Meer oefeningen van mariniers in Rotterdam

Gestart door jurrien visser (JuVi op Twitter), 30/09/2014 | 10:33 uur

Elzenga

Lijkt me goed plan. Misschien ook eens bijv. het Noordzeekanaal "veilig stellen" als oefening. Oefenen op de grote rivieren..

jurrien visser (JuVi op Twitter)

Meer oefeningen van mariniers in Rotterdam

di 30 sep 2014

ROTTERDAM - De mariniers worden zichtbaarder in de Rotterdamse haven en stad. Het korps gaat er vanaf volgend jaar meer oefeningen houden; deels om de veiligheid te vergroten, maar ook om jongeren te interesseren voor een baan bij Defensie.
 
Vorig jaar wilde het kabinet de Van Ghentkazerne als thuisbasis van de mariniers nog sluiten, maar burgemeester Ahmed Aboutaleb wist met andere partijen te voorkomen dat Rotterdam de naam als mariniersstad zou verliezen. De gemeente en de veiligheidsregio zijn nu medegebruiker van de kazerne geworden. Ook wordt er sinds kort meer met de mariniers samengewerkt.

,,Er komt een programma voor allerlei oefeningen in de haven en de mariniers gaan in de stad en haven jongeren benaderen en meenemen om hun interesse te wekken voor een baan bij Defensie." Vorige week kregen al 100 jongeren uit Rotterdam een vakopleiding bij Defensie aangeboden.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/23141475/__Meer_oefeningen_van_mariniers_in_Rotterdam__.html