Migratie problemen in Europa

Gestart door Lex, 18/02/2011 | 15:26 uur

Harald

Zo zo, toemaar....... hoeveel Donier hebben we eigenlijk ook al weer ?   :hrmph: .............. 2 maar

Dus 1 naar Italie en 1 voor de taken in Nederland, dan zal die voor Nederland overuren draaien ?

Tja...... vroeger hadden we meer toestellen voor die taken

Lex

Nederland gaat op verzoek van Italië gedurende ruim een maand een kustwachtvliegtuig inzetten voor surveillance in het luchtruim tussen Zuid-Italië en Noord-Afrika in verband met de plotselinge instroom van migranten uit de Noord-Afrikaanse landen de laatste weken op het eiland Lampedusa. Dat heeft minister Leers voor Immigratie en Asiel vrijdag mede namens de ministers van Defensie en Buitenlandse Zaken bekend gemaakt.

Italië heeft, gelet op de plotselinge instroom van migranten uit Noord-Afrikaanse landen, met name vanuit Tunesië, het Europees agentschap voor de buitengrenzen Frontex om ondersteuning gevraagd. Frontex heeft Nederland specifiek verzocht om een bijdrage te leveren in de vorm van het kustwachtvliegtuig en grenswachters van de marechaussee. Het kabinet heeft besloten daarop in te gaan.

In de periode van 21 februari 2011 tot en met 31 maart 2011 zal een vliegtuig, type Dornier, van de Nederlandse Kustwacht worden ingezet bij een gecoördineerde gezamenlijke operatie in het maritieme grensgebied tussen de Italiaanse en Noord-Afrikaanse kust. Ook zal Nederland twee grenswachters inzetten in het gebied.

Het vliegtuig zal worden ingezet voor surveillancetaken in het luchtruim en daarmee ondersteuning bieden aan maritieme eenheden. De Nederlandse grenswachters zullen op het eiland Lampedusa grenstoezichtstaken uitoefenen. Het Nederlandse toestel en de Nederlandse bemanning staan onder Nederlands commando, maar zullen instructies uitvoeren van het Internationaal Coördinatie Centrum, van waaruit de operatie zal worden geleid.

Nieuwsbericht | 18-02-2011
Min van BZK