Vragen omtrent (opleiding) Officier Marechaussee

Gestart door MR.LIAM, 29/12/2020 | 01:40 uur

Zander

Citaat van: Huzaar1 op 24/03/2021 | 21:15 uur
Ik begrijp de behoefte om in de cavalerie te dienen wel. Het is het mooiste wapen.  :heart:
Boreel!!!!
People are sheep

Jessuh34

Citaat van: Thomasen op 24/03/2021 | 19:16 uur
Ja echt geen flauw idee.
Maar KMAR officier zijn ook notoir weinig plekken. En is wel echt heel iets anders dan Cav Verkenning. Als je daadwerkelijk door het gesprek heen bent maar op opleidingsplaats eruit gegooid, wat kan omdat er ivm Covid minder plekken zijn, kun je ook altijd vragen of je kunt doorschuiven naar volgend jaar, danwel voor een ander dienstvak, bijvoorbeeld Cavalerie of Genie.
Wil je een mooie tijd hebben moet je natuurlijk Officier Zeedienst worden  ;D.
Natuurlijk is het pijnlijk als je afgewezen wordt. Maar als je iets graag wil, echt mooi lijkt, moet je er gewoon voor gaan, ook al zijn er misschien weinig plekken. Daar moet je je niet door laten afschrikken. Hoe je een tussenjaar precies nuttig in gaat vullen anders dan veel sporten en je propedeuse halen weet ik ook niet.
Mocht het niet lukken, volg een mooie studie, wordt reservist, kijk om je heen, en als je dan nog wil ga je tzt voor een kort model plek.

my 2 cents

Bedankt voor je reactie.
Ik heb later na nog gebeld met een lid van de commissie om te kijken wat er mogelijk was, helaas viel er niets te regelen... Ook alle andere vacatures waren al dicht met uitzondering van militaire administratie (maar dat is niet iets wat ik mezelf zie doen). Bovendien zou het waarschijnlijk ook geen goede keuze geweest zijn om dan maar te solliciteren op een andere functie die me veel minder interesseert puur zodat ik dit jaar nog had kunnen beginnen aan de opleiding. Ik laat me zeker niet afschrikken door de kleine aantal plekken, ik weet dat mijn toekomst bij defensie ligt en ik ga er ook voor zorgen dat ik er kom  ;D. Uiteraard zou de hoeveelheid plekken eigenlijk ook niets uit moeten maken, ik moet er de volgende keer gewoon voor zorgen dat ik tot de beste kandidaten behoor  ;) Mijn vraag over de hoeveelheid plaatsen was dan ook meer uit nieuwsgierigheid, het is toch fijn om te weten voordat je solliciteert. In mijn tussenjaar wil ik zoveel mogelijk open dagen (zover dat mogelijk is natuurlijk...) bezoeken en ga ik werken en veel sporten. Verder hoop ik dat ik een keer in gesprek kan gaan met een officier Marechaussee om te kijken hoe hij/zij het werk ervaart. Uiteraard verschillen Cavalerie Verkenning en Marechaussee heel erg van elkaar maar ik ben in beide heel erg geïnteresseerd, dus een keuze maken wordt tzt nog lastig.. Mocht ik nou weer niet aangenomen worden komend jaar (om wat voor reden dan ook) dan zal ik een andere studie moeten gaan volgen en dan probeer ik later gewoon om de korte officiersopleiding te volgen.
Ik ga er van uit dat er normaliter misschien vijf opleidingsplaatsen zijn voor Officier Marechaussee, dat zou betekenen dat de "kansen al hoger zijn" in vergelijking met Officier Cavalerie Verkenning waar er dit jaar volgens mij 1 of 2 waren (Ze wilden niet specifiek vertellen hoeveel plaatsen er waren).

Nogmaals bedankt voor de reactie,

Jesse

Huzaar1

Ik begrijp de behoefte om in de cavalerie te dienen wel. Het is het mooiste wapen.  :heart:
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Jessuh34

Dag allen,

na helaas afgewezen te zijn door de IBC-KL vanwege de beperkte aantal plekken voor de functie Officier Cavalerie Verkenning ben ik me aan het heroriënteren binnen de mogelijkheden bij defensie. Ik vind het heel spijtig dat ik afgewezen ben door de IBC-KL, zeker omdat ik geschikt bevonden was maar door de beperkte hoeveelheid plekken heeft de IBC-KL gekozen voor andere kandidaten. Mijn droom ligt nog steeds bij defensie, vandaar dat ik er voor gekozen heb om nu na mijn eindexamen 6VWO een tussenjaar te nemen om mijzelf nóg beter voor de bereiden voor Defensie. Na wat onderzoek ben ik er achter gekomen dat de functie Officier Marechaussee mij echt heel erg interessant lijkt. Ik vroeg me af of een van jullie weet hoeveel opleidingsplaatsen er op de KMA normaal gesproken voor de functie Officier Marechaussee zijn. Ik ben namelijk van plan om aan het einde van dit jaar weer te solliciteren en ik zou het erg zuur vinden om weer niet aangenomen te worden vanwege de beperkte hoeveelheid opleidingsplaatsen!

alvast bedankt!

Jesse

Lex

Citaat van: MR.LIAM op 20/01/2021 | 18:51 uur
Ik had trouwens nog een vraagje:
Stel je hebt je studie bij defensie afgerond en bent officier Marechaussee, mag je aangeven op welke brigade je het liefst zou willen werken?
Het staat eenieder vrij dit aan te geven.
Echter het bedrijfsbelang prevaleert boven het persoonlijk belang.

MR.LIAM

Dank voor je antwoord Enforcer.
Een uitdagende toekomst is voor mij gevarieerd werk doen. Ook moet het maatschappelijk nuttig zijn.

Een kantoorbaan is namelijk het laatste wat ik wil.

Ik had trouwens nog een vraagje:
Stel je hebt je studie bij defensie afgerond en bent officier Marechaussee, mag je aangeven op welke brigade je het liefst zou willen werken?

Enforcer

https://ambtenarensalaris.nl/wp-content/uploads/2019/08/19.00426-bijlage1_SOD_AV-akkoord2018-2020_salaristabellen-enz.pdf

Bijlage 12. Je begint na de opleiding met 2579 Euro bruto per maand.

Wat betreft de selectie; zoek info op en ga in die anderhalf jaar die je hebt je er op voorbereiden. Dan hoeft het niet zo moeilijk te zijn.

In theorie zijn er voldoende doorgroeimogelijkheden.

De vraag is wat zoek jij wat meer concreet in een uitdagende toekomst?

MR.LIAM

Geachte leden,

Mijn naam is Liam en ben momenteel 17 jaar oud. Ik zit nu in VWO 5 en ben opzoek naar een beroep (het liefst een leidinggevende functie) binnen defensie of politie.

Was even een tijdje aan het zoeken, toen ik de opleiding tot Officier Marechaussee tegenkwam. Ik voelde me er meteen tot aangetrokken. Als officier Marechaussee moet je leiding geven, en was het volgens defensie tevens gevarieerd en spannend werk.

Maar ik vind wat tegenstrijdige informatie op het internet. De een zegt dat je als officier Marechaussee goed verdiend, terwijl de ander zegt dat je met het salaris niet eens een rijtjeshuis kan huren. Ook is de selectie volgens de een zeer pittig en volgens de ander wel te doen.

Ik vraag me daarom af:
-Hoe hoog moet ik het salaris inschatten?
-Is het een goede keuze om als vwo'er deze opleiding te volgen?
-Is de selectie pittig, wordt je snel afgewezen?
-Zijn er doorgroeimogelijkheden?

Ik hoor het graag van jullie. Alvast bedankt voor de antwoorden.


PS Als je officier Marechaussee bent of de opleiding volgt/hebt gevolgd zou ik het zeer en zeer erg waarderen als ik bericht terug zou krijgen. Dat zou me namelijk enorm helpen bij mijn keuze.