Rusland's Expansie

Gestart door ARM-WAP, 30/07/2007 | 13:26 uur

jurrien visser (JuVi op Twitter)


Huzaar1

Die 2 landgebonden eenheden zijn Mariniers eenheden. Wel belangrijk detail m.b.t. betekenis van de inzet.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

jurrien visser (JuVi op Twitter)


Harald

Bijzondere Russische oefening in Middellandse Zee

De Russische marine is gestaag bezig met de concentratie van oorlogsschepen in de Oostelijke Middellandse Zee waarbij drie eskaders langzaam maar zeker convergeren voor het voeren van een gemeenschappelijke vlootoefening. Deze oefening vormt een onderdeel van een grotere geheel van Russische vlootoefeningen die doorheen de ganse marine op meerdere locaties doorgaan en in totaal 140 schepen omvat.

......./......

https://marineschepen.nl/nieuws/Bijzondere-Russische-oefening-in-Middellandse-Zee-030222.html

Huzaar1

#5695
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Ace1

Oud-bokser en burgemeester van Kiev over Nederlandse steun: 'Met alleen helmen winnen we geen oorlog'

Meervoudig wereldkampioen boksen Vitali Klitschko schopte het tot burgemeester van Kiev in 2014. Nu de spanningen met Rusland oplopen zet ook hij zich schrap. "Iedereen die zich agressief gedraagt tegenover Oekraïne, betaalt daar een hoge prijs voor."

Vitali Klitschko is met zijn 2 meter niet alleen een zwaargewicht in het boksen, maar ook in de Oekraïense politiek. Tijdens een internationaal persmoment maakten hij en zijn broer, voormalig bokser Volodymyr Klitschko, duidelijk dat Oekraïne geen makkelijke tegenstander is voor de Russen.

Grote held
Hoewel Vitali Klitschko bij het grote publiek bekend staat als drievoudig wereldkampioen boksen, is hij in Oekraïne vooral de grote held. Al tijdens de Oranje Revolutie in 2004 sprak hij zich uit over de politieke situatie in het land. Hij steunde openlijk de westers georiënteerde Viktor Joesjtsjenko, die de tegenstander was van regeringsleider Viktor Janoekovitsj.

In 2010 richtte Klitschko een politieke partij op, genaamd Oedar (Oekraïense Democratische Alliantie voor Hervormingen). De partij is prowesters en wil de banden met de NAVO en de Europese Unie versterken.

Burgemeester van Kiev
Tijdens de protesten in Oekraïne in 2013 en 2014 stond Klitschko zelfs als oppositieleider tegenover Janoekovitsj, die toen de kant van de Russen koos. Hierna werd hij verkozen als burgemeester van Kiev.

Terwijl de spanningen met Rusland oplopen, zijn alle ogen opnieuw op hem gericht. Hij is duidelijk dat Oekraïne niet uit is op een oorlog, maar dat ze er in geval van nood klaar voor zijn. "Elke tegenstanders die zich agressief gedraagt tegenover Oekraïne, weet dat ze daar een hoge prijs voor zullen betalen."

'Gevaarlijke situatie
Verschillende regeringsleiders bezoeken de komende dagen de Oekraïense president Zelensky om hun steun te betuigen. Woensdagochtend was het de beurt aan minister-president Mark Rutte en Wopke Hoekstra.

Rutte waarschuwde opnieuw dat de agressie van de zijde van Rusland 'serieuze gevolgen' zal hebben. In Europa wordt onderhandeld over een sanctiepakket, maar nog niet alle lidstaten zijn het daarover eens.

Wapenhulp
Nederland is bereid om Oekraïne te helpen bij de bestrijding van cyberaanvallen. Tijdens een gezamenlijke persconferentie verklaarde Rutte dat alles gedaan moet worden om de 'gevaarlijke situatie' aan de grens tussen Oekraïne en Rusland te de-escaleren. Intussen beloofde hij Oekraïne te steunen waar mogelijk.

Zelensky wilde niet ingaan op de wapenhulp waar Oekraïne Nederland om heeft gevraagd. Hij zei alleen dat het belangrijk is dat zijn land wapens krijgt voor zelfverdediging. Het kabinet heeft eerder gezegd 'welwillend' te staan tegenover wapenhulp aan Oekraïne. Er wordt momenteel onderzocht wat Nederland kan leveren.

Europees land
Klitschko is blij met de Nederlandse hulp bij cyberaanvallen. "We hebben goed internet en goede telefonie nodig", zegt hij. Toch heeft hij ook kritiek. Bijvoorbeeld op het Nederlandse plan om helmen, scherfvesten en metaaldetectors te sturen. "Met alleen helmen winnen we geen oorlog. Daar hebben we moderne wapens voor nodig."

De burgemeester van Kiev is alle regeringsleiders dankbaar voor de hulp. "Bedankt aan elk land dat Oekraïne steunt", zegt hij. "We zijn een jonge democratie en het is ons doel om een Europees land te worden."

Een video op onderstaande link.

https://eenvandaag.avrotros.nl/item/oud-bokser-en-burgemeester-van-kiev-over-nederlandse-steun-met-alleen-helmen-winnen-we-geen-oorlog/

Sparkplug

Als het gaat om Amerikaanse troepen uit North Carolina, dan komen ze zeer waarschijnlijk van de 82nd Airborne Division (Fort Bragg).

https://www.milvets.nc.gov/services/military-bases-north-carolina
A fighter without a gun . . . is like an airplane without a wing.

-- Brigadier General Robin Olds, USAF.

Lex

VS sturen duizenden militairen naar Oost-Europa

WASHINGTON
De Verenigde Staten sturen enkele duizenden militairen naar Oost-Europa door de opgelopen spanningen rondom Oekraïne, bevestigde het Amerikaanse ministerie van Defensie na berichtgeving van Amerikaanse media en persbureau Reuters. President Joe Biden zei eind januari al op korte termijn troepen te gaan sturen.

Tweeduizend militairen worden gestationeerd in Duitsland en Polen. Deze troepen zullen deze week vertrekken vanuit de Amerikaanse staat North Carolina. Duizend soldaten die al in Duitsland zijn, worden naar Roemenië gestuurd.

De tweeduizend uit North Carolina komen bovenop de 8500 Amerikaanse militairen die al in staat van paraatheid zijn gebracht voor uitzending naar het oosten van Europa. Dat is het voor het geval dat de troepen snel nodig zijn, bijvoorbeeld bij een Russische inval in Oekraïne.

Het Westen vreest dat Rusland Oekraïne zal binnenvallen, omdat bij de grens zo'n 100.000 Russische militairen zouden zijn gestationeerd. Rusland ontkent dat er dergelijke plannen zijn maar eist wel veiligheidsgaranties. Het land wil dat NAVO-troepen Oost-Europa verlaten en dat Oekraïne nooit lid wordt van de NAVO. De VS en de NAVO hebben al gezegd niet met deze eisen te zullen instemmen.

ANP, 02-02-2020, 16:01

ARM-WAP

Citaat van: Kornet43 op 01/02/2022 | 22:24 uur
Hongarije en Rusland hebben zojuist voor de twaalfde keer weer een gas deal gemaakt waarbij Hongarije het gas vijf keer goedkoper krijgt van Putin dan de EU marktprijs. Orban zorgt goed voor zijn burgers!
Landen als Hongarije, Bulgarije en Roemenie hebben nog steeds een  é n o r m e achterstand weg te werken wat hun woningenbestand aangaat.
Je moet die beelden eens bekijken van huizen op het platteland en kleinere dorpen. Daar is het nauwelijks beter dan bij ons in de jaren 30-40.
Houtkachel in de keuken-living. Nergens anders verwarming in die huisjes. Isolatie: 0.0. Enkele beglazing.
Gas is in de meeste gevallen voor de bedrijven en de (groot-)steden.
Kolen worden er ook nog verstookt.

Mourning

Citaat van: Thomasen op 02/02/2022 | 08:19 uur
En de notulen van de EU vergadering, met een veto in plaats tegen de sancties.

Hier is nog ruimte voor verbetering.

Zeker. Dat veto moet er vanaf bij dergelijke beslissingen in EU-verband. Maak er dan een grote meerderheid van ofzo. 75%/80% of iets dergelijks.
"The only thing necessary for Evil to triumph is for good men to do nothing"- Edmund Burke
"War is the continuation of politics by all other means", Carl von Clausewitz, Vom Kriege/On War (1830).

Harald

CitaatHij beschuldigde westerse landen er ook van de "Russische zorgen" over een eventuele toetreding van Oekraïne tot de NAVO te negeren. Daar is vooralsnog geen sprake van, maar Moskou wil de garantie dat het land nooit lid wordt van het bondgenootschap. "Stel je voor dat Oekraïne NAVO-lid wordt en militaire operaties begint. Moeten we dan oorlog voeren met de NAVO? Blijkbaar heeft niemand daarover nagedacht."

Waarschijnlijk bedoelt Poetin dat als de Oekraïne wel NAVO lid wordt/is , hij niet meer delen van Oekranie (ongestraft) kan annexeren zoals hij eigenlijk "illegaal" met de regio De Krim heeft gedaan. 

Harald

Poetin beschuldigt Westen van 'uitlokken van oorlog'

De Russische president Poetin heeft hard uitgehaald naar het Westen. Op een persconferentie bij het bezoek van de Hongaarse premier Orbán beschuldigde hij westerse landen ervan een oorlog uit te lokken in Oekraïne.

Volgens de Russische leider willen de Verenigde Staten meer sancties aan zijn land opleggen en zal Washington een confrontatie aangrijpen om zulke sancties te rechtvaardigen. Het was de eerste keer in weken dat de president zich publiekelijk uitsprak over de politieke situatie rond Oekraïne.

Hij beschuldigde westerse landen er ook van de "Russische zorgen" over een eventuele toetreding van Oekraïne tot de NAVO te negeren. Daar is vooralsnog geen sprake van, maar Moskou wil de garantie dat het land nooit lid wordt van het bondgenootschap. "Stel je voor dat Oekraïne NAVO-lid wordt en militaire operaties begint. Moeten we dan oorlog voeren met de NAVO? Blijkbaar heeft niemand daarover nagedacht."

Rusland heeft de afgelopen weken meer dan 100.000 manschappen verzameld aan de Oekraïense grens. Westerse landen vrezen een inval en hebben gedreigd met sancties, maar Poetin ontkent zulke plannen te hebben. Hij stelt op zijn beurt dat het Westen Russische veiligheidsbelangen negeert.

Defensieminister VS naar Europa
De Amerikaanse minister van Defensie, Lloyd Austin, heeft aangekondigd deze maand naar Europa te komen voor overleg met zijn ambtgenoten binnen de NAVO.

https://nos.nl/collectie/13888/artikel/2415374-poetin-beschuldigt-westen-van-uitlokken-van-oorlog

Mourning

Citaat van: Kornet43 op 01/02/2022 | 23:49 uur
Orban spreekt zijn dankbaarheid uit aan Poetin in Moskou.
Europa zit in gascrisis en Rutte likt hielen van Duitsland met contract wat we hebben om te leveren.
Hongarije zit met Poetin om tafel en krijgen zeer goedkoop gas.
Dag goedkoop gas, daag Mark.http://en.kremlin.ru/events/president/news/67690

Als er iemand hielen likt dan is het Orban wel die kwijlt over Putin. W.m.b. gaan we eens serieus wat doen aan die vent.
"The only thing necessary for Evil to triumph is for good men to do nothing"- Edmund Burke
"War is the continuation of politics by all other means", Carl von Clausewitz, Vom Kriege/On War (1830).

Huzaar1

Citaat van: Kornet43 op 01/02/2022 | 22:24 uur
Hongarije en Rusland hebben zojuist voor de twaalfde keer weer een gas deal gemaakt waarbij Hongarije het gas vijf keer goedkoper krijgt van Putin dan de EU marktprijs. Orban zorgt goed voor zijn burgers!

niveau hoor.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Kornet43

Orban spreekt zijn dankbaarheid uit aan Poetin in Moskou.
Europa zit in gascrisis en Rutte likt hielen van Duitsland met contract wat we hebben om te leveren.
Hongarije zit met Poetin om tafel en krijgen zeer goedkoop gas.
Dag goedkoop gas, daag Mark.http://en.kremlin.ru/events/president/news/67690