Rusland's Expansie

Gestart door ARM-WAP, 30/07/2007 | 13:26 uur

Ace1

Britse generaal: Oekraïne kan dit jaar mogelijk verslagen worden

De gepensioneerde Britse generaal Sir Richard Barrons heeft gewaarschuwd dat er een "serieus risico" is dat Oekraïne dit jaar de oorlog verliest. De reden is volgens hem dat "Oekraïne het gevoel kan krijgen dat het niet kan winnen." Dit vertelde de oud-militair aan de BBC.

"En als het zover is, waarom zullen mensen dan nog langer willen vechten en sterven, alleen maar om het onverdedigbare te verdedigen?", zei Barrons. Hoewel Oekraïne nog niet op dat punt is aanbeland, kampt het Oekraïense leger met een gebrek aan munitie, troepen en luchtverdediging. Ook het tegenoffensief van vorig jaar faalde in het terugdringen van de Russen, vertelde hij verder.

Het is volgens hem verder duidelijk dat het komende offensief van de Russen zal plaatsvinden met een overmacht aan artillerie, munitie en troepen, plus de inzet van nieuwere wapens zoals een zweefbom.

Het Russische offensief begint volgens de oud-generaal ergens deze zomer. "En als dat gebeurt, lopen we het risico dat Russische troepen doorbreken", aldus Barrons tegen de BBC.

https://www.telegraaf.nl/nieuws/594055583/live-britse-generaal-oekraine-kan-dit-jaar-mogelijk-verslagen-worden

Ace1

Duitsland stuurt nieuw Patriot-luchtafweersysteem naar Oekraïne: 'Op cruciaal moment'

Duitsland stuurt nieuw Patriot-luchtafweersysteem naar Oekraïne

Duitsland stuurt nog eens een Patriot-luchtafweersysteem naar Oekraïne. Volgens Berlijn kunnen de Oekraïners zich daarmee beter verdedigen tegen "de verdere toename van Russische luchtaanvallen".

Duitsland leverde eerder al twee Patriot-systemen. Kiev ontving ook andere soorten luchtverdediging van de Duitsers, maar Patriot staat bekend als een van de effectiefste ter wereld.

President Volodimir Zelenski heeft de Duitse bondskanselier Olaf Scholz telefonisch bedankt voor de extra luchtafweer, op dit "cruciale moment". Hij roept alle andere bondgenoten op om het voorbeeld van Berlijn te volgen.

De Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Dmitro Koeleba vroeg vorige week om vijf tot zeven extra Patriot-systemen van Kievs westerse bondgenoten. Dat is volgens hem het minimum om Oekraïne te kunnen beschermen, terwijl de westerse landen er zeker honderd in hun eigen arsenaal zouden hebben. "Is dat zo'n groot probleem? Is het niet haalbaar om Oekraïne van het minimale verzoek te voorzien?" vroeg Koeleba zich af.

https://www.telegraaf.nl/nieuws/594055583/live-duitsland-stuurt-nieuw-patriot-luchtafweersysteem-naar-oekraine-op-cruciaal-moment

Huzaar1

Het is echt bizar hoe kapot dat land is.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Benji87

#10565
Bizarre wending weer in de hele soap rondom het Amerikaanse steun pakket voor Oekraïne. Het is inmiddels wel duidelijk dat Trump volop aan de touwtjes aan het trekken is binnen de republikeinse partij. Mike Johnson is nu aan het bemiddelen tussen het Witte Huis en trump omtrent dit onderwerp. Trump heeft overigens deze week zijn "Vredesplan" bekend gemaakt voor Oekraïne waarin hij de wapensteun wil stopzetten en hij Oekraïne wil dwingen om gebieden op te geven aan Rusland. Ik begin toch steeds meer te twijfelen of dit pakket er überhaupt nog komt of dat het als pressie middel gebruikt gaat worden in de aankomende verkiezingen.

Master Mack

Citaat van: Ace1 op 11/04/2024 | 22:39 uurDan moet je voor een M3 Lee tank gaan, de naam Lee doet het altijd goed in het zuiden van de VS.
Zeker doen. Indian

Ace1

Citaat van: Huzaar1 op 11/04/2024 | 22:19 uurIk zit voornamelijk in georgia  :angel:  en ik dacht aan een motor.  8)

Dan moet je voor een M3 Lee tank gaan, de naam Lee doet het altijd goed in het zuiden van de VS.

Huzaar1

Citaat van: Master Mack op 11/04/2024 | 20:39 uurGrand Canyon, Yosemite Park, Seqouia Park, Monument Valley, Yellow Stone, en natuurlijk Route 66.
Huzaar1 Route 66 met een US tank. Uitdaging


Ik zit voornamelijk in georgia  :angel:  en ik dacht aan een motor.  8)
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Master Mack

Citaat van: Ace1 op 11/04/2024 | 21:37 uurEverglades. Key West en New Orléans. Een Grant of een Sherman tank?
;D

Ace1

Citaat van: Master Mack op 11/04/2024 | 20:39 uurGrand Canyon, Yosemite Park, Seqouia Park, Monument Valley, Yellow Stone, en natuurlijk Route 66.
Huzaar1 Route 66 met een US tank. Uitdaging

Everglades. Key West en New Orléans. Een Grant of een Sherman tank?

Master Mack

Citaat van: Benji87 op 11/04/2024 | 20:27 uurIk heb zelden zo'n bizar 3e wereld land mee gemaakt als Amerika. En ik ben letterlijk de hele wereld over geweest. Dat land is echt ziek.
Grand Canyon, Yosemite Park, Seqouia Park, Monument Valley, Yellow Stone, en natuurlijk Route 66.
Huzaar1 Route 66 met een US tank. Uitdaging

Benji87

Citaat van: Master Mack op 11/04/2024 | 19:36 uurHet is leuk voor even niet om te gaan wonen makker. Ons landje blijft ons landje hé.

Ik heb zelden zo'n bizar 3e wereld land mee gemaakt als Amerika. En ik ben letterlijk de hele wereld over geweest. Dat land is echt ziek.

Master Mack

Citaat van: Huzaar1 op 11/04/2024 | 18:32 uurIk ben benieuwd, nog nooit daar geweest. En ik ga alleen, spreek daar af met Amerikaanse tank amigo's.
Nice. Gaaf man maar bestel toch maar leo's ;D

Ace1

Citaat van: Huzaar1 op 11/04/2024 | 18:32 uurIk ben benieuwd, nog nooit daar geweest. En ik ga alleen, spreek daar af met Amerikaanse tank amigo's.

Naar welke regio ga je percies zodat ik je kan voorzien van wat toeristisch tips, kan dit per pb doorsturen als je dat wilt?

Master Mack

Citaat van: Benji87 op 11/04/2024 | 19:24 uurGrappig hoe ervaringen dan kunnen wisselen. Na de keren dat ik daar ben geweest was ik altijd weer blij om in Nederland te zijn  :neutral:
Het is leuk voor even niet om te gaan wonen makker. Ons landje blijft ons landje hé.

Benji87

Citaat van: Master Mack op 11/04/2024 | 18:08 uurMazzelaar. Mooi land hoor. Mag je wel je eigen reisgezel kiezen ;D

Grappig hoe ervaringen dan kunnen wisselen. Na de keren dat ik daar ben geweest was ik altijd weer blij om in Nederland te zijn  :neutral: