Defensieforum.nl

Archief => Archief onrust in de wereld => Topic gestart door: -Jeroen- op 29/02/2004 | 23:25 uur

Titel: President Haïti afgetreden
Bericht door: -Jeroen- op 29/02/2004 | 23:25 uur
President Haïti ontvlucht het land
President Aristide van Haïti heeft zijn ontslag ingediend en is gevlucht. Het is onduidelijk waar Aristide zich bevindt

Ontslagbrief
Volgens het Franse persbureau AFP heeft Aristide vanochtend om zes uur lokale tijd zijn ontslag ingediend om verder bloedvergieten te voorkomen. Hij ondertekende in het bijzijn van diverse getuigen zijn ontslagbrief. De hoogste rechter Alexandre is de nieuwe president.

Geen steun VS
De vlucht van Aristide komt nadat de Verenigde Staten hem gisteren hadden laten vallen. De Amerikaanse regering liet weten dat het beleid van Aristide de oorzaak is van de chaos op Haïti.

Juiste beslissing
De Amerikaanse regering heeft het vertrek van Aristide verwelkomd. "De regering denkt dat Aristide de juiste beslissing heeft genomen voor het Haïtiaanse volk door te vertrekken", zei een hoge functionaris. President Bush heeft opdracht gegeven voor het sturen van Amerikaanse soldaten naar Haïti.

Opstand
Sinds drie weken is op Haïti een opstand aan de gang tegen Aristide. De rebellen hebben het grootste deel van Haïti veroverd en hebben de hoofdstad Port-au-Prince omsingeld. Nadat het vertrek van Aristide bekend werd, laaide het geweld in de hoofdstad op.

bron (rtlnieuws.nl)