Nieuwe ontwikkelingen op BOXER gebied

Gestart door Ace1, 02/11/2013 | 15:37 uur

Huzaar1

Citaat van: Harald op 22/03/2024 | 08:19 uurOk, Ik had gedacht dat als je een doel "gemarkt" had, deze dan ook geselecteerd bleef. Ook al zou het doel weg rijden.
Dat zou doelselectie en het verder zoeken en kijken naar andere doelen wat makkelijker maken.
Wat voor de doorontwikkeling..  ;) 

Haha nee, nee nee. Het is geen apache. Zo werkt schutteren niet op een voertuig.

"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Harald

Citaat van: Huzaar1 op 21/03/2024 | 16:45 uurAuto tracking hebben we niet op vtgen. Dat is iets van lucht.  Zulke systemen komen wel, in de T-90's heb ik dat wel gezien, op sommige gebieden zijn Russen wat verder merkte ik hiermee op.

Ok, Ik had gedacht dat als je een doel "gemarkt" had, deze dan ook geselecteerd bleef. Ook al zou het doel weg rijden.
Dat zou doelselectie en het verder zoeken en kijken naar andere doelen wat makkelijker maken.
Wat voor de doorontwikkeling..  ;) 

Harald


Huzaar1

Citaat van: Harald op 21/03/2024 | 11:12 uurok, dat is goed nieuws.
Maar luchtdoelen kunnen niet auto getracked en gevolgd worden ?
 
Ik las net dat de Skyranger30 85 graden heeft, dat zal natuurlijk nooit gehaald worden.   

Auto tracking hebben we niet op vtgen. Dat is iets van lucht.  Zulke systemen komen wel, in de T-90's heb ik dat wel gezien, op sommige gebieden zijn Russen wat verder merkte ik hiermee op.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"


Harald

Citaat van: Huzaar1 op 21/03/2024 | 11:06 uurElevatie hoek is aangepast met de MLU, de nieuwe ken ik niet maar is hoger. Idd met de cv90 is lunabev best te doen. Optiek laat het ook redelijk toe 'het oog' ipv oculairen.

ok, dat is goed nieuws.
Maar luchtdoelen kunnen niet auto getracked en gevolgd worden ?
 
Ik las net dat de Skyranger30 85 graden heeft, dat zal natuurlijk nooit gehaald worden.   

Huzaar1

Elevatie hoek is aangepast met de MLU, de nieuwe ken ik niet maar is hoger. Idd met de cv90 is lunabev best te doen. Optiek laat het ook redelijk toe 'het oog' ipv oculairen.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Harald

Citaat van: Huzaar1 op 21/03/2024 | 09:37 uur35mm, 35mm! Hopelijk maken wij de fout niet met 30mm.
Ik hoop het met je mee, maar als ik hoorde in een posting van Master Mack dat er een Boxer met een oude CV90 ronddenderd over Defensie gronden, dan word ik wel enigzins blij van. Dat er wel serieus de 35mm wordt overwogen.
Ik zou nog een stap verder gaan en dan de nieuwe CV90 toren van de MLU als standaard hanteren. Dus 35mm, 2xATGW, APS

@Huzaar1,
ff vraagje weet jij wat de Elevation Range van de 35mm is op de CV90 ?
ik lees namelijk dat deze 37 graden is, klopt dat ook ?

Zou je met de 35mm ook (perkte) AA capaciteit kunnen geven aan de CV90 ? dus tegen drone's en UAV's

CitaatDe elevatie is 37° en de domping 8° — het kanon heeft dus een zekere luchtafweercapaciteit tegen antitankhelikopters en daarvoor ook automatisch programmeerbare airburst-munitie (KETF ofwel Kinetic Energy Time Fuse) die door een spoel in de mondingsrem afgesteld wordt om vlak voor het doel in 152 wolfraam pellets van 3,3 gram uiteen te vallen. Het type, afgeleid van al bestaande Ahead luchtafweermunitie, heeft ook een goede werking tegen gronddoelen en is op verzoek van het Nederlandse leger speciaal daarvoor aangepast, zodat vijandelijke zware tanks, waarvan het pantser niet te doorslaan is, geneutraliseerd kunnen worden door hun richtoptiek te verwoesten. De afstand wordt bepaald met een laserafstandsmeter. Het andere hoofdmunitietype, een wolfraam APFSDS-T (Armour-Piercing Fin Stabilized Discarding Sabot Tracer), is pantserdoorborend. Beide 35x228 types zijn van Oerlikon. Ook andere Oerlikon 35 mm munitietypen kunnen in principe verschoten worden zoals de FAPDS, frangible wolfraamgranaten die op het doel uiteenspatten voor een betere scherfwerking. Ook de oude 35 mm granaten van het PRTL gemechaniseerd luchtdoelgeschut, waarvan Nederland nog grote voorraden heeft, zijn bruikbaar. Het effectieve bereik van het kanon is twee kilometer
https://nl.wikipedia.org/wiki/CV90

Huzaar1

Citaat van: Sparkplug op 21/03/2024 | 09:53 uurEn dat terwijl Rheinmetall zelf 35 x 228 mm (MK35 kanon) als optie kaliber voor hun Lance toren heeft.

https://www.rheinmetall.com/en/products/medium-calibre/medium-calibre-canonns



Bundeswehr gebruikt geen 35mm. Ze schakelen gelijk ivm logistiek.

30mm is echt te oud
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Sparkplug

Citaat van: Huzaar1 op 21/03/2024 | 09:37 uur35mm, 35mm! Hopelijk maken wij de fout niet met 30mm.

En dat terwijl Rheinmetall zelf 35 x 228 mm (MK35 kanon) als optie kaliber voor hun Lance toren heeft.

https://www.rheinmetall.com/en/products/medium-calibre/medium-calibre-canonns

A fighter without a gun . . . is like an airplane without a wing.

-- Brigadier General Robin Olds, USAF.

Huzaar1

35mm, 35mm! Hopelijk maken wij de fout niet met 30mm.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Harald

De kogel is door de kerk in Duitsland ivm de aanschaf van de Boxer IFV !!
- aanschaf van 123 stuks Boxer Schweren Waffentraeger Infanterie, 30mm Lance toren 
- start levering in 2025, eerst 19 stuks dan elk jaar ca. 25 stuks
- Duitse aanpassingen zoals digitale D-LBO-radio's, speciale GPS-ontvangers en nachtzichttechnologie voor de bestuurder
- waarschijnlijk worden een aantal stoelen voor troepen verwijderd en de ontstane ruimte gaat benut worden voor extra munitievoorraad.



Bundeswehr erhält Schweren Waffenträger Infanterie
https://defence-network.com/bundeswehr-erhaelt-schweren-waffentraeger-infanterie/

Vandaag heeft de Begrotingscommissie van de Duitse Bondsdag geld vrijgemaakt voor de aanschaf van 123 Boxers met Lance-koepels uit Australische productie. De voertuigen gaan de Bundeswehr binnen als zware wapendragers voor de infanterie. Op deze manier zetten de parlementariërs een belangrijke stap in de richting van het opzetten van middelgrote strijdkrachten, ook al werd – zoals cpm Defense Network leerde – het ministerie van Defensie gevraagd om opnieuw te onderhandelen door middel van een resolutie, die onder meer gevolgen heeft voor de transportsector. kosten en prijzen voor renovatie.

.../...

De bewapening met lanskoepel
De Heavy Weapons Carrier Infantry (sWaTr Inf) is gebaseerd op de Boxer CRV , de versie geproduceerd in en voor Australië. Dit is de 8x8 rijmodule met een verkenningstankmissiemodule op wielen, inclusief de Lance tweemanskoepel. Het belangrijkste wapen is het Rheinmetall MK30-2/ABM machinekanon, dat ook in het Puma-infanteriegevechtsvoertuig is geïnstalleerd, maar dan in een op afstand bestuurbare koepel zonder bemanning.

Er zijn nu ook twee versies van de Lance-koepel mogelijk, in de configuratie van een tweemanskoepel of als op afstand bestuurbare koepel. Het hoofdwapen van de Lance-koepel is gedeeltelijk van binnenuit herlaadbaar.

Er zijn echter ook tekenen van ontwikkeling bij de boxer: de individuele versies worden groter en zwaarder. De Boxer begon oorspronkelijk op 33 ton, maar zit nu gemiddeld boven de 36 ton, de Australische Boxer CRV zit rond de 38 ton.

De infanterie van zware wapendragers in de Bundeswehr
Ter vervanging van het Wiesel-rupsvoertuig zijn de nieuwe Boxers bedoeld om directe tactische vuursteun te bieden aan de infanterie-eenheden van de Bundeswehr, meer bepaald in de gevechtscompagnieën, waarvan sommige de nieuwe middelgrote strijdkrachten vormen.

Over de toekomstige locatie van de infanterie van zware wapendragers schreef het Duitse leger eind 2022 in zijn informatiebrochure "Keerpunt in de oorlog in Oekraïne - Modernisering van de landmacht": "De eenheden uitgerust met GTK Boxers (allemaal JgBtl en GebJgBtl 231) bevinden zich in hun zware compagnieën met de wapendrager Wiesel , die in 2030 het einde van zijn nuttige levensduur zal bereiken en waarvan de inventaris vanaf 2027 zal afnemen. De belangrijkste taken zijn onmiddellijke tactische vuursteun en antitankverdediging op lange afstand. De vervanging is gepland door de zware wapendrager-infanterie (sWaTrg Inf) vanaf het midden van de jaren twintig. Hierdoor kunnen de capaciteiten van de Wezel worden behouden/uitgebreid en wordt een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de overlevingskansen en assertiviteit van de gedemonteerde vechtende infanterie. Met de ondertekening van AWE dit jaar is de weg vrijgemaakt voor de realisatie van het sWaTrg Inf-project op het GTK Boxer-platform. De basis voor zijn eigen bepantsering is het Australian Combat Reconnaissance Vehicle, dat al in uitvoering is en eveneens gebaseerd is op het platform van de GTK Boxer en waarvan het 30 mm machinekanon identiek is aan dat van de Puma AFV. Dit minimaliseert ontwikkelingsrisico's en vergroot het logistieke uithoudingsvermogen. De Heavy Weapons Carrier Infantry heeft de mogelijkheid om de MELLS anti-tank geleide raket af te vuren en zal ook worden uitgerust met rondhangende munitie.

Het plan riep destijds op tot de toevoeging van 43 sWaTrg Inf voor drie jagerbataljons (JgBtl) tegen 2027, inclusief training. Vervolgens was de aanschaf van nog eens 54 voertuigen gepland tegen eind 2031. Deze oorspronkelijke 97 voertuigen zijn inmiddels uitgegroeid tot 123 Boxers, zeker door de geplande hervorming van de Bundeswehr en nieuwe bevindingen uit de Oekraïne-oorlog. Met het besluit van vandaag heeft de Begrotingscommissie van de Duitse Bondsdag de koers uitgezet – ondanks alle pogingen om dit te vertragen – zodat het Duitse leger snel de middelgrote strijdkrachten kan opbouwen om gevechtsklaar te zijn. Ook al zijn er als gevolg van de hervorming van de Bundeswehr aanpassingen aan de legerstructuur te verwachten, effectieve middelen zijn altijd noodzakelijk. De Bundeswehr ontvangt nu een deel hiervan uit Australië. Het Boxer-platform maakt het mogelijk en de veranderende tijden maken het noodzakelijk. Om burgers in Duitsland te beschermen.

Schwerer Waffenträger Infanterie – Grünes Licht für 123 Maschinenkanonenboxer
https://www.hartpunkt.de/schwerer-waffentraeger-infanterie-gruenes-licht-fuer-123-maschinenkanonenboxer/

De begrotingscommissie van de Duitse Bondsdag heeft vandaag, onder bepaalde voorwaarden, de weg vrijgemaakt voor de aanschaf van in totaal 123 zogenaamde zware wapendragers voor de infanterie voor ruim 1,9 miljard euro. De voertuigen, gebaseerd op een Boxer-chassis met de bemande Lance-koepel en het Rheinmetall MK30-2 ABM-machinekanon, dat ook wordt gebruikt in het Puma-infanteriegevechtsvoertuig, zijn bedoeld om het kernframework te vormen voor de nieuwe categorie van de middelzware strijdkrachten van het leger.

Het bijzondere aan het project: volgens deskundigen gaat het om een ��overheidskoopovereenkomst tussen de Bondsrepubliek Duitsland en de Australische overheid. De zware wapendrager komt in wezen overeen met het Combat Reconnaissance Vehicle (CRV) Block II op een Boxer-chassis met een 30 mm machinekanon, zoals geïntroduceerd door de Australische strijdkrachten als onderdeel van hun "Land 400 Phase 2" bewapeningsprogramma. Tegelijkertijd keurde de commissie een contract voor 'geïntegreerde logistieke ondersteuning' goed ter waarde van bijna 750 miljoen euro om de operationele gereedheid van de nieuwe tankvloot op wielen na oplevering te garanderen. De financiering wordt verzorgd door het speciale fonds van de Bundeswehr.

De partners in de koopovereenkomst zijn de regeringen van beide landen, evenals Rheinmetall Defense Australia (RDA) en Rheinmetall Landsysteme GmbH (RLS). Onderdeel van het contract is daarom ook het leveren van bewijsmateriaal voor de nieuwe wapendrager. De financiële behoefte bedraagt ��1,943 miljard euro inclusief omzetbelasting en douanerechten, zo is te horen. Een groot deel van het bedrag zal naar verwachting in 2024 en 2025 uitstromen.

De geplande contracten werden waarschijnlijk niet met onverdeeld enthousiasme ontvangen onder de begrotingspolitici in de stoplichtcoalitie vanwege de hoge kosten. Als gevolg hiervan stonden de twee wetsvoorstellen van 25 miljoen voor het zware wapenschip en het servicepakket tijdens de laatste vergadering niet op de agenda van de commissie, zoals oorspronkelijk gepland.

Zoals het huidige regelgevingsbesluit over de contracten naar verluidt aangeeft, zou het complexe contractmodel tot hoge projectmanagementkosten kunnen leiden. Begrotingspolitici zien blijkbaar een conflict van doelstellingen tussen de urgentie van aanbestedingen, de verdere ontwikkeling van de productiecapaciteiten in Duitsland en Europa en de totale kosten.

Om deze reden roept de commissie het Ministerie van Defensie op om bij de uitvoering van het contract goed te kijken naar de uitgangspunten en hoeveelheden in het logistieke contract, om zo de zogenaamde kostenvergoedingsprijs zoveel mogelijk af te dwingen. Bovendien eisen de budgethouders dat de fabrikant uit eigen zak betaalt voor het achteraf ombouwen van de aanvankelijk geleverde zware wapendragers naar het uiteindelijke ontwerpniveau. De rapporteurs voor Sectie 14 willen geïnformeerd worden over het resultaat van de heronderhandelingen, maar ook over het einde van de kwalificatiefase en wanneer de definitieve ontwerpstatus is bereikt. Bovendien eisen de begrotingspolitici dat de transportkosten die in het kader van het project worden gemaakt, worden vastgesteld op een kostenvergoedingsprijs met een bovengrens. De politici hebben waarschijnlijk het voornemen van het ministerie in gedachten om de eerste tien in Australië geproduceerde wapendragers per luchtvracht naar Duitsland te vervoeren, wat wordt gerechtvaardigd door strakke schema's voor operationele tests en training.

De levering zal naar verwachting in 2025 starten
De levering van de eerste voertuigen uit de 19-serie staat gepland voor 2025. Daarna zullen er naar verwachting tot begin 2030 jaarlijks ongeveer 25 wapendragers arriveren. Er wordt gezegd dat de Bundeswehr van plan is digitale D-LBO-radio's, speciale GPS-ontvangers en nachtzichttechnologie voor de bestuurder te leveren. Dit laatste blijkbaar om te voldoen aan de bijzondere eisen van de Duitse wegenverkeerswetgeving.

Om de binnenkomende voertuigen zo soepel mogelijk te integreren in het logistieke systeem van de Bundeswehr en een hoge beschikbaarheid te garanderen, wil het Ministerie van Defensie bovendien een contract "Integrated Logistic Support" afsluiten met een brutovolume van bijna 750 miljoen euro. Hiertoe moet Rheinmetall een beschikbaarheidsgarantie bieden voor een periode van vijf jaar na ontvangst van het eerste monster en de kosten dragen voor eventuele daaropvolgende reparaties en benodigde reserveonderdelen. Het trainingsmateriaal, inclusief simulatoren, en de documentatie zijn blijkbaar in het pakket inbegrepen, evenals de training van de gebruikers. Insiders gaan ervan uit dat er een beschikbaarheid van 70 procent wordt verwacht.

Terwijl de eerste Boxer-voertuigen nog grotendeels in Duitsland worden geproduceerd, zal de serieproductie daarna naar Australië worden verplaatst. De achtergrond hiervan is onder meer een gebrek aan productiecapaciteit in Duitsland op de korte en middellange termijn. Daarnaast worden leveringen van Boxer-varianten verwacht aan Litouwen, Oekraïne (36 RCH 155), Qatar en voor de Bundeswehr (infanteriegevechtsvoertuig op wielen, RCH 155). Een deel van de Britse boxers wordt ook nog steeds in Duitsland gemaakt.

Volgens goed geïnformeerde kringen was de productie van de zware wapendragers van het leger in Australië ook een voorwaarde voor het toenmalige besluit van het Australische Ministerie van Defensie om het Duitse bod voor in totaal 211 pantservoertuigen op wielen te selecteren in de aanbesteding voor de Combat Verkenningsvoertuig. Volgens insiders komt nog steeds ruim 50 procent van de toegevoegde waarde van Duitse bedrijven die essentiële componenten als motoren en transmissies leveren.

Om onnodige complicaties bij de goedkeuring te voorkomen, moet de zware wapendrager zo identiek mogelijk zijn aan de Australische RCV. Alleen de stoelen achterin de Australische voertuigen worden geëlimineerd. De aldus gewonnen ruimte wordt gebruikt voor het vervoeren van de omvangrijke munitievoorraden. Ook zijn er Duitse D-LBO-radio's gemonteerd en zijn de voertuigen uiteraard voorzien van de Duitse camouflage.

pz

Citaat van: Huzaar1 op 19/03/2024 | 19:25 uurDit slaat echt nergens op. 20 mjolners voor alleen 43mechbrig is prima, deze komen NAAST andere mortier systemen, naast de sleepmortieren die wel al hebben.

Je moet wel lezen.

het spijt me......Kan dit niet herleiden uit onderstaande items.
Werk vanuit beperkingen ;D    ;)

Huzaar1

Citaat van: pz op 19/03/2024 | 19:18 uurEn de rest? LMB, Mariniers, 13 Licht.
43 15 x Mjolner? 2 miljoen per stuk, dat kost een f-35 vleugel.
Zum kotzen. Nuf said. Disbalans.

Dit slaat echt nergens op. 20 mjolners voor alleen 43mechbrig is prima, deze komen NAAST andere mortier systemen, naast de sleepmortieren die wel al hebben.

Je moet wel lezen.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

pz

Citaat van: Huzaar1 op 19/03/2024 | 13:43 uurZoiets gebeurt er ook. De Mjolners zijn voor 43.

En de rest? LMB, Mariniers, 13 Licht.
43 15 x Mjolner? 2 miljoen per stuk, dat kost een f-35 vleugel.
Zum kotzen. Nuf said. Disbalans.