Defensieforum.nl

Archief => Archief Algemeen => Topic gestart door: jurrien visser (JuVi op Twitter) op 06/12/2011 | 22:43 uur

Titel: Rusland en haar problemen
Bericht door: jurrien visser (JuVi op Twitter) op 06/12/2011 | 22:43 uur
Keert het tij in Rusland, of blijft Poetin nog twaalf jaar aan de macht?

Thomas van der Kolk − 06/12/11, 15:05

Premier Vladimir Poetin beleefde bij de Russische parlementsverkiezingen van afgelopen weekeinde zijn grootste nederlaag ooit. De man die alleen maar successen gewend is, ziet zich plots geconfronteerd met een groeiend aantal Russen dat zich tegen hem keert. Maar of dat op korte termijn leidt tot grote veranderingen in Rusland, valt nog te bezien.
In 1999 werd Poetin premier, en vervolgens vervulde hij van 2000 tot 2008 het presidentschap. Dat hij de afgelopen regeringsperiode premier was onder Dmitri Medvedev, komt doordat hij na twee zittingsperiodes niet kon worden herkozen. Als Poetin de presidentsverkiezingen van volgend jaar wint, wat ondanks de nederlaag van afgelopen weekeinde de verwachting is, dan kan hij in theorie twee regeerperiodes van zes jaar blijven zitten.

Flinke tegenslag
Desalniettemin is de uitslag van de parlementsverkiezingen een flinke tegenslag voor Poetin. Zijn partij Verenigd Rusland krijgt 238 van de 450 zetels in de Doema, zo berekende de nationale kiescommissie. Dat is een verlies van 77 zetels. Met bijna 50 procent van de stemmen blijft de partij van Poetin verreweg de grootste. En dus is de verwachting dat hij over drie maanden gewoon weer het stokje van Medvedev overneemt, zoals al vanaf het begin in de planning lag.

Niets aan de hand dus voor Poetin, zou je misschien zeggen. Maar toch is het zetelverlies van zijn partij opmerkelijk, zeker in het licht van andere ontwikkelingen. Zo was de opkomst bij deze parlementsverkiezingen een stuk lager dan die van vier jaar
geleden.

Volgens Russische waarnemers en oppositiepartijen komt dat doordat er sprake was van 'massale verkiezingsfraude'. Als de verkiezingen eerlijk waren verlopen, was Verenigd Rusland nog veel slechter uit de bus gekomen, menen zij. In 2007 behaalde de partij nog bijna een tweederde meerderheid (64 procent).

Maar er zijn ook andere tekenen dat de populariteit van Poetin tanende is. Gisteren gingen duizenden mensen de straat op om te protesteren tegen het verloop van de parlementsverkiezingen. Op internet is al opgeroepen tot nieuwe demonstraties. Dat kan worden opgevat als een motie van wantrouwen van een deel van de Russische bevolking.

Uitgejauwd
Enkele weken geleden werd Poetin (wiens bijnaam VVP luidt, de afkorting van zijn volledige naam Vladimir Vladimirovitsj Poetin,
maar ook van 'Bruto Binnenlands Product') voor het eerst publiekelijk uitgejauwd. Dat gebeurde toen hij een vechtsportevenement bijwoonde, dat live op de televisie werd uitgezonden. Aanhangers van Poetin houden vol dat het gejoel gericht was tegen de Amerikaanse tegenstander van een van de Russische vechters.

Zelf blijft Poetin er - in elk geval uiterlijk -  rustig onder. Vandaag liet hij weten dat hij tevreden is met de prestaties van zijn partij tijdens de parlementsverkiezingen. In het huidige poltieke klimaat is het voor een leidende partij onontkoombaar om zetels te verliezen, zo zei hij in een verklaring.

De cijfers heeft Poetin vooralsnog mee, hij behoudt immers een meerderheid, maar het volk lijkt zich langzaam tegen hem te keren. Naar verwachting wordt hij in maart wel weer tot president gekozen, al was het maar omdat er geen sterke tegenkandidaat is opgestaan - Poetin is nog altijd de favoriet bij de kiezer. Maar of zijn overwinning zo gemakkelijk tot stand zal komen als hij van tevoren gedacht had, is nu zeer de vraag.

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Buitenland/article/detail/3066620/2011/12/06/Keert-het-tij-in-Rusland-of-blijft-Poetin-nog-twaalf-jaar-aan-de-macht.dhtml
Titel: Re:Rusland en haar problemen
Bericht door: jurrien visser (JuVi op Twitter) op 06/12/2011 | 23:34 uur
Honderden arrestaties in Moskou

Nieuwe protesten in Moskou
Kysia Hekster/NOS Toegevoegd: dinsdag 6 dec 2011, 13:11
Update: dinsdag 6 dec 2011, 20:54

Bij anti-Poetinprotesten in Moskou en Sint Petersburg zijn honderden mensen opgepakt. In Sint Petersburg zouden 200 mensen zijn gearresteerd, in Moskou tussen de 250 en 500, meldde een radiostation in Moskou.

In Moskou kwamen de betogers tegenover grote groepen aanhangers van Poetin te staan. De politie liet die ongemoeid.

Beide groepen verzamelden zich op het Triomfplein in het centrum van Moskou. In totaal waren zo'n 5000 mensen op de been, twitterde correspondent Kysia Hekster.

Gewelddadige confrontaties bleven uit, waarschijnlijk mede omdat de politie en het leger massaal op de been zijn. Voor de betogingen was geen toestemming gegeven.

Het Kremlin maakte eerder vandaag bekend dat het extra politieagenten en militairen naar Moskou had gestuurd in reactie op de betogingen van gisteren. Het Russische ministerie van Binnenlandse Zaken zei dat zij de veiligheid van de burgers moeten garanderen en de openbare orde moeten handhaven. Hoeveel agenten en militairen zijn gestuurd, is niet bekendgemaakt. Het zou gaan om duizenden.

Gesjoemel
Gisteren gingen in Moskou en Sint-Petersburg duizenden mensen de straat op om te protesteren tegen de in hun ogen frauduleus verlopen verkiezingen van zondag. De 300 mensen die werden opgepakt, zitten nog steeds vast.

Verenigd Rusland, de partij van premier Poetin en president Medvedev, viel bij de verkiezingen sterk terug en haalde ternauwernood de meerderheid. Volgens waarnemers was dat alleen maar mogelijk door te sjoemelen met de uitslag.

Bron: NOS
Titel: Re:Rusland en haar problemen
Bericht door: Lex op 07/12/2011 | 00:20 uur
De basis voor dit topic is waarschijnlijk de uitslag van de verkiezingen.
Berichten hierover mis ik echter, zeker omdat er in het topic wel melding wordt gedaan over de arrestaties, terwijl er voordien reeds reacties zijn vanuit diverse landen over mogelijke misstanden.  :angel:
Titel: Re:Rusland en haar problemen
Bericht door: jurrien visser (JuVi op Twitter) op 07/12/2011 | 07:21 uur
Citaat van: Lex op 07/12/2011 | 00:20 uur
De basis voor dit topic is waarschijnlijk de uitslag van de verkiezingen.
Berichten hierover mis ik echter, zeker omdat er in het topic wel melding wordt gedaan over de arrestaties, terwijl er voordien reeds reacties zijn vanuit diverse landen over mogelijke misstanden.  :angel:

Jouw aanname is correct.  Ik ben dit topic gestart om dat ik met de "herverkiezing" van het tsaren koppel  (Dmitri Medvedev en Vladimir Poetin) de situatie in Rusland en misschien zelfs in de rest van de wereld niet beter en veiliger is geworden.

Een land dat zich zelf graag (nu en in de toekomst) ziet als wereldmacht, gefinancierd wordt uit olieinkomsten en geregeerd wordt door corruptie, narcisme en intimidatie van de eigenbevolking.

Kortom: genoeg voedingsbodem voor dit topic.
Titel: Re:Rusland en haar problemen
Bericht door: KapiteinRob op 07/12/2011 | 07:57 uur
Citaat van: jurrien visser op 07/12/2011 | 07:21 uur
Kortom: genoeg voedingsbodem voor dit topic.

Desalniettemin dien je bij het openen van een topic in dit board wel een discussie op te starten. Dus niet louter een artikel plaatsen en vervolgens wachten of iemand anders er wat over gaat zeggen. Want anders kunnen we elk media-artikel hier wel gaan plaatsen.......

Kortom, in dit board een artikel plaatsen dient direct daarna gevolgd te worden door een aanzet tot discussie. Alleen in de boards (inter)nationaal defensienieuws kun je "lukraak" artikelen (over defensiezaken) plaatsen.

Rob
Forumbeheerder
Titel: Re:Rusland en haar problemen
Bericht door: jurrien visser (JuVi op Twitter) op 08/12/2011 | 13:33 uur
Premier Poetin waarschuwt oppositie
Toegevoegd: donderdag 8 dec 2011, 13:19
Update: donderdag 8 dec 2011, 13:27

Premier Poetin van Rusland waarschuwt de oppositie in zijn land dat hij met harde hand tegen ordeverstoringen zal optreden. Voor zaterdag staan betogingen gepland in meer dan 70 steden.

Tienduizenden Russen willen hun onvrede laten blijken over de fraude bij de parlementsverkiezingen. De partij van Poetin en president Medvedev haalde zondag net genoeg stemmen om in het parlement een meerderheid te behouden.

Na een oproep op twee websites hebben meer dan 35.000 Russen gezegd dat ze zaterdag mee zullen demonstreren. In Moskou is dat op het Plein van de Revolutie, dicht bij het Kremlin.

Bron: NOS
Titel: Re:Rusland en haar problemen
Bericht door: ARM-WAP op 08/12/2011 | 13:55 uur
Deze ochtend op de BBC Radio4 (Today program) interviews gehoord met enkele Moscovieten.
Die hadden niet eens weet van betoging van de afgelopen dagen, want de staatstelevisie berichtte hierover NIETS.
Ter verdediging hiervoor wierp een van de TV-bonzen op dat het slechts om enkele betogingen
van een kleine 5000 man ging en dat dat op een totale bevolking van meer dan 140 000 000 inwoners compleet verwaarloosbaar is...
Titel: Re:Rusland en haar problemen
Bericht door: jurrien visser (JuVi op Twitter) op 08/12/2011 | 14:06 uur
Onderstaande artiekelen laten wat mij betreft meer en meer zien dat we in het westen terdege rekening moeten houden met een meer een meer autoritair Rusland, een land, het grootste ter wereld met de een nucleaire arsenaal welke (misschien) alleen overtroffen wordt door de VS.

Een land wat scherp staat voor onrusten op een voor Rusland ongekende omvang, een land wat geleidt (?) wordt door een ex hoog geplaatst lid van de KGB, alles behalve een vredesduif eerder een sluwe vos die dankzij een enorme olievoorraad een stempel op het westen zal (willen)drukken.

Ik voorzie in de komende 10 tot 20 jaar een nog meer ondemocartisch en meer corupt Rusland, een Rusland welke zijn positie uit de periode van de koude oorlog wil terug veroveren als grootmacht op het mondiale toneel.

Wat denken jullie?
Titel: Re:Rusland en haar problemen
Bericht door: Enforcer op 08/12/2011 | 14:25 uur
Citaat van: jurrien visser op 08/12/2011 | 14:06 uur
Onderstaande artiekelen laten wat mij betreft meer en meer zien dat we in het westen terdege rekening moeten houden met een meer een meer autoritair Rusland, een land, het grootste ter wereld met de een nucleaire arsenaal welke (misschien) alleen overtroffen wordt door de VS.

Een land wat scherp staat voor onrusten op een voor Rusland ongekende omvang, een land wat geleidt (?) wordt door een ex hoog geplaatst lid van de KGB, alles behalve een vredesduif eerder een sluwe vos die dankzij een enorme olievoorraad een stempel op het westen zal (willen)drukken.

Ik voorzie in de komende 10 tot 20 jaar een nog meer ondemocartisch en meer corupt Rusland, een Rusland welke zijn positie uit de periode van de koude oorlog wil terug veroveren als grootmacht op het mondiale toneel.

Wat denken jullie?

+1
Titel: Re:Rusland en haar problemen
Bericht door: Harald op 08/12/2011 | 14:34 uur
Citaat van: Enforcer op 08/12/2011 | 14:25 uur
Citaat van: jurrien visser op 08/12/2011 | 14:06 uur
Onderstaande artiekelen laten wat mij betreft meer en meer zien dat we in het westen terdege rekening moeten houden met een meer een meer autoritair Rusland, een land, het grootste ter wereld met de een nucleaire arsenaal welke (misschien) alleen overtroffen wordt door de VS.

Een land wat scherp staat voor onrusten op een voor Rusland ongekende omvang, een land wat geleidt (?) wordt door een ex hoog geplaatst lid van de KGB, alles behalve een vredesduif eerder een sluwe vos die dankzij een enorme olievoorraad een stempel op het westen zal (willen)drukken.

Ik voorzie in de komende 10 tot 20 jaar een nog meer ondemocartisch en meer corupt Rusland, een Rusland welke zijn positie uit de periode van de koude oorlog wil terug veroveren als grootmacht op het mondiale toneel.

Wat denken jullie?

+1

Beide heren  (Dmitri Medvedev en Vladimir Poetin) hanteren praktijken welke normaal waren in de koude oorlog of nog eerder in stalin-tijdperk
Het nationalisme voor moeder Rusland wordt aangewakkerd en hoe minder het gepeupel hoort en ziet hoe beter het is (selectief zijn in TV en radio-berichten en aangepaste berichten)

Allemaal tekenen dat ze Rusland terug willen brengen in een bewind ala CCCP-tijdperk
Titel: Re:Rusland en haar problemen
Bericht door: jurrien visser (JuVi op Twitter) op 08/12/2011 | 14:40 uur
Citaat van: Harald op 08/12/2011 | 14:34 uur
Beide heren  (Dmitri Medvedev en Vladimir Poetin) hanteren praktijken welke normaal waren in de koude oorlog of nog eerder in stalin-tijdperk
Het nationalisme voor moeder Rusland wordt aangewakkerd en hoe minder het gepeupel hoort en ziet hoe beter het is (selectief zijn in TV en radio-berichten en aangepaste berichten)

Allemaal tekenen dat ze Rusland terug willen brengen in een bewind ala CCCP-tijdperk

Precies!

Als we niet uitkijken, als Eurpa, dan zitten we over 10 of 20 jaar met 3 of 4 machtblokken opgescheept en zijn wij de koek die te verdelen is.

De machtsblokken in 2025:

VS
Rusland
China
Zuid Amerika
Titel: Re:Rusland en haar problemen
Bericht door: Tanker op 08/12/2011 | 16:01 uur
Citaat van: jurrien visser op 08/12/2011 | 14:06 uur
Onderstaande artiekelen laten wat mij betreft meer en meer zien dat we in het westen terdege rekening moeten houden met een meer een meer autoritair Rusland, een land, het grootste ter wereld met de een nucleaire arsenaal welke (misschien) alleen overtroffen wordt door de VS.

Een land wat scherp staat voor onrusten op een voor Rusland ongekende omvang, een land wat geleidt (?) wordt door een ex hoog geplaatst lid van de KGB, alles behalve een vredesduif eerder een sluwe vos die dankzij een enorme olievoorraad een stempel op het westen zal (willen)drukken.

Ik voorzie in de komende 10 tot 20 jaar een nog meer ondemocartisch en meer corupt Rusland, een Rusland welke zijn positie uit de periode van de koude oorlog wil terug veroveren als grootmacht op het mondiale toneel.

Wat denken jullie?

denk dat je er niet ver naast zit, ik zie een soort Sovjet Unie 2.0.......
Titel: Re:Rusland en haar problemen
Bericht door: KapiteinRob op 08/12/2011 | 16:34 uur
Citaat van: jurrien visser op 08/12/2011 | 14:06 uur
Ik voorzie in de komende 10 tot 20 jaar een nog meer ondemocartisch en meer corupt Rusland, een Rusland welke zijn positie uit de periode van de koude oorlog wil terug veroveren als grootmacht op het mondiale toneel.

Maar onze visionaire politici hebben ons toch verzekerd dat we hier in het veilige (west-)Europa niets meer te vrezen hebben?
Titel: Re:Rusland en haar problemen
Bericht door: jurrien visser (JuVi op Twitter) op 08/12/2011 | 16:36 uur
Citaat van: Kapitein Rob op 08/12/2011 | 16:34 uur
Citaat van: jurrien visser op 08/12/2011 | 14:06 uur
Ik voorzie in de komende 10 tot 20 jaar een nog meer ondemocartisch en meer corupt Rusland, een Rusland welke zijn positie uit de periode van de koude oorlog wil terug veroveren als grootmacht op het mondiale toneel.

Maar onze visionaire politici hebben ons toch verzekerd dat we hier in het veilige (west-)Europa niets meer te vrezen hebben?

Onze "orakels" hebben dan ook een welbekende uiterste houdbaarheiddatum en een kristallenbol van matglas.
Titel: Re:Rusland en haar problemen
Bericht door: Tanker op 08/12/2011 | 17:16 uur
Citaat van: Kapitein Rob op 08/12/2011 | 16:34 uur
Citaat van: jurrien visser op 08/12/2011 | 14:06 uur
Ik voorzie in de komende 10 tot 20 jaar een nog meer ondemocartisch en meer corupt Rusland, een Rusland welke zijn positie uit de periode van de koude oorlog wil terug veroveren als grootmacht op het mondiale toneel.

Maar onze visionaire politici hebben ons toch verzekerd dat we hier in het veilige (west-)Europa niets meer te vrezen hebben?

Nee helemaal niets, in den Haag hebben ze besloten dat er nooit meer oorlog komt in Europa.
Ook zijn grote gemechaniseerde eenheden niet meer nodig, want dat is ouderwets / koude oorlog relikwie.

Regeren is toch vooruitzien ? weet niet wat ze in Den Haag doen de hele dag, maar regeren / vooruitzien heeft daar weinig mee te maken......
Titel: Re:Rusland en haar problemen
Bericht door: jurrien visser (JuVi op Twitter) op 09/12/2011 | 07:59 uur
Koude oorlog retoriek....

Vladimir Putin accuses Clinton of inciting protests in Russia

Vladimir Putin says Hillary Rodham Clinton's criticism of Russian parliamentary elections emboldened protesters. The incident may further damage already strained U.S.-Russia ties

By Paul Richter and Sergei L. Loiko, Los Angeles Times

December 9, 2011
Reporting from Washington and Moscow—

The Russian leader on Thursday accused Secretary of State Hillary Rodham Clinton of inciting protests against his country's troubled parliamentary elections, an unusual personal attack suggesting that one of the Obama administration's main foreign policy initiatives is unraveling.

Warning that Russia needs to crack down on "interference" by foreign governments, Prime Minister Vladimir Putin complained that Clinton had denounced Sunday's elections as fraudulent before she had reliable information. He said her criticism had mobilized his political opponents.

"She set the tone for some activists in our country and gave them a signal," Putin said in televised remarks. He added that the U.S. is seeking to influence Russian politics with the aim of weakening a rival nuclear power.

Putin long has been wary of U.S. efforts to promote democracy and human rights, and he delivered his harsh comments as he launched his campaign for Russia's presidential election in March. He is expected to win back the job he left four years ago because of term limits, but may have a harder time after his United Russia party suffered an unexpected setback in the parliamentary balloting.

Although Putin has served as prime minister for the last four years under his protege President Dmitry Medvedev, Putin has been widely regarded throughout that period as the most powerful man in Russia.

His outburst is the latest sign that President Obama's much-publicized effort to "reset" relations with Russia, which his aides have portrayed as one of his most important foreign policy achievements, is in trouble, said analysts in both capitals.

"Russian-American relations are like driving a bicycle," said Andrei Kortunov, president of the New Eurasia think tank in Moscow. "The slower the speed, the more chances to fall."

Washington and Moscow are in a bitter standoff over the North Atlantic Treaty Organization's planned missile defense system in Eastern Europe. The long-standing deadlock appears to worsen last month when Medvedev threatened to deploy nuclear missiles close to Europe's border to target NATO missile defense installations.

On Dec. 1, Medvedev announced that he had put a new early-warning radar system on combat alert. The NATO missile defense system, he said, "causes significant problems" for Russian security.

The United States and Russia also have clashed all year over sanctions against Iran, the crackdown on protests in Syria, the NATO-led air war in Libya, the Arab-Israeli peace process and other concerns.

A downturn in relations could set back several U.S. diplomatic priorities, starting with the effort to halt Iran's suspected nuclear weapons program.

Clinton criticized the Russian elections several times this week. She said Monday that Russians "deserve the right to have their voices heard and their votes counted." On Thursday, when asked about Putin's comments, she replied that U.S. concerns "were well founded about the conduct of the election."

The Kremlin fired back repeatedly, denouncing U.S. complaints as "hostile" and urging American officials to clean up U.S. elections.

Russian authorities moved forcefully to rein in protests that followed reports of ballot stuffing and other fraud, arresting hundreds of demonstrators.

Andrew Kuchins, a Russia specialist at the Center for Strategic and International Studies, a Washington-based think tank, said a further crackdown on pro-democracy groups would be "potentially explosive" because the Obama administration probably would respond strongly.

"If the regime really comes down hard, then all bets are off," he said.

James Collins, a former U.S. ambassador to Russia who was in Moscow last week, said he believed Clinton's criticism was unnecessary because international observers already had exposed ballot stuffing and other polling problems.

"I don't see why we have to be out front," he said. "It just makes it easy for Putin to say that outsiders are interfering."

Relations between Washington and Moscow were badly strained when Obama took office. They reached a high point last year when the two nations signed a strategic nuclear weapons deal and agreed to expand civil nuclear energy in Russia.

Moscow also agreed to allow NATO to carry supplies through Russia for the war in Afghanistan, and threw its support behind United Nations sanctions last year that were aimed at halting Iran's nuclear program. Both those initiatives are now in doubt.

In addition to the dispute over missile defense, Putin and Medvedev have denounced what they view as U.S. duplicity in seeking Russian support at the U.N. for NATO intervention to protect civilians caught in Libya's civil war last spring. The Russian leaders complained that Washington and its allies used the air war to help rebel forces oust dictator Moammar Kadafi.

Obama administration officials insist that relations remain strong based on mutual interests.

"We're not seeking a positive or happy-to-good relationship with Russia," a senior administration official said. "We're seeking to work with Russia on outcomes that advance our interest.... We all need to be a little realistic about our expectations of what Russia will do and not do with us."

http://www.latimes.com/news/nationworld/world/la-fg-us-russia-20111209,0,4639349.story
Titel: Re:Rusland en haar problemen
Bericht door: ARM-WAP op 09/12/2011 | 10:09 uur
Best wel een stevige reactie en serieuze beschuldiging van Poetin.
En dat voor een verwaarloos-/negeerbaar groepje van een kleine 5000 "onruststokers en oproerkraaiers".
Nogal wat heisa als je het me vraagt :)

Titel: Re:Rusland en haar problemen
Bericht door: VandeWiel op 09/12/2011 | 10:25 uur
Citaat van: ARM-WAP op 09/12/2011 | 10:09 uur
Best wel een stevige reactie en serieuze beschuldiging van Poetin.
En dat voor een verwaarloos-/negeerbaar groepje van een kleine 5000 "onruststokers en oproerkraaiers".
Nogal wat heisa als je het me vraagt :)

Als je kijkt naar wat de VS allemaal doen in Rusland is het ook wel een beetje begrijpelijk. Wat dacht je van ruimtes met drukpersen waar een bordje staat "eigendom VN" waardoor de Russische politie die ruimte niet kan vernielen zonder een rel te veroorzaken. Ik kan me voorstellen dat de VS ook niet blij zou zijn met allerlei door Russische subsidies gesteunde clubjes die democratie komen brengen. Ondanks dat het goede initiatieven zijn in onze ogen...

Maar wat is er makkelijker als je verliest, dan een buitenlandse mogendheid de schuld te geven. Blijkbaar is de herverkiezingscampagne van Putin al begonnen en wordt die redelijk succesvol verstoord door de VS.
Titel: Re:Rusland en haar problemen
Bericht door: ARM-WAP op 09/12/2011 | 11:45 uur
Citaat van: dudge op 09/12/2011 | 10:45 uur
Zoiets als, wat als 'Occupy' door de Russen wordt gefinancierd?
In tijden van de SSSR en de rest van het Warschau-pact was dit wel degelijk het geval.
Beide kampen sponsorden politieke getinte initiatieven.
De Russen hadden wel het voordeel dat het makkelijker werken was in democratische landen waar hun activiteiten mss wel in het oog springen en gevolgd hebben maar je werd er tenminste niet voor opgesloten of eindigde in een goelag...
En van 'verdwijningen' van opponenten in het huidige of toekomstige Rusland zou ik zeker niet verbaasd zijn.
Er zijn nu al ex-miljardairs die in de gevangenis zitten en waarvan we hier weet hebben...
Titel: Re:Rusland en haar problemen
Bericht door: jurrien visser (JuVi op Twitter) op 11/12/2011 | 18:02 uur
Medvedev stelt onderzoek in naar fraude
»
President Medvedev van Rusland
Verenigde Naties Toegevoegd: zondag 11 dec 2011, 17:03

President Medvedev zegt dat hij opdracht heeft gegeven voor een onderzoek naar fraude bij de Russische verkiezingen van vorige week. Op zijn Facebook-pagina reageerde hij op de massale betogingen van gisteren in onder meer Moskou en Sint-Petersburg.

Veel Russen zeggen dat er op grote schaal is gefraudeerd om ervoor te zorgen dat de partij van Medvedev en premier Poetin aan de macht blijft.

Medvedev wijst de beschuldigingen van de hand, maar laat nu wel een onderzoek doen. Of dat onderzoek wordt uitgevoerd door een onafhankelijke partij, schreef hij er niet bij.

Bron: NOS

Het wordt vast een "heel objectief" onderzoek.
Titel: Re:Rusland en haar problemen
Bericht door: Harald op 12/12/2011 | 10:36 uur
'Geen ander resultaat verkiezingen Rusland'

MOSKOU - De beschuldigingen van de oppositie dat er bij de parlementsverkiezingen van 4 december in Rusland fraude is gepleegd, zal niet tot een andere uitslag leiden.

Dat heeft de woordvoerder van premier Vladimir Poetin maandag gezegd.

''De beschuldigingen kunnen op geen enkele manier invloed hebben op de legitimiteit van de stemming of het resultaat'', zei de woordvoerder.

''Zelfs als je de zogenaamde gevallen van bewijs van fraude bij elkaar optelt'', kom je uit op iets meer dan 0,5 procent van de stemmen'', aldus de zegsman van Poetin.

De regeringspartij Verenigd Rusland van Poetin behield bij de verkiezingen nipt de meerderheid in de Doema, de Russische Tweede Kamer. Op internet zijn veel filmpjes te zien die op fraude wijzen.

Protest

In Moskou gingen zaterdag tienduizenden mensen de straat op om te protesteren tegen het verloop van de verkiezingen. Veel betogers eisten ook het vertrek van Poetin. Die wil bij de verkiezingen van 4 maart terugkeren als president.

Het huidige staatshoofd, Dmitri Medvedev, heeft zondag opdracht gegeven onderzoek te doen naar mogelijke fraude tijdens de stembusgang.


http://www.nu.nl/buitenland/2691182/geen-ander-resultaat-verkiezingen-rusland.html

En ik weet al wat de uitslag zal zijn van dit onderzoek ..... want het antwoord is al te lezen in het antwoord van de "handpop" van Poetin

Titel: Re:Rusland en haar problemen
Bericht door: jurrien visser (JuVi op Twitter) op 12/12/2011 | 17:19 uur
Miljardair neemt het op tegen Poetin
»
De Russische miljardair Prochorov gaat voor het presidentschap
AFP Toegevoegd: maandag 12 dec 2011, 15:31

De miljardair Michail Prochorov neemt het bij de presidentsverkiezingen in Rusland op tegen premier Poetin. De 46-jarige mijnbouwmagnaat is met een geschat vermogen van bijna 14 miljard euro een van de rijkste Russen.

Prochorov is topman van de grootste Russische goudproducent en van een hightech-investeringsmaatschappij. Hij bezit verder onder meer het Amerikaanse basketbalteam New Jersey Nets en staat bekend om zijn uitbundige levensstijl.

De aankondiging volgt op een week vol protesten tegen de verkiezingsuitslag van vorige week. Volgens de demonstranten heeft de partij van Poetin de uitslag gemanipuleerd.

Prochorov staat bekend als criticus van het Kremlin. Hij was eerder leider van de partij Pravoje Djelo (Goede Zaak). Na een interne machtsstrijd stapte hij in september uit die groepering.

Bron: NOS

Het zal mij benieuwen of en hoe Prochorov de uitslag van de presidentverkiezingen zal mee maken: als...

1. dode
2. gevangene
3. verliezer
4. winnaar
Titel: Re:Rusland en haar problemen
Bericht door: jurrien visser (JuVi op Twitter) op 15/12/2011 | 17:17 uur
Poetin haalt hard uit naar VS
»
De Russische premier Poetin
TV2 Toegevoegd: donderdag 15 dec 2011, 10:35
Update: donderdag 15 dec 2011, 15:48

De Russische premier Poetin heeft in een live tv-programma opnieuw hard uitgehaald naar de Verenigde Staten. Die zouden erop uit zijn om de baas te spelen over andere landen. Mensen pikken dat niet meer, zei Poetin.

Hij herhaalde de beschuldiging dat de oppositie in zijn land door buitenlandse partijen wordt georganiseerd. Die zouden de demonstranten hebben betaald, die de afgelopen tijd tegen hem de straat op gingen. Vorige week zei Poetin dat de demonstranten door de Amerikaanse minister Clinton werden aangestuurd. Al eerder zei Poetin dat het buitenland Rusland probeert te destabiliseren.

Poetin is de belangrijkste kandidaat voor de presidentsverkiezingen in Rusland op 4 maart. De huidige president Medvedev volgt hem dan op als premier.

Poetin bestrijdt verder dat er op grote schaal is gefraudeerd bij de verkiezingen van 4 december. Dat zei hij in een reactie op kijkersvragen. De premier zei dat demonstraties tegen de verkiezingsuitslag acceptabel zijn, mits de demonstranten zich aan de wet houden.

Altijd ontevredenheid
Bij de verkiezingen haalde Poetins partij Verenigd Rusland maar net een meerderheid. "De uitslag weerspiegelt de wil van het volk", zei hij.

Poetin: "Wat betreft de vermeende fraude en de ontevredenheid van de oppositie over de uitslag, dat is niets nieuws. Er is altijd ontevredenheid. De oppositie vecht voor de macht. Daar doen ze alles voor, ook het verjagen van de zittende machthebbers."

"De oppositie zegt dus altijd dat er gefraudeerd is", aldus Poetin. Bij de presidentsverkiezingen in maart wil de premier videocamera's in stembureaus toelaten.

Brin: NOS
Titel: Re:Rusland en haar problemen
Bericht door: jurrien visser (JuVi op Twitter) op 27/12/2011 | 09:57 uur
Russia is ready to unleash a war against Georgia 

26/12/2011 11:46 
Gocha Gvaramia 
Experts' club 

Latest information and statements of Russian politicians concerning issues of possibility of Israel's targeted attacks with U.S. support on Iran's nuclear facilities cannot not cause concern in the republics of the South Caucasus. This is especially true for Georgia, where everyone understands that Moscow has not abandoned its plans to fully seize and subjugate it. More, it has been militarising historical territories of Georgia - Abkhazia and the Tskhinvali region that it itself has occupied.

14 borders departments (before they were called checkpoints) have been erected only in Abkhazia, which, as described by the Russian media, are practically small fortified districts with reinforced concrete walls and gun emplacements along the perimeter, where guards can keep defense in case of an armed invasion till arrival of main forces. Mainly, these facilities are situated in the Gali district of occupied Abkhazia and it is not clear with whom they intend to fight. If they fear an attack from across-the-Enguri territory of Georgia plans of the official Tbilisi do not include such actions. While no one is practically left in the occupied Tskhinvali region to expel. If before August 2008 local population amounted to about 60 thousand people today there are no more than 25 thousand, even if we include inhabitants of Akhalgori, which before the military intervention was under the jurisdiction of the official authorities of Georgia and which to this day is an area mainly populated by ethnic Georgians.

The last elections (two in Abkhazia and the last one in Tskhinvali) have clearly shown that the Kremlin is interested only in these territories – in development of its military infrastructure there and nothing more ... And in case of Abkhazia, also in inert materials and natural resources, exploitation of which they intend to carry out on in a swarm. And their plans do not include getting to know opinion of local population or their development. Georgia wanted to become a developed country and what happened? Two occupied regions - and this process was meant for stagnation of development not only Georgia, but of the process of conflict resolution.

However, the Kremlin project, despite all efforts, ahs still failed. The Georgian economy started to come out of the crisis and develop, investments are again coming into, and the government began to implement new grand projects. The Government of Georgia has repeatedly voiced its official course of settlement of conflicts and restoration of territorial integrity, - to become an economically attractive state, so that the breakaway regions feel comfortable to live in a the country where they will have all conditions for development and not live at someone else's expense - Ajara is a vivid example of this.

However, such development of the situation is not in the plans of the Kremlin. Russia needs vassals, servants, not partners. This kind of policy also shows that Russia has imperial way of thinking, which means only one thing - to seize land at the expense of others, and not develop them, but on the contrary, to enrich their personal (rulers of the empire) wealth by the enslavement and oppression of the occupied territories and local population.

Given this, Russia needs the entire Georgia, and not just its part. This desire is not due to just their aspirations to have luxury villas on the Black Sea, but it also fits in their geopolitical interests. Therefore, possible strikes on Iran Russia will certainly use to capture the entire Georgia and put its protégé on the "throne". It would not start the third world war, would it?

To make sure of such plans of Russia, let's see, what statements were made by Russian politicians, and what kind of materials was published in the Russian media.

On December 15th IA Regnum with reference to materials published in the Nezavisimaya Gazeta newspaper issued a material "Russia is preparing Transcaucasia for a war in Iran" which describes different views of Russian experts on possible scenarios in case of strikes on Iranian nuclear facilities.

At the beginning of the text it is stated that "the geopolitical situation around Syria and Iran urges Russia in an urgent manner to improve their military groups in the Caucasus, the Caspian area and in the regions of the Mediterranean and Black Seas. Sources of the Nezavisimaya Gazeta newspaper in the Russian Defence Ministry inform that the Kremlin received information about the upcoming US-backed Israeli attacks on Iranian nuclear facilities. "

The exact date has not been yet specified, however, the publication writes that "... in the military sphere, it's been a whole year since Russia started to prepare for minimization of losses due to possible military actions against Tehran. It is almost complete now. According to sources in the Defence Ministry in October-November 2011 the 102nd military base in Armenia was fully optimized. Families of servicemen were taken to Russia, and Russian garrison stationed near Yerevan was reduced, military units stationed there were transferred to the Gyumri area, close to the Turkish border ...". Afterwards Regnum quotes the Nezavisimaya Gazeta newspaper, which states that "it is the territory of Turkey from where attacks of the U.S. troops on targets in Iran are possible. For what in this regard the 102nd base will be used is not entirely clear. But we know that from December 1 Russian troops at military bases in South Ossetia and Abkhazia have been brought into full combat readiness. And the Black Sea Fleet ships are drifting near the border with Georgia, which in this conflict may take the side of anti-Iranian forces". Here I should add that around 16th of December, it was reported that Russia has started to sharply increase its offensive weapons in the occupied Georgian regions - Abkhazia and Tskhinvali region. According to recent reports, "in recent days 40 T-90 tanks have been transferred into the Gudauta military base in Abkhazia ... ...". And statements about a pretext for complete occupation of Georgia – helping its ally Armenia that borers Iran - are already heard from Russia.

Otherwise Russia will have to go against modern Nato-standard Turkish army of more than one million. Russia is unlikely to start a war, although it talks about strikes against the anti-Iran coalition. At that for the main column of tanks to reach Turkey they need to go through the territory of Georgia and if we take into consideration that the Russian troops will not be welcomed with open arms in Georgia it will take a long time.

Together with these facts Georgia finds a statement of Lieutenant General Yuri Netkachev, who was a deputy commander of the Group of Russian Forces in Transcaucasia for a long time and was personally in charge of security units and formations of ammunition and weapons (including that of the 102nd military base in Armenia) very "speaking". He believes that "... in the event of a full-scale war against Iran, Russia should find ways to secure military provision of its military facilities via Georgia." According to news agency Regnum, Netkachev believes that in this case it is necessary to break through the Georgian transport blockade. "We may have to break through the Georgian transport blockade and achieve provision of transport corridors leading to Armenia through military means," - Regnum quotes the Russian general.

If we add to this a statement of Sergey Lavrov that he made at the last NATO summit, where he openly threatened with military actions against Georgia if the Alliance tried to receive it as its member. "Then I strictly warned our colleagues, not to push, willingly or unwillingly, the current regime in Georgia to repeat something like the adventure of August 2008 ... Because at the time it was soon after the Bucharest NATO summit where it was written categorically that Georgia would become a NATO member... - said the foreign minister. - I expressed hope that NATO members will show reason and not promote events in the region like that of August 2008 – the region which is strategic not only for the South Caucasus, but also for the Russian Federation. They are our closest allies and neighbours. I hope I have been heard. "

With his statement Lavrov has practically confirmed Medvedev's statement where the latter publicly acknowledged the true purpose of the August military intervention of Russia into Georgia. "If in 2008 we had wavered, we would have had a different geopolitical layout, and a number of countries that they have tried to artificially drag into the alliance most likely would have been there. "

If we sum up all this, we can only think one thing - under the guise of all this talk about Iran Russia is preparing its invasion of Georgia.

http://eng.expertclub.ge/portal/cnid__10674/alias__Expertclub/lang__en/tabid__2546/default.aspx
Titel: Re:Rusland en haar problemen
Bericht door: Ace1 op 28/12/2011 | 20:29 uur
Rusland hekelt mensenrechten in VS

MOSKOU (ANP) - Rusland heeft scherpe kritiek op het mensenrechtenbeleid van de Amerikaanse regering. ,,De situatie blijft ver van de idealen die Washington uitspreekt'', staat in een rapport dat het ministerie van Buitenlandse Zaken in Moskou woensdag heeft gepubliceerd. Het is de eerste keer dat Rusland de mensenrechten wereldwijd heeft onderzocht.

Rusland klaagt onder meer over het ,,weerzinwekkende'' marinekamp Guantanomo Bay, waar terreurverdachten worden vastgehouden.

De Verenigde Staten publiceren sinds 1976 jaarlijks een rapport over de stand van de mensenrechten wereldwijd. Daarin staat regelmatig kritiek op Rusland.

http://www.metronieuws.nl/nieuws/rusland-hekelt-mensenrechten-in-vs/xlkklB!xkkVznYRj4EWoVEHDoseGQ/
Titel: Re:Rusland en haar problemen
Bericht door: Ace1 op 28/12/2011 | 21:01 uur
Poetin wil Russen 'mediatherapie' geven

MOSKOU (ANP) - Vladimir Poetin wil het Russische volk ,,psychotherapie" geven met behulp van toespraken op televisie en internet. De premier zei dat maandag, aldus het persbureau Ria Novosti.

Poetin wil dat Russische overheden meer doen om ,,de mensen vertrouwen in de toekomst in te prenten". Hij noemde de voormalige Amerikaanse president Franklin Roosevelt als voorbeeld. Tijdens de Grote Depressie in de jaren 30 sprak Roosevelt het volk toe op de radio. Volgens Poetin waren diens toespraken een vorm van psychotherapie.

http://www.metronieuws.nl/nieuws/poetin-wil-russen-mediatherapie-geven/xlkklA!Cgr700HPsteLnuX5rAlvJg/
Titel: Re:Rusland en haar problemen
Bericht door: jurrien visser (JuVi op Twitter) op 20/02/2012 | 13:22 uur
Poetin wil Rusland 'zonder voorgaande' herbewapenen
maandag 20 februari 2012, 10u32
Bron: AFP/BELGA

De Russische premier Vladimir Poetin heeft in een in de officiële krant Rossiïskaja Gazeta gepubliceerd artikel een 'precedentloze bewapening' van zijn land beloofd. Die is volgens de kandidaat voor het presidentschap nodig vanwege het beleid van de VS en de Navo.


Poetin wil vooral een antwoord op de ontplooiing door de VS en de Navo van een raketschild in Europa. Dit 'eist een vastberaden beleid van versterking van de defensie in de lucht en in de ruimte', zei de Russische sterke man.

Hij kondigde aan dat er het komend decennium een enveloppe van omgerekend 590 miljard euro ter beschikking zal liggen. Inzake defensie 'kan er geen patriottisme genoeg zijn'.
Een wedergeboorte van het militair-industrieel complex zal daarbij een 'locomotief zijn voor ontwikkeling van de meest uiteenlopende sectoren', aldus Poetin.

'Wij moeten een nieuw leger uitbouwen. Modern en op elk ogenblik mobiliseerbaar', beklemtoonde de premier.

Hij beloofde 400 moderne intercontinentale ballistische raketten ter zee en op het land, meer dan 100 militaire ruimtetuigen en meer dan 2.300 nieuwe tanks. Poetin had het ook over onder meer duikboten, schepen, gevechtsvliegtuigen en helikopters.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20120220_048
Titel: Re:Rusland en haar problemen
Bericht door: jurrien visser (JuVi op Twitter) op 20/02/2012 | 13:32 uur
Citaat van: jurrien visser op 20/02/2012 | 13:22 uur
Poetin wil Rusland 'zonder voorgaande' herbewapenen
Hij beloofde 400 moderne intercontinentale ballistische raketten ter zee en op het land, meer dan 100 militaire ruimtetuigen en meer dan 2.300 nieuwe tanks. Poetin had het ook over onder meer duikboten, schepen, gevechtsvliegtuigen en helikopters.

Poetin toch... luister nu eens naar Den Haag... Tanks zijn zó uit de vorige eeuw! (slecht's 2.300)
Titel: Re:Rusland en haar problemen
Bericht door: Lex op 20/02/2012 | 13:36 uur
Citaat van: Nieuwsblad op 20/02/2012 | 13:22 uur
..... meer dan 100 militaire ruimtetuigen en .....
Wat verstaan de Belgen onder ruimtetuigen?  :angel:
Titel: Re:Rusland en haar problemen
Bericht door: IPA NG op 20/02/2012 | 13:38 uur
Substantial investment in Russia's defense sector, in particular, the armaments program, will be positive for the country's economy, Prime Minister and presidential candidate Vladimir Putin said.
"Sometimes they say the revival of the defense industry is a yoke for the economy, an extremely heavy burden that ruined the Soviet Union," Putin wrote in a new article for the Rossiiskaya Gazeta government daily.
"I am convinced that is a profound mistake," he said in the article dedicated to Russia's national security.
Putin said he believes that the renewal of the defense industry will become "a locomotive that will pull the development of various industries: metallurgy, mechanical engineering, the chemical and radio-electronic industries, the entire IT and telecommunications range."
The premier said active investment in defense will provide enterprises of these branches with "resources for technological base renewal," adding that the task is to multiply Russia's economic power, increasing its defense capability in order to ensure the country's sovereignty, respect from other countries and peace.
This is Putin's sixth article outlining the points of his election program in Russian media. The previous articles focused on general and economic issues, ethnic problems, democratic development and social policy.

Putin, the frontrunner in this year's election campaign, served two terms as Russia's president between 2000 and 2008, but the Constitution barred him from standing for a third consecutive term. He became prime minister after his handpicked successor, Dmitry Medvedev, was elected president.
Russia will hold presidential elections on March 4

http://en.rian.ru/mlitary_news/20120220/171406103.html
Titel: Re:Rusland en haar problemen
Bericht door: Tanker op 20/02/2012 | 14:14 uur
Citaat van: Lex op 20/02/2012 | 13:36 uur
Citaat van: Nieuwsblad op 20/02/2012 | 13:22 uur
..... meer dan 100 militaire ruimtetuigen en .....
Wat verstaan de Belgen onder ruimtetuigen?  :angel:

Walkers ?

http://en.wikipedia.org/wiki/Walker_(Star_Wars) of

Battle droids

http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_droid#Hailfire_Droid

:crazy:
Titel: Re:Rusland en haar problemen
Bericht door: Harald op 20/02/2012 | 14:40 uur
Citaat van: Tanker op 20/02/2012 | 14:14 uur
Citaat van: Lex op 20/02/2012 | 13:36 uur
Citaat van: Nieuwsblad op 20/02/2012 | 13:22 uur
..... meer dan 100 militaire ruimtetuigen en .....
Wat verstaan de Belgen onder ruimtetuigen?  :angel:

Walkers ?

http://en.wikipedia.org/wiki/Walker_(Star_Wars) of

Battle droids

http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_droid#Hailfire_Droid

:crazy:


1.ruimtetuig
•een vaartuig bedoeld voor de ruimtevaart.
Gevonden op http://nl.wiktionary.org/wiki/ruimtetuig

Misschien wel een geheim defensieproject van de belgen, ala http://www.youtube.com/watch?v=zxX0DKE3oqw
Titel: Re:Rusland en haar problemen
Bericht door: Huzaar1 op 20/02/2012 | 22:55 uur
2300 tanks?

What the hell....... waar heeft hij die in hemelsnaam voor nodig?
Dat zijn 13 Tank divisies  :crazy:
Titel: Re:Rusland en haar problemen
Bericht door: IPA NG op 20/02/2012 | 22:58 uur
Voor 13 divisies ;)

Vergeet niet dat het een enorm land is. Dus om dat een beetje efficiënt te verdedigen kun je niet af met een brigade hier en een brigade daar.

En wij hebben niet eens één divisie meer.
Titel: Re:Rusland en haar problemen
Bericht door: VandeWiel op 21/02/2012 | 08:39 uur
Citaat van: jurrien visser op 20/02/2012 | 13:32 uur
Citaat van: jurrien visser op 20/02/2012 | 13:22 uur
Poetin wil Rusland 'zonder voorgaande' herbewapenen
Hij beloofde 400 moderne intercontinentale ballistische raketten ter zee en op het land, meer dan 100 militaire ruimtetuigen en meer dan 2.300 nieuwe tanks. Poetin had het ook over onder meer duikboten, schepen, gevechtsvliegtuigen en helikopters.

Poetin toch... luister nu eens naar Den Haag... Tanks zijn zó uit de vorige eeuw! (slecht's 2.300)


Eigenlijk is Putin gewoon onze beste vriend. Telkens als we alles willen afstoten komt hij met een goede reden om toch nog eens te heroverwegen. Ik wil meer beren boven Nederland!  ;D
Titel: Re:Rusland en haar problemen
Bericht door: jurrien visser (JuVi op Twitter) op 21/02/2012 | 08:43 uur
Citaat van: VandeWiel op 21/02/2012 | 08:39 uur

Eigenlijk is Putin gewoon onze beste vriend. Telkens als we alles willen afstoten komt hij met een goede reden om toch nog eens te heroverwegen. Ik wil meer beren boven Nederland!  ;D

En een Russische carrier (incl escorte) zichtbaar voor de Scheveningse kust.

Make my day!
Titel: Re:Rusland en haar problemen
Bericht door: Harald op 21/02/2012 | 09:20 uur
Citaat van: jurrien visser op 21/02/2012 | 08:43 uur
Citaat van: VandeWiel op 21/02/2012 | 08:39 uur

Eigenlijk is Putin gewoon onze beste vriend. Telkens als we alles willen afstoten komt hij met een goede reden om toch nog eens te heroverwegen. Ik wil meer beren boven Nederland!  ;D

En een Russische carrier (incl escorte) zichtbaar voor de Scheveningse kust.

Make my day!

of op een mooie woensdag duikte er een Kilo op voor (in) Den Helder en vraag in gebrekkig engels (met russische uitspraak) of er nog chinees gegeten wordt vandaag en er nog genoeg is voor 52 personen ...  :crazy:
Titel: Re:Rusland en haar problemen
Bericht door: VandeWiel op 21/02/2012 | 10:09 uur
Citaat van: Harald op 21/02/2012 | 09:20 uur
Citaat van: jurrien visser op 21/02/2012 | 08:43 uur

En een Russische carrier (incl escorte) zichtbaar voor de Scheveningse kust.

Make my day!

of op een mooie woensdag duikte er een Kilo op voor (in) Den Helder en vraag in gebrekkig engels (met russische uitspraak) of er nog chinees gegeten wordt vandaag en er nog genoeg is voor 52 personen ...  :crazy:


Haha, midden tussen twee masten in met daar onder twee opv's ;)

Sambal bij!
Titel: Re:Rusland en haar problemen
Bericht door: VandeWiel op 21/02/2012 | 10:10 uur
Citaat van: jurrien visser op 21/02/2012 | 08:43 uur
Citaat van: VandeWiel op 21/02/2012 | 08:39 uur

Eigenlijk is Putin gewoon onze beste vriend. Telkens als we alles willen afstoten komt hij met een goede reden om toch nog eens te heroverwegen. Ik wil meer beren boven Nederland!  ;D

En een Russische carrier (incl escorte) zichtbaar voor de Scheveningse kust.

Make my day!


Als Rusland nu met twee beren komt op twee verschillende plaatsen dan heeft BV-NL al een probleem...!  :silent:
Titel: Re:Rusland en haar problemen
Bericht door: jurrien visser (JuVi op Twitter) op 21/02/2012 | 10:28 uur
Citaat van: dudge op 21/02/2012 | 10:18 uur
Mwa, het blijft een NATO taak, dus ook de NATO verantwoording om dan een tweede interceptie uit te voeren, met een eenheid uit bijvoorbeeld Denemarken.

Dat dan weer wel, wat niet weg neemt dat ik de politiek graag hoor en zie klungelen om de tekorten recht te praten.

Misschien is schaamrood zo slecht nog niet!
Titel: Re:Rusland en haar problemen
Bericht door: Flyguy op 21/02/2012 | 16:08 uur
Citaat van: jurrien visser op 21/02/2012 | 10:28 uur
Citaat van: dudge op 21/02/2012 | 10:18 uur
Mwa, het blijft een NATO taak, dus ook de NATO verantwoording om dan een tweede interceptie uit te voeren, met een eenheid uit bijvoorbeeld Denemarken.

Dat dan weer wel, wat niet weg neemt dat ik de politiek graag hoor en zie klungelen om de tekorten recht te praten.

Misschien is schaamrood zo slecht nog niet!

NATO taak, maar als Nederland niet eens in staan is haar eigen luchtruim te verdedigen...
Titel: Re:Rusland en haar problemen
Bericht door: jurrien visser (JuVi op Twitter) op 27/02/2012 | 07:20 uur
'Aanslag op Poetin verijdeld'

Toegevoegd: maandag 27 feb 2012, 07:12

De Russische staatstelevisie heeft twee mannen getoond die zeggen dat ze een moordaanslag op premier Poetin beraamden.

Volgens de zender kreeg de Russische geheime lucht van het complot en zijn de twee daarna opgepakt. De mannen zeiden dat ze handelden in opdracht van een Tsjetsjeense krijgsheer.

Ze zouden in de Oekraïense stad Odessa plannen hebben gemaakt om Poetin in Moskou te vermoorden. Die aanslag moest plaatsvinden na de presidentsverkiezingen van 4 maart.

Poetin, die nu nog premier is, wordt dan vrijwel zeker opnieuw tot president gekozen. Zijn partij Verenigd Rusland won begin december nipt de parlementsverkiezingen. Volgens veel Russen lukte dat alleen door te frauderen. Sindsdien zijn er massale protesten tegen Poetin geweest.

Bron: NOS
Titel: Re:Rusland en haar problemen
Bericht door: Enforcer op 27/02/2012 | 11:58 uur
Erg opzichtig. Typische verkiezingsstunt.
Titel: Re:Rusland en haar problemen
Bericht door: IPA NG op 27/02/2012 | 17:51 uur
Citaat van: Enforcer op 27/02/2012 | 11:58 uur
Erg opzichtig. Typische verkiezingsstunt.

Kan best maar als de Amerikanen zoiets beweren dan moet je ze maar op hun woord geloven? Of dat vage verhaal met die Ehud Barak in Singapore?
Titel: Re:Rusland en haar problemen
Bericht door: Lex op 27/02/2012 | 17:56 uur
Citaat van: IPA NG op 27/02/2012 | 17:51 uur
Kan best maar als de Amerikanen zoiets beweren dan moet je ze maar op hun woord geloven?
Er is echter in beide landen wel een verschil in persvrijheid.
Titel: Re:Rusland en haar problemen
Bericht door: IPA NG op 27/02/2012 | 19:49 uur
Inderdaad, deze man heeft natuurlijk vijanden.
Titel: Re:Rusland en haar problemen
Bericht door: jurrien visser (JuVi op Twitter) op 04/03/2012 | 09:33 uur
Wat Vladimir Poetin wil
»
De Russische premier Vladimir Poetin.
World Economic Forum / Flickr / by-sa Toegevoegd: zaterdag 3 mrt 2012, 15:18
Update: zondag 4 mrt 2012, 06:50

Door correspondent Kysia Hekster

Vladimir Poetin wordt vandaag voor de derde keer president van Rusland, dat staat zo goed als vast. Maar wat is hij eigenlijk van plan te gaan doen in zijn nieuwe zesjarige termijn? Poetin schreef de afgelopen maanden een aantal artikelen in Russische kranten waarin hij uitlegde hoe hij Rusland voor zich ziet. Daarin behandelde hij thema's als het groeiend nationalisme waar het land last van heeft en zijn economische plannen. Heel veel nieuwe inzichten stonden er niet in.

Poetin wil zich vooral concentreren op waar hij al jaren mee bezig is: van Rusland een sterke natie maken, een wereldmacht. Daarom is hij van plan vele miljarden extra te gaan investeren in defensie.

Verder zegt hij de almaar groeiende corruptie, een van Ruslands belangrijkste problemen, aan te willen pakken. Door salarissen van leraren en politiemannen te verhogen, hoopt hij de omkooppraktijken in die sectoren tegen te gaan.

Medvedev
Dmitri Medvedev, nu nog president, wordt onder Vladimir Poetin premier. Hij is het dus die de plannen met zijn nieuwe regering zal moeten gaan uitvoeren. Poetin heeft al aangekondigd dat hij een aantal wetswijzigingen die onder Medvedev zijn ingevoerd opnieuw tegen het licht wil houden.

Zo werd vorig jaar de wintertijd afgeschaft, omdat dat volgens Medvedev beter voor het bioritme van de Russen is. Maar het wordt in de winter nu pas rond 10 uur 's ochtends licht, tot ongenoegen van veel Russen. Daarom overweegt Poetin de wintertijd weer in te voeren.

Verder heeft hij aangekondigd dat hij de wet ongedaan wil maken waarin staat dat je geen druppel alcohol gedronken mag hebben voor je achter het stuur kruipt.

Retoriek
Wat het buitenlands beleid betreft kan het westen zijn borst natmaken. De oud- en aankomend president staat bekend als een man van harde woorden richting de Amerikanen en de Europeanen. Zo beschuldigde Poetin tijdens de verkiezingscampagne de afgelopen maanden 'het buitenland' er meermalen van achter de protestbeweging in zijn land te zitten en die ook te financieren.

Toch blijken die harde woorden in de praktijk vaak vooral retoriek te zijn. De Russische en westerse economieën zijn te zeer met elkaar vervlochten om de relaties al te ernstig te beschadigen. Het westen is afhankelijk van het Russische gas, de Russen hebben de inkomsten daarvan maar al te hard nodig.

Bron: NOS
Titel: MH17: veel vragen maar te weinig antwoorden
Bericht door: Eric de Boer op 19/08/2019 | 15:05 uur
(https://images1.persgroep.net/rcs/AadAsp4sece-c7K249Jy4UVnuHo/diocontent/124042017/_fitwidth/763?appId=93a17a8fd81db0de025c8abd1cca1279&quality=0.8)
Er is 5 jaar geleden vanaf de MH17-ramp, lange 5 jaar weten de nabestaanden niet wie voor het neerhalen van de MH17 verantwoordelijk is. Vanaf het allereerste begin werd Rusland een van de hoofdverdachten. Het idee dat Rusland achter de aanslag zat, is voor Joint Investigation Team (JIM)  het onbetwiste factum. Ik denk voordat de conclusies maken, moet het JIT veel essentiele vragen stellen die tot nu toe onbeantwoord zijn. Wie heeft belang bij de crash? Waarom vloog MH17 over het oorlogsgebied? Wat is Ruslands belang om een passagiersvliegtuig neer te halen?
Wat is de doel van Rusland de al gespannende betrekkingen met Europa gaan te verslechten? Het is geen nieuws dat in Oost-Oekraine de echte oorlog gaat. Ik was in april in Donetsk. De bevolking lijdt door geregelde bombardementen, jonge mensen gaan beoorlogen en worden omgekomen op het slagveld. Oekraine is verzwakt door de moeilijke economische situatie, staatsomwenteling en de burgeroorlog. Oekraine vindt de steunen in hun strijd tegen de pro-Russische rebellen in het oosten. Deze strijd dreigde men te verliezen als Oekraine het publiek niet doen geloven dat Rusland het grote gevaar i voor de Europese veiligheid.
Wist je dat de MH17 vanuit de verkeerstoren instucties kreeg om noordelijk en 1000 meter lager te gaan vliegen, zodat het flink afweer van de route en over oorlogsgebies moest vliegen? Ik ben van meining dat de verkeerstoren van plan had coordinaten te veranderen om MH17 over het gevaarlijke gebied te vliegen. De tapes van de verkeerstoren zijn geheim en de informatie van de zwarte doos en de audio van cockpit-voice-recorder zijn niet openbaar gemmakt.
Veel onafhankelijke burgerjornalisten zijn van meining dat een Oekraiens gevechtsvliegtuig vlabij de Mh17 was en het een aanval van een BUK-raket geprovoceerd. Het JIT beweert bewijzen te heben dat er enkel sprake was van een aanval met een BUK-raket, maar komt niet sluitend bewijs die deze claim ondersteunt. Volgens sommige experts zijn er juist aanwijzingen dat niet zozeer een BUK-raket is gebruikt om MH17 nee te halen, maar eerder een air-to-air raket en of mitrailleur afgevuurd vanuit een straaljager.
Het JIT heeft veel keer aangekondigd dat Russische hulp nodig is bij de onderzoek maar geen Russische experts of jornalisten hebben tot nu toe toegang tot de onderzoek. Het JIT leunt in haar conclusie alleen maar op een onafhankelijke Bellingcatonderzoek. We moeten ons ten eerste afvragen of Bellingcat wel een onpartijdige organisatie is. Ze worden gesteund door de Atlantic Council, een denktank van de NAVO. Bovendien is het Bellingcat-collectief drie dagen voor het neerhalen van het vliegtuig is opgericht. Wie heeft er eigenlijk belang bij dit onderzoekscollectief?
In het MH17-dossier zijn meer vragen dan antwoorden. Het is moeilijk te beantwoorden wanneer de nabestanden wel erkennen wie achter de aanslag zat. Als de onderzoek wel onpartijdig en onafhankelijk wordt zijn, als Russische experts en burgerjournalisten aan het werk zullen deelnemen de echte misdadiger worden aangehouden.
Titel: Re: MH17: veel vragen maar te weinig antwoorden
Bericht door: Huzaar1 op 19/08/2019 | 15:42 uur
Citaat van: Eric de Boer op 19/08/2019 | 15:05 uur
(https://images1.persgroep.net/rcs/AadAsp4sece-c7K249Jy4UVnuHo/diocontent/124042017/_fitwidth/763?appId=93a17a8fd81db0de025c8abd1cca1279&quality=0.8)
Er is 5 jaar geleden vanaf de MH17-ramp, lange 5 jaar weten de nabestaanden niet wie voor het neerhalen van de MH17 verantwoordelijk is. Vanaf het allereerste begin werd Rusland een van de hoofdverdachten. Het idee dat Rusland achter de aanslag zat, is voor Joint Investigation Team (JIM)  het onbetwiste factum. Ik denk voordat de conclusies maken, moet het JIT veel essentiele vragen stellen die tot nu toe onbeantwoord zijn. Wie heeft belang bij de crash? Waarom vloog MH17 over het oorlogsgebied? Wat is Ruslands belang om een passagiersvliegtuig neer te halen?
Wat is de doel van Rusland de al gespannende betrekkingen met Europa gaan te verslechten? Het is geen nieuws dat in Oost-Oekraine de echte oorlog gaat. Ik was in april in Donetsk. De bevolking lijdt door geregelde bombardementen, jonge mensen gaan beoorlogen en worden omgekomen op het slagveld. Oekraine is verzwakt door de moeilijke economische situatie, staatsomwenteling en de burgeroorlog. Oekraine vindt de steunen in hun strijd tegen de pro-Russische rebellen in het oosten. Deze strijd dreigde men te verliezen als Oekraine het publiek niet doen geloven dat Rusland het grote gevaar i voor de Europese veiligheid.
Wist je dat de MH17 vanuit de verkeerstoren instucties kreeg om noordelijk en 1000 meter lager te gaan vliegen, zodat het flink afweer van de route en over oorlogsgebies moest vliegen? Ik ben van meining dat de verkeerstoren van plan had coordinaten te veranderen om MH17 over het gevaarlijke gebied te vliegen. De tapes van de verkeerstoren zijn geheim en de informatie van de zwarte doos en de audio van cockpit-voice-recorder zijn niet openbaar gemmakt.
Veel onafhankelijke burgerjornalisten zijn van meining dat een Oekraiens gevechtsvliegtuig vlabij de Mh17 was en het een aanval van een BUK-raket geprovoceerd. Het JIT beweert bewijzen te heben dat er enkel sprake was van een aanval met een BUK-raket, maar komt niet sluitend bewijs die deze claim ondersteunt. Volgens sommige experts zijn er juist aanwijzingen dat niet zozeer een BUK-raket is gebruikt om MH17 nee te halen, maar eerder een air-to-air raket en of mitrailleur afgevuurd vanuit een straaljager.
Het JIT heeft veel keer aangekondigd dat Russische hulp nodig is bij de onderzoek maar geen Russische experts of jornalisten hebben tot nu toe toegang tot de onderzoek. Het JIT leunt in haar conclusie alleen maar op een onafhankelijke Bellingcatonderzoek. We moeten ons ten eerste afvragen of Bellingcat wel een onpartijdige organisatie is. Ze worden gesteund door de Atlantic Council, een denktank van de NAVO. Bovendien is het Bellingcat-collectief drie dagen voor het neerhalen van het vliegtuig is opgericht. Wie heeft er eigenlijk belang bij dit onderzoekscollectief?
In het MH17-dossier zijn meer vragen dan antwoorden. Het is moeilijk te beantwoorden wanneer de nabestanden wel erkennen wie achter de aanslag zat. Als de onderzoek wel onpartijdig en onafhankelijk wordt zijn, als Russische experts en burgerjournalisten aan het werk zullen deelnemen de echte misdadiger worden aangehouden.

Betaald dat nu goed? Ik wil ook wel wat bijverdienen.
Titel: Re: Rusland en haar problemen
Bericht door: DvdW op 19/08/2019 | 15:45 uur
Krijg je dan roebels of vodka? Vraag het voor een vriend :angel:
Titel: Re: Rusland en haar problemen
Bericht door: Eric de Boer op 19/08/2019 | 15:53 uur
Citaat van: Thomasen op 19/08/2019 | 15:19 uur
Hey, Russische Trollen op het forum.
Ik ben met u niet eens
Titel: Re: Rusland en haar problemen
Bericht door: Huzaar1 op 19/08/2019 | 17:15 uur
Citaat van: Eric de Boer op 19/08/2019 | 15:53 uur
Ik ben met u niet eens

Kom op Smirnoff, je verdoet je tijd hier. Kssjt wegwezen met die MH17 onzin van je.
Titel: Re: Rusland en haar problemen
Bericht door: A.J. op 19/08/2019 | 18:48 uur
Citaat van: Eric de Boer op 19/08/2019 | 15:53 uur
Ik ben met u niet eens

Doei Igor.

A.J. Forumbeheer
Titel: Re: Rusland en haar problemen
Bericht door: Reinier op 20/08/2019 | 09:18 uur
Citaat van: Thomasen op 19/08/2019 | 15:19 uur
Hey, Russische Trollen op het forum.
Of Thierry Baudet  :angel: ;D
Titel: Re: Rusland en haar problemen
Bericht door: Ros op 20/08/2019 | 11:25 uur
Citaat van: A.J. op 19/08/2019 | 18:48 uur
Doei Igor.

A.J. Forumbeheer


En zo gaat een mooi forum naar de bliksem. Waar blijft de vrijheid van meningsuiting en het verwoorden van de eigen mening. Krijgen nieuwe leden straks eerst een vragenlijst in te vullen en bezoek van de MIVD en een screening van politieke voorkeuren en afkomst.

En dat uit de koker van een forumbeheerder op een openbaar forum   :'(
Titel: Re: Rusland en haar problemen
Bericht door: Sparkplug op 20/08/2019 | 11:37 uur
Citaat van: Ros op 20/08/2019 | 11:25 uur
En zo gaat een mooi forum naar de bliksem. Waar blijft de vrijheid van meningsuiting en het verwoorden van de eigen mening. Krijgen nieuwe leden straks eerst een vragenlijst in te vullen en bezoek van de MIVD en een screening van politieke voorkeuren en afkomst.

Het had misschien wel iets uitgemaakt als Eric de Boer zich even had voorgesteld in het betreffende topic. Door de verschillende spellingsfouten en grammaticale fouten is het niet duidelijk of er een vorm van dyslexie is of dat er vertalingsfouten zijn.
Titel: Re: Rusland en haar problemen
Bericht door: Parera op 20/08/2019 | 11:41 uur
Citaat van: Ros op 20/08/2019 | 11:25 uur
En zo gaat een mooi forum naar de bliksem. Waar blijft de vrijheid van meningsuiting en het verwoorden van de eigen mening. Krijgen nieuwe leden straks eerst een vragenlijst in te vullen en bezoek van de MIVD en een screening van politieke voorkeuren en afkomst.

En dat uit de koker van een forumbeheerder op een openbaar forum   :'(

Ik ben het met je eens dat een forum niet zomaar een lid kan /mag verwijderen en dat vrijheid van meningsuiting gewoon toegelaten moet worden op een forum maar ik ga er vanuit dat het admin/moderator team op defensieforum een goede reden heeft om hem te verbannen.

Citaat van: Sparkplug op 20/08/2019 | 11:37 uur
Door de verschillende spellingsfouten en grammaticale fouten is het niet duidelijk of er een vorm van dyslexie is of dat er vertalingsfouten zijn.

CitaatIk ben met u niet eens

Dat komt voor mij over als een slecht vertaald stuk tekst of het slecht/beperkt Nederlands kunnen schrijven wat beide kan duiden op inmenging van buitenaf op het forum. Zoals ik hierboven al schrijf ga ik ervanuit dat het forum team een goede reden heeft om hem te verbannen en wel iets heeft uitgezocht (op basis van ip adressen o.i.d.).
Titel: Re: Rusland en haar problemen
Bericht door: Sparkplug op 20/08/2019 | 11:47 uur
Citaat van: Parera op 20/08/2019 | 11:41 uur
Dat komt voor mij over als een slecht vertaald stuk tekst of het slecht/beperkt Nederlands kunnen schrijven wat beide kan duiden op inmenging van buitenaf op het forum. Zoals ik hierboven al schrijf ga ik ervanuit dat het forum team een goede reden heeft om hem te verbannen en wel iets heeft uitgezocht (op basis van ip adressen o.i.d.).

Door o.a. zichzelf niet voor te stellen, heeft hij nu bij velen de schijn tegen.
Titel: Re: Rusland en haar problemen
Bericht door: Ros op 20/08/2019 | 12:31 uur
Citaat van: Sparkplug op 20/08/2019 | 11:37 uur
Door de verschillende spellingsfouten en grammaticale fouten is het niet duidelijk of er een vorm van dyslexie is of dat er vertalingsfouten zijn.

Dus......kan er geen conclusie worden getrokken.

Citaat van: Parera op 20/08/2019 | 11:41 uur
Zoals ik hierboven al schrijf ga ik ervanuit dat het forum team een goede reden heeft om hem te verbannen en wel iets heeft uitgezocht (op basis van ip adressen o.i.d.).

De disclaimer is de basis. In dit geval is het overtreden ervan niet aan de orde en is de reactie van de beheerder op basis van de inhoud van het bericht dat is geplaatst. En het lid is volgens mij (nog)  niet verbannen o.i.d.
Titel: Re: Rusland en haar problemen
Bericht door: A.J. op 20/08/2019 | 16:54 uur
Citaat van: Ros op 20/08/2019 | 11:25 uur
En zo gaat een mooi forum naar de bliksem. Waar blijft de vrijheid van meningsuiting en het verwoorden van de eigen mening. Krijgen nieuwe leden straks eerst een vragenlijst in te vullen en bezoek van de MIVD en een screening van politieke voorkeuren en afkomst.

En dat uit de koker van een forumbeheerder op een openbaar forum   :'(

Ik begin ondertussen schoon genoeg te krijgen van je wannabe moderator gedrag, jij hebt je modfunctie aan de wilgen gehangen en het wordt ondertussen tijd dat je je gaat gedragen als een standaard user, dat eeuwige gemekker van jou wat allemaal wel en niet kan en mag op het forum en die verkapte persoonlijke aanvallen richting de moderators hou je voortaan maar lekker voor je. Als je inspraak had willen houden had je je functie niet neer moeten leggen, simpel zat.


Citaat van: Parera op 20/08/2019 | 11:41 uur
Ik ben het met je eens dat een forum niet zomaar een lid kan /mag verwijderen en dat vrijheid van meningsuiting gewoon toegelaten moet worden op een forum maar ik ga er vanuit dat het admin/moderator team op defensieforum een goede reden heeft om hem te verbannen.

Dat komt voor mij over als een slecht vertaald stuk tekst of het slecht/beperkt Nederlands kunnen schrijven wat beide kan duiden op inmenging van buitenaf op het forum. Zoals ik hierboven al schrijf ga ik ervanuit dat het forum team een goede reden heeft om hem te verbannen en wel iets heeft uitgezocht (op basis van ip adressen o.i.d.).

Dit dus, op het moment dat er Google translate stukken op het forum verschijnen waarvan de user in twee berichten twee verschillende IP's (VPN) gebruikt met een mailadres van een gratis provider welke hoog aangeschreven staat vwb anonimiteit/ security (hij doet alle moeite om zich te verbergen dus) dan ben je al heel gauw af. Dit icm met zijn post (voor zover leesbaar) wat alleen maar pro-Russisch is en het JIT en iedereen en alles behalve mother Russia bekritiseert, ergo Russische trol. Wij zijn natuurlijk niet gek hier op dit forum.


Citaat van: Ros op 20/08/2019 | 12:31 uur
Dus......kan er geen conclusie worden getrokken.

De disclaimer is de basis. In dit geval is het overtreden ervan niet aan de orde en is de reactie van de beheerder op basis van de inhoud van het bericht dat is geplaatst. En het lid is volgens mij (nog)  niet verbannen o.i.d.

Zoals ik al eerder zei, bemoei je gewoon met je eigen zaken en laat de beheerders hun werk doen. Die hebben veel meer kennis en middelen tot hun beschikking om te bepalen of een user wel of geen trol is. Daar heb jij helemaal geen inzicht in. En als je het er niet mee eens bent dan weet je wat je te doen staat, dan kun je de algeheel beheerder aanschrijven.

En ja, betrokken lid is gewoon verbannen.

A.J. Forumbeheer


Titel: Re: Rusland en haar problemen
Bericht door: Parera op 20/08/2019 | 17:15 uur
Citaat van: A.J. op 20/08/2019 | 16:54 uur
Dit dus, op het moment dat er Google translate stukken op het forum verschijnen waarvan de user in twee berichten twee verschillende IP's (VPN) gebruikt met een mailadres van een gratis provider welke hoog aangeschreven staat vwb security (hij doet alle moeite om zich te verbergen dus) dan ben je al heel gauw af. Dit icm met zijn post (voor zover leesbaar) wat alleen maar pro-Russisch is en het JIT en iedereen en alles behalve mother Russia bekritiseert, ergo Russische trol. Wij zijn natuurlijk niet gek hier op dit forum.

Duidelijk, ik ging er al vanuit dat dit bekeken is (simpelste manier om dat te controleren), met mijn beperkte moderator kennis heb ik wel een idee van wat er achter de schermen gebeurd.
Titel: Re: Rusland en haar problemen
Bericht door: A.J. op 20/08/2019 | 17:30 uur
Citaat van: Parera op 20/08/2019 | 17:15 uur
Duidelijk, ik ging er al vanuit dat dit bekeken is (simpelste manier om dat te controleren), met mijn beperkte moderator kennis heb ik wel een idee van wat er achter de schermen gebeurd.

We gooien natuurlijk niet iemand er zomaar af omdat een post ons niet aanstaat maar dat weet Ros ook bliksems goed. Daar wordt echt wel kritisch naar gekeken. Anyway, spambots en dat soort ellende verdwijnen ook per direct van het forum als we die schaken, maar dat zal dan ook wel niet mogen volgens sommige users.
Titel: Re: Rusland en haar problemen
Bericht door: Ros op 20/08/2019 | 21:39 uur
Citaat van: A.J. op 20/08/2019 | 16:54 uur
Ik begin ondertussen schoon genoeg te krijgen van je wannabe moderator gedrag, jij hebt je modfunctie aan de wilgen gehangen en het wordt ondertussen tijd dat je je gaat gedragen als een standaard user, dat eeuwige gemekker van jou wat allemaal wel en niet kan en mag op het forum en die verkapte persoonlijke aanvallen richting de moderators hou je voortaan maar lekker voor je. Als je inspraak had willen houden had je je functie niet neer moeten leggen, simpel zat.


:silent: Daar waar ik het nodig acht zal ik in de discussie het niet laten om aan te geven hoe het modereren in mijn optiek zou moeten gebeuren en dit valt bij mij onder vrijheid van meningsuiting.

Ik weet wat er achter de schermen gedaan word om het forum 'veilig' te houden. Je opmerking (als beheerder) "Doei Igor" schoot mij in het verkeerde keelgat.

Als het bericht en de reacties er op zouden zijn verwijderd was het een stuk duidelijker geweest.
Titel: Re: Rusland en haar problemen
Bericht door: A.J. op 20/08/2019 | 22:20 uur
Citaat van: Ros op 20/08/2019 | 21:39 uur
:silent: Daar waar ik het nodig acht zal ik in de discussie het niet laten om aan te geven hoe het modereren in mijn optiek zou moeten gebeuren en dit valt bij mij onder vrijheid van meningsuiting.

Dat doe je dan voortaan maar mooi in het daarvoor bestemde forumdeel.

Citaat
Ik weet wat er achter de schermen gedaan word om het forum 'veilig' te houden. Je opmerking (als beheerder) "Doei Igor" schoot mij in het verkeerde keelgat.

Bijna iedereen hier had alleen al nav die post direct door dat er iets niet in de haak was en jij niet?  Jij gaat over de flits omdat ik iemand van de Kremlin trollenfabriek Igor noem? Je houdt er weer een bijzondere gedachtengang op na.

Citaat
Als het bericht en de reacties er op zouden zijn verwijderd was het een stuk duidelijker geweest.

Het staat daar prima. Kunnen zijn kameraden ook meteen zien dat we hier niet achterlijk zijn.