtscompagnieën voor directe tactische vuursteun, evenals 14 wapendragers in de zware compagnie, die de gevechtscompagnieën kunnen versterken of hun eigen manoeuvre-element kunnen vormen.

Een overeenkomstige basisovereenkomst voor de geplande aanschaf van het gevechtsvoertuig uit Australische productie werd overeengekomen tussen bondskanselier Olaf Scholz in de marge van het bezoek van de Australische premier Anthony Albanese op 10 juli 2023. Het is gebaseerd op de samenwerkingsverklaring ondertekend door parlementair staatssecretaris Hitschler in Australië op 23 maart 2023, meldde S&T .

Zware Wapendrager Infanterie
De zware infanteriewapendrager is gebaseerd op de CRV-Boxer Block II, die een aandrijfmodule heeft die nog niet is geïntroduceerd in de Bundeswehr. In de Bundeswehr werd de Boxer geleverd in de originele uitvoering (A0) met een toegestaan ��totaalgewicht van 36,5 ton en een 530 kW MTU dieselmotor (MTU 8V 199 TE 20). Vanwege de gewijzigde dreiging en met de eerste bevindingen uit de operatie werd de mijnbescherming onder de romp en in de wielkasten versterkt. Een nieuw zichtsysteem voor de bestuurder en gedeeltelijke verplaatsing van apparatuur (bijv. sleepkabel) verbeteren de werkomgeving van de militaire bestuurder. Wijzigingen in de koellucht- en uitlaatgasgeleiding dragen bij aan het verminderen van de signatuur. Met deze wijzigingen ontwikkelde de versieaanduiding zich tot A2. Deze configuratie is nu standaard in de Bundeswehr. Dit is echter niet voldoende voor de zware infanteriewapendrager, aangezien het voertuig door de koepel een hoger gevechtsgewicht zal hebben. Voor Australië is het toegestane totaalgewicht verhoogd naar 38,5 ton. De verstevigde versie is onder meer te herkennen aan nieuwe wielen en duurzamere banden.

In deze versie zal de toekomstige zware infanteriedrager een Rheinmetall Lance 2 Block II bemande geschutskoepel hebben. De bewapening bestaat uit een 30 mm x 173 kaliber MK30-2 machinegeweer, bekend van het Puma infanterie gevechtsvoertuig, en een FN MAG turret machinegeweer met een 7,62 mm x 51 kaliber MELLS (Multi-Role Light Guided Missile System).


Huzaar1

"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"