Defensie stopt opleiding

Gestart door onderofficier, 02/08/2010 | 08:14 uur

onderofficier

Citaat van: Mourning op 02/08/2010 | 12:26 uur
Meld dan meteen even dat Defensie zich zelf volledig aan het opeten is door de missies, het afnemende budget en de toenemende kosten door de inflatiecorrectie en laat ook even niet onvermeld dat we ondertussen al een semi-mini krijgsmacht nog over hebben? Dank.

volgens mij is de politiek defensie aan het opeten.......en defensie niet zichzelf 
de enigste inkomsten die defensie heeft komt van de politiek.
Tegenslag is de beste gelegenheid om te tonen dat je karakter hebt; vele tonen (helaas) aan dat ze weinig karakter hebben.

Mourning

#5
Meld dan meteen even dat Defensie zich zelf volledig aan het opeten is door de missies, het al lage en al jaren afnemende budget en de toenemende kosten door o.a. de jaarlijkse inflatiecorrectie e.d. en laat ook even niet onvermeld dat we ondertussen al een semi-mini krijgsmacht nog over hebben met grote tekorten, zo erg dat een wc welke defect is niet meer gerepareerd wordt ivm de kosten? Dank.
"The only thing necessary for Evil to triumph is for good men to do nothing"- Edmund Burke
"War is the continuation of politics by all other means", Carl von Clausewitz, Vom Kriege/On War (1830).

SSS

Ben jij iemand die door Defensie een brief heeft gekregen om van de opleiding af te zien?
Stuur dan een mailtje naar stephan.gabriels@nos.nl

Voor NOS Headlines maken we vandaag een reportage over dit onderwerp!

Dank!

Lex

Populariteit Defensie raakt nieuwe aanwas

De druk op de defensiebegroting heeft vervelende gevolgen voor 467 jongeren die waren goedgekeurd voor een baan bij Defensie. Zij hebben bericht gekregen dat ze later mogen opkomen dan eerder toegezegd. Defensie legde de situatie zowel schriftelijk als in een gesprek uit en bood daarbij excuses aan voor de gang van zaken.

Over het algemeen blijken de aspirant-militairen begrip te hebben voor de situatie. Daar waar het uitstel leidt tot specifieke problemen wordt gezocht naar een passende oplossing.


Werving
De groeiende populariteit van Defensie, het succes van de genomen werving- en behoudmaatregelen en de verslechterde economische situatie hebben ertoe geleid dat bijna 100.000 mensen belangstelling toonden voor een baan bij Defensie. Hierdoor dreigden meer mensen aangenomen te worden dan begroot. Daarom remt Defensie de werving voor 2010 af, maar zet deze niet stil.

De deuren van Defensie zijn dus niet gesloten. Werving voor knelpunten en schaarse categorieën als technische en medische functies gaat gewoon door. Daarnaast wordt binnenkort gestart met werving van kandidaten die in 2011 instromen.

MINDEF,
2 augustus 2010, 8.30 uur

VandeWiel

#2
DEN HAAG -  Defensie heeft geen geld om aankomende militairen een salaris uit te betalen en gelast daarom op het laatste moment een opleiding voor aspirant-militairen af.

De bijna 470 betrokkenen hebben een excuusbrief van Defensie ontvangen, waarin staat dat er momenteel geen plek voor hen is, maar dat ze volgend jaar alsnog kunnen instromen. De meesten zitten nu kort na hun schooltijd, met een gat in hun cv.

De militaire vakbond VBM/NOV noemt het intrekken van de werkbelofte aan 470 nieuwe manschappen 'schandalig en onbehoorlijk'. AFMP/FNV-voorzitter Wim van den Burg is verbijsterd: "Defensie eist professionaliteit van haar personeel, maar werkt zelf amateuristisch. Dit is dodelijk voor je imago als werkgever."

Volgens zegsman Roger van der Wetering van Defensie gaat het bij de marine om 300 op het laatste moment afgezegde arbeidsplekken voor nieuwe manschappen, onder wie veel aspirant-mariniers. Bij de landmacht is 167 jongeren te kennen gegeven dat Defensie haar schriftelijk gedane aanstellingsbelofte niet nakomt.

Onder hen zijn zes nieuwe cadetten die zouden beginnen met hun officiersopleiding. Eén van hen kan alsnog instromen nadat hij aantoonde zwaar gedupeerd te zijn. Protest kan worden gehonoreerd als iemand een baan heeft opgezegd of een huis heeft gekocht bij de opleidingslocatie.

De krijgsmacht kampte jaren met enorme personeelstekorten. Sinds het begin van de economische crisis is er evenwel een enorme groei van het aantal aanmeldingen. "De plekken voor heel dit jaar waren in juni al gevuld", aldus Van der Wetering.

Jaarlijks zijn circa nieuwe 5000 manschappen nodig om de uitstroom op te vangen van militairen van wie het arbeidscontract afloopt. Daarnaast zouden tot aan 2015 jaarlijkse enkele honderden extra nieuwe mensen worden aangenomen om de al jaren bestaande structurele personeelstekorten langzaam in te lopen.

Op het tempo hiervan wordt volgens Defensie nu de rem gezet.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/7304096/__Defensie_stopt_opleiding__.html?p=9,2

onderofficier

Defensie heeft geen geld om aankomende militairen een salaris uit te betalen en gelast daarom op het laatste moment een opleiding voor aspirant-militairen af.   

Het moet niet gekker worden bij dit bedrijf, denk je een baan te hebben dan krijg je een excuusbrief dat de opleiding niet doorgaat.

Het commentaar van de bond is veel zeggend: ""Defensie eist professionaliteit van haar personeel, maar werkt zelf amateuristisch."

Tegenslag is de beste gelegenheid om te tonen dat je karakter hebt; vele tonen (helaas) aan dat ze weinig karakter hebben.