Opvolging Mijnenjagers Alkmaarklasse

Gestart door Ace1, 13/11/2011 | 12:37 uur

Ace1

European nations begin maritime counter-mine research

Five European Defence Agency (EDA) countries, plus Norway, have begun research on a new generation of maritime counter-mine measures. The three-year project aims to define capabilities that can either be back-fitted onto existing vessels or integrated into future countermeasures ships, says the agency.

"This will be a living and evolving process, and a 'tool box' of solutions will be developed that will be used to address national requirements," the agency said on 30 October in a written response to questions from IHS Jane's .

Belgium, Estonia, Germany, the Netherlands, Sweden, and EDA-associate member Norway agreed on 8 October to launch their new research project, dubbed Maritime Mine Counter Measures - New Generation (MMCM-NG).

http://www.janes.com/article/45500/european-nations-begin-maritime-counter-mine-research


Lex

Citaat van: Ace1 op 13/11/2011 | 17:28 uur
Ik heb het op een van de 23 hits gelezen maar weet niet meer welke maar bepaalde forumleden die pro europes zijn met  het aanschaffen van Defensie materiaal zullen dat niet erg vinden zullen dit vast op een of ander topic gebruiken om hun gelijk te bewijzen?
Als men een verwijzing plaatst, dan mag verwacht worden dat deze verwijzing leidt tot het bedoelde artikel. Het kan niet zo zijn, dat men er een "zoektocht" van gaat maken!

Lex
Algeheel beheerder

Ace1

Citaat van: Lex op 13/11/2011 | 17:23 uur
Citaat van: Ace1 op 13/11/2011 | 12:37 uur
Op de  link hier onder even zoeken naar MMCM project.
http://www.eda.europa.eu/
Welke van deze 23 hits bedoel je?  :(

Ik heb het op een van de 23 hits gelezen maar weet niet meer welke maar bepaalde forumleden die pro europes zijn met  het aanschaffen van Defensie materiaal zullen dat niet erg vinden zullen dit vast op een of ander topic gebruiken om hun gelijk te bewijzen? :devil:

Lex


Ace1

Citaat van: dudge op 13/11/2011 | 13:13 uur
Nog weinig conreets dus. Als ik het goed begrijp wordt vooral een onderzoek gedaan, naar welke capaciteiten en systemen nodig zijn. Awel, das ook de eerste stap.

Ga er maar van uit dat de firma atlas-elektronik met hun sonar en de Seafox als veel gebruike Unmanned Underwater Vehicles er zeker bij zit in gebruik bij diverse europese marines



http://www.atlas-elektronik.com/index.php?id=1882&L=3

http://www.atlas-elektronik.com/index.php?id=1883&L=3

http://www.naval-technology.com/contractors/mine_disposal/atlas/

Ace1

Citaat van: dudge op Vandaag om 12:14
Interessante info Jurrien&ACE! Ik had er graag ook geweest, maar kon helaas niet.
Ik ben in ieder geval blij dat er, zij het achter de schermen, gewerkt wordt. Ook naar die mijnenjager ben ik erg benieuwd, maar dat is hier off-topic.

Dudge bekijk de onderstaande link even door als je wilt? Op de  link hier onder even zoeken naar MMCM project.

http://www.eda.europa.eu/