Grote drugsvangst op marinierskazerne Doorn

Gestart door Lex, 17/07/2018 | 14:52 uur

Parera

#5
Citaat van: Lex op 17/07/2018 | 15:18 uur
De beschuldigende vinger wijzen naar het Korps is voorbarig!
Het was natuurlijk ook de meest serieuze opmerking die geplaatst is op dit forum :hrmph: Dit was natuurlijk geen wijzende vinger, dat laatste kan je zien als wijzende vinger maar ik ga er even vanuit dat het op een afgesloten defensie terrein gevonden is (kazerne) daar niet iedereen zomaar op kan zonder de juiste passen of toestemming. Dus de kans is redelijk aanwezig dat er iemand of meerdere personen van op de kazerne bij het verhaal betrokken zijn. Vandaar de opmerking dat er koppen zullen gaan rollen, als dat zo is natuurlijk.

Het kan natuurlijk ook zijn dat ze daar toevallig terecht gekomen zijn en gevonden zijn.

Hier een link naar een video van de vonst, schijnbaar in een container vanaf de West met spullen van de mariniers. Een draagt een shirt van Mariniers Detachement St. Maarten.
LINK naar Dumpert.nl

Volgens berichten onder de video gaat het om 16 a 17 tassen met elk 20 kg. Geen kleine zending met een straatwaarde van 40 a 70 euro per gram (bron jellinek ) zit je toch snel op 13 tot 22,5 miljoen euro. Iets meer dan de honderdduizenden euro's waar de NOS over spreekt.

Wel opvallend (schokkend) hoe lacherig hier mee word omgegaan door de jongens, natuurlijk hebben ze dit nog nooit meegemaakt maar toch vreemd dat niet 1 iemand oppert om er af te blijven en een leiding gevende en/of KMAR in te schakelen.

Lex

Citaat van: Parera op 17/07/2018 | 15:14 uur
Het lijkt er op dat de mariniers zelfstandig budget aan het ophalen waren voor de modernisering van de kazerne  ;D Daar gaan nog wel wat koppen rollen.
De beschuldigende vinger wijzen naar het Korps is voorbarig!

Parera

Het lijkt er op dat de mariniers zelfstandig budget aan het ophalen waren voor de modernisering van de kazerne  ;D Daar gaan nog wel wat koppen rollen.

Lex

Bericht is aangevuld

DOORN - Op de Van Braam Houckgeestkazerne in Doorn heeft marinepersoneel maandagmiddag tientallen kilo's harddrugs gevonden. Het gaat waarschijnlijk om cocaïne. De Koninklijke Marechaussee (KMar) is een onderzoek gestart naar de herkomst van een vondst.

De KMar houdt er rekening mee dat de drugs niet voor eigen gebruik op de kazerne zijn bedoeld. ,,We gaan uit van grootschalige drugshandel", aldus een zegsman. De KMar wil nog niet zeggen waar de verdovende middelen precies werden aangetroffen. ,,Dat is dadergevoelige info." Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Het Korps Mariniers is geen onbekende met drugshandel binnen de geledingen. Eind jaren negentig raakte het korps ernstig in opspraak toen mariniers en oud-collega's Orion patrouillevliegtuigen van de Koninklijke Marine gebruikten om grote hoeveelheden coke ons land binnen te smokkelen.

Telegraaf, 17-07-2018

Lex

DOORN - Op de Van Braam Houckgeestkazerne in Doorn heeft marinepersoneel maandagmiddag een grote hoeveelheid drugs gevonden. De Koninklijke Marechaussee is een onderzoek gestart naar de herkomst van een vondst.

Het gaat vermoedelijk om een grote lading cocaïne. De drugs zijn in beslag genomen en in veiligheid gesteld. Dat meldt de Marechaussee via Twitter.

Later meer

Telegraaf, 17-07-2018