Overigen > Defensie Nieuws & Media (Nationaal)

Nederlandse defensie industrie

(1/410) > >>

jurrien visser (JuVi op Twitter):
Convenant Defensie en Nederlandse marinebouwers

17 september 2012, 13.54 uur

Minister Hillen heeft vandaag een convenant ondertekend met het Nederlandse Marinebouw Cluster. Hiermee is de Kennisgroep Nederlandse Marinebouw opgericht.
De groep bundelt de inspanningen van Defensie en de Defensie-industrie om de benodigde kennis voor het ontwikkelen en bouwen van militaire oppervlakteschepen te behouden voor Nederland.
Minister Hillen onderstreepte het belang van het convenant voor de industrie en voor de regionale werkgelegenheid: "Op dit moment, met de crisis, gaat het even wat minder. Maar we hebben zoveel kennis opgebouwd dat als overheid en bedrijfsleven de handen ineenslaan, we er sterker uitkomen.”
René Berkvens, CEO van Damen Shipyards Group en voorzitter van het Nederlands Marinebouw Cluster, noemt het convenant een mijlpaal: "De overheid speelt een cruciale rol. Nederland moet het cluster marinebouw beschermen voor de toekomst. Voor thuisfront en voor export."
Synchroon

De betrokken partijen stellen onderling hun kennis ter beschikking aan elkaar. Ook synchroniseren ze de inspanningen voor onderzoek, ontwikkeling en ontwerpactiviteiten voor de volgende generatie marineschepen en stemmen die op elkaar af. Bovendien streven ze naar het borgen van een adequate kennisbasis, mede door middel van opleidingen en afstudeermogelijkheden voor de marinebouw.
Staat

Minister Hillen tekende het convenant namens de Staat der Nederlanden. Het platform Nederlandse Marinebouw Cluster werd vertegenwoordigd door Damen Shipyards Group, Imtech Marine, het Maritiem Kennis Centrum en Thales Nederland B.V. 4 december komen het Nederlandse Marinebouw Cluster en Defensie weer bijeen, om het convenant verder vorm en inhoud te geven.
Bezuinigingen

Het convenant vloeit voort uit de Strategie-, Kennis- en Innovatie Agenda (SKIA). Met de SKIA versterkt Defensie haar innovatieve kracht en het vermogen om goed te reageren op onverwachte gebeurtenissen. Ook beschrijft het de visie van Defensie op veiligheid en de omgang met kennis en innovatie. Hierbij is rekening gehouden met de voorgenomen bezuinigingsmaatregelen.

http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2012/09/17/46199135/Convenant_Defensie_en_Nederlandse_marinebouwers?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie