Opvolger Walrusklasse

Gestart door Elzenga, 27/07/2011 | 21:26 uur

Huzaar1

Citaat van: januskop op 25/11/2023 | 16:08 uurVergeet de mogelijke topfunctie van Rutte bij de NAVO niet bij de besluitvorming hierover in Duitsland en Frankrijk!!! Wellicht is de mogelijke "gedoogpositie" van de VVD bij de vorming van een nieuw kabinet met PVV inbreng een "teken aan de wand" in deze zaak ??

De conspiracy machine hier is aardig indrukwekkend.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

januskop

Vergeet de mogelijke topfunctie van Rutte bij de NAVO niet bij de besluitvorming hierover in Duitsland en Frankrijk!!! Wellicht is de mogelijke "gedoogpositie" van de VVD bij de vorming van een nieuw kabinet met PVV inbreng een "teken aan de wand" in deze zaak ??

jurrien visser (JuVi op Twitter)


Parera

Citaat van: Master Mack op 31/10/2023 | 22:08 uurMooie boot

Een prachtige boot waar we trots op zouden kunnen zijn! En voor het eerst naar mijn weten bevestigd Saab het gebruik van een speciale coating van de bekende ''rubberen tegels''. Daarnaast zien we in de video op de website ook naast de mk48 torpedo een kruisraket worden afgeschoten.

Wat ik vooral ook heel interessant vind is dat we nu een compleet nieuwe onderzeeboot zien t.o.v. de wat oudere A26 Oceanic ER renders. Dat geeft duidelijk aan dat Saab een compleet nieuwe soort boot heeft ontwikkeld die exact past bij onze KM. Dit geeft uiteraard wel weer een risico omdat het geen bestaande boot is, maar dat bied eigenlijk niemand van de partijen aan dus is het ook geen minpunt voor Saab-Damen.

Master Mack


Parera

#7154
Wat nieuwe 3D impressies van de C718 onderzeeboot zoals aangeboden door Saab-Damen aan COMIT. Via Saab Kockums, via haar vernieuwde product pagina. Hier staat ook duidelijk uitgelegd dat het ontwerp gebaseerd is op A26 Blekinge klasse maar daarin vermengd de Nederlandse onderzeeboot kennis van de Walrus klasse en onze industrie maar ook de ervaringen van Saab met de Colins klasse van Australie.

De C71 serie is een familie van expeditionaire onderzeeboten, dit betekend dus ook dat bijvoorbeeld een Canada een boot kan verwerven uit dezelfde familie maar aangepast naar haar eigen wensen/ industrie. Wat mij betreft een zeer mooie kans om ook voor NL te kunnen werken aan familievorming met onderzeeboten van andere (partner) landen.

[ BRON ]










Harald

Citaat van: Parera op 13/10/2023 | 16:33 uurHet is inmiddels wel openbaar bekend welk basis model NG aan bied aan de KM, dit is een verkorte Barracuda klasse onderzeeboot zoals aangeboden aan Australië. Ik verwacht wel dat er delen van de techniek van deze nieuwe Scorpene Evolved ook in de NL boot aangeboden gaan worden. Dit zal dan voornamelijk gaan om de full Lithium-Ion Batteries (LIBs) + AIP installatie uiteraard aangepast naar de NL wensen/eisen.

De integratie van de Tomahawk zie ik niet als een probleem voor de Franse, dit werd ook aangeboden aan de Australiërs met kanttekening dat men daar gebruik ging maken van het CMS van Lockheed Martin en de NL boot word mogelijk aangeboden met CMS van Naval Group zelf of Thales (is niets openbaar over bekend).

Bij het aanbod van NG denk ik, door het knappen van de deal met de Aussie's, dat NL dan een 1ste is (launching costumer) in de aanpassingen van een Franse onderzeeboot met systemen die niet Frans zijn.   

Parera

#7152
Citaat van: jurrien visser (JuVi op Twitter) op 13/10/2023 | 14:59 uurIk hou het op een nee.

Zo te zien is dit model te klein en daarnaast Tomahawk integratie zal vermoedelijk wel een puntje van aandacht zijn.

Het is inmiddels wel openbaar bekend welk basis model NG aan bied aan de KM, dit is een verkorte Barracuda klasse onderzeeboot zoals aangeboden aan Australië. Ik verwacht wel dat er delen van de techniek van deze nieuwe Scorpene Evolved ook in de NL boot aangeboden gaan worden. Dit zal dan voornamelijk gaan om de full Lithium-Ion Batteries (LIBs) + AIP installatie uiteraard aangepast naar de NL wensen/eisen.

De integratie van de Tomahawk zie ik niet als een probleem voor de Franse, dit werd ook aangeboden aan de Australiërs met kanttekening dat men daar gebruik ging maken van het CMS van Lockheed Martin en de NL boot word mogelijk aangeboden met CMS van Naval Group zelf of Thales (is niets openbaar over bekend).

jurrien visser (JuVi op Twitter)

Citaat van: Harald op 13/10/2023 | 13:53 uur:hrmph:  Hebben we hier te maken met de onderzeeboot variant welke door Frankrijk wordt aangeboden aan Nederland in de Walrus vervanging ?
Dus de Scorpene Evolved



Ik hou het op een nee.

Zo te zien is dit model te klein en daarnaast Tomahawk integratie zal vermoedelijk wel een puntje van aandacht zijn.

Harald

 :hrmph:  Hebben we hier te maken met de onderzeeboot variant welke door Frankrijk wordt aangeboden aan Nederland in de Walrus vervanging ?
Dus de Scorpene Evolved

France Offers New 'Scorpene Evolved' Li-Ion Submarine To Indonesia
https://www.navalnews.com/naval-news/2023/10/france-offers-new-scorpene-evolved-li-ion-submarine-to-indonesia/




CitaatScorpene Evolved', the submarine's propulsion system will be installed with a full Lithium-Ion Batteries (LIBs) configuration, thus giving it the longest endurance of any other variant in the Scorpene family.

Citaatthanks to the full LIBs configuration, the Scorpene Evolved will have a total endurance of 80 days (with 78 of those submerged), an operational range of more than 8,000 nautical miles, a lower indiscretion rate, and maintain top speed longer. This can be achieved because LIBs can store and deliver more energy with shorter charging times than lead-acid batteries.

CitaatCompared to lead-acid batteries, LIBs also require much less maintenance and provide ~40% longer service life

CitaatNaval Group could soon be proposing its diesel-electric submarine with LIB exclusively and stop offering them with lead-acid batteries, for all markets.

Harald

https://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2023/10/12/zr.ms.-walrus-na-31-operationele-jaren-uit-dienst-gesteld

Zr.Ms. Walrus na 31 operationele jaren uit dienst gesteld
Nieuwsbericht | 12-10-2023 |

Defensie heeft vandaag de eerste onderzeeboot van de Walrusklasse uit de vaart gehaald. Bij deze ceremoniële uitdienststelling is traditiegetrouw de Nederlandse vlag, de geuzenvlag en de oorlogswimpel neergehaald. Zr.Ms. Walrus was sinds 1992 in dienst bij de marine.

Harald

Walrus (1992-2023): de onderzeeboot die ook bondgenoten stilkreeg

Vandaag wordt Zr.Ms. Walrus uit dienst gesteld. Een boot waar het grote publiek mee kennismaakte toen het alleen een ontwerp was, en een affaire werd. Later kwam de onderzeeboot weer in het nieuws: brand. Daarna verdween de Walrus veel meer uit het publieke domein, terwijl toen de interessantste periode aanbrak. Voor een echte terugblik op die hoogtepunten is het nog veel te vroeg, maar over de begintijd kunnen de eerste commandanten veel mooie momenten delen.

.../...

https://marineschepen.nl/dossiers/Walrus-uit-dienst-terugblik-op-het-begin.html

Harald

https://marineschepen.nl/nieuws/Onderzeeboot-Walrus-volgende-week-uit-dienst-021023.html

Op donderdag 12 oktober wordt Zr.Ms. Walrus uit dienst gesteld. De Walrus, naamgever van de vier huidige Nederlandse onderzeeboten, wordt als eerste uit dienst gesteld in aanloop naar de vervanging van de Walrusklasse. Die vervanging laat weliswaar nog zo'n tien jaar op zich wachten, maar om de onderzeeboten in de vaart te kunnen houden stelt de Onderzeedienst twee van de vier boten uit dienst.

Parera

Citaat van: Harald op 29/09/2023 | 15:58 uur( ik vind dit ( de 2 of 3 zitter) nog steeds een goede aanvulling voor intergratie in onze nieuwe onderzeeboten )

Video vanaf 03:59 – 6:21   JFD Shadow Seal special forces submersible ( voorheen Ortega )


Ik ga er vanuit dat bij de vWalrus er wel rekening gehouden word met dit (soort) vaartuig(en). Daarnaast durf ik er ook wel op te gokken dat onze MARSOF dit (of een ander vaartuig) al in bezit heeft (gehad) voor minimaal beproevingen of misschien wel voor operaties.

Harald

( ik vind dit ( de 2 of 3 zitter) nog steeds een goede aanvulling voor intergratie in onze nieuwe onderzeeboten )

Video vanaf 03:59 – 6:21   JFD Shadow Seal special forces submersible ( voorheen Ortega )