Recente berichten

#1
Canadian Parachute Team SkyHawks

Beleef de sensatie van skydiving tijdens de International Sanicole Airshow op 21 & 22 september 2024 op Hechtel-Eksel dankzij het uitmuntende Canadese parachuteteam SkyHawks!

Met de herdenking van de 80ste verjaardag van Operatie Market Garden, één van de grootste luchtlandingsoperaties uit de geschiedenis, past dit skydive-team van wereldklasse perfect in het plaatje, ook al namen Canadese troepen niet deel aan de operatie. Als Canada's belangrijkste militaire parachutedemonstratieteam, stijgen de SkyHawks boven de verwachtingen uit. Ze leveren adembenemende prestaties die het publiek in vervoering brengen wanneer de 8 leden van het team de uitstekende manoeuvreerbaarheid van hun canopies laten zien.

Met meer dan 50 jaar ervaring staan de SkyHawks bekend om hun precisie en professionaliteit bij het uitvoeren van complexe luchtmanoeuvres. Van precieze formaties tot vrije vallen met hoge snelheid, het team vormt het toppunt van parachutespringen en vertegenwoordigt Canada op zowel nationale als internationale evenementen. Naast de sensatie van hun demonstratie inspireren en onderrichten de SkyHawks het publiek over de kunst en wetenschap van het parachutespringen, mede dankzij hun boeiende presentatie. De SkyHawks zijn gestationeerd in Trenton, Ontario en zijn een subeenheid van het Canadian Army Advanced Warfare Centre (CAAWC).

Het team leverde al een gedenkwaardige optredens tijdens de International Sanicole Airshows in 2010 en 2012, en ongetwijfeld zal hun opwindende optreden opnieuw een blijvende indruk nalaten en zo de nagedachtenis aan de Canadese troepen die deelnamen aan de bevrijding van Europa tijdens Wereldoorlog II eren.

https://www.sanicole.com/nl/info/nieuwsbrieven-overzicht/canadian-parachute-team-skyhawks
#2
Battle of Britain Memorial Flight: Avro Lancaster

De Battle of Britain Memorial Flight staat bekend om hun evocatieve demonstraties die de historische betekenis van deze vliegende legendes tonen. Bij de Battle of Britain Memorial Flight gaat het niet enkel om het behoud van het verleden, het draait ook om het eren van de offers van de piloten die met deze iconische vliegtuigen vlogen. Blokkeer alvast 21 & 22 september 2024 in je agenda en wees zelf getuige van een uniek vliegtuig in de lucht boven Sanicole: de Avro Lancaster.

Bewonder de grandeur van de Avro Lancaster, een viermotorige zware bommenwerper die tijdens de Tweede Wereldoorlog het nachtelijke luchtruim domineerde. Met zijn imposante spanwijdte en krachtige motoren was de Lancaster een geducht toestel dat verwoestende ladingen dropte op strategische doelen in heel Europa. Tijdens Operatie Market Garden, de gedurfde geallieerde luchtlandinginvasie van Nederland in 1944, speelden Lancasters een cruciale rol bij het aanvallen van belangrijke doelen voordat de geplande parachutesprongen plaatsvonden.

De Lancaster van de Battle of Britain Memorial Flight (BBMF) is één van de slechts twee overgebleven vliegende exemplaren ter wereld en zijn bezoek aan de International Sanicole Airshow is een aangrijpende bijdrage aan de herdenking van de 80e verjaardag van zowel de bevrijding van de regio rond Hechtel-Eksel, maar ook van de offers die werden gebracht door degenen die deelnamen aan Operatie Market Garden.

Samen met de Spitfire en Hurricane van de BBMF zal dit zeker één van de hoogtepunten zijn van de International Sanicole Airshow en voor altijd in het geheugen gegrift staan voor alle bezoekers van de vliegshow.

https://www.sanicole.com/nl/info/nieuwsbrieven-overzicht/battle-of-britain-memorial-flight-avro-lancaster
#3
Battle of Britain Memorial Flight

Maak een reis door de tijd met de Battle of Britain Memorial Flight tijdens de Internationale Sanicole Airshow op 21 & 22 september 2024 in Hechtel-Eksel en aanschouw de buitengewone vliegtuigen die zo'n cruciale rol speelden in de geallieerde oorlogsinspanningen tijdens de Tweede Wereldoorlog met eigen ogen.

De Battle of Britain Memorial Flight (BBMF), gevestigd op RAF Coningsby in Engeland, is de beheerder van enkele van de meest iconische en historisch belangrijke vliegtuigen die ooit het luchtruim doorkruisten. Deze wereldberoemde eenheid zal op onze show het verleden tot leven te brengen.

De wendbaarheid en elegantie van de Supermarine Spitfire zijn legendarisch! Met zijn gestroomlijnde ontwerp en uitzonderlijke wendbaarheid was de Spitfire een geduchte tegenstander tegen Duitse bommenwerpers en jachtvliegtuigen. Tijdens Operatie Market Garden diende de Spitfire als een vliegtuig voor ondersteuning in de lucht, om bescherming te bieden aan geallieerde grondtroepen en om Duitse posities aan te vallen. De wendbaarheid en vuurkracht maakten het een waardevolle aanwinst voor de luchtlandingsoperatie.

Naast de Spifire krijgen we het gezelschap van de Hawker Hurricane, een robuuste en betrouwbare gevechtsvliegtuig dat naast de Spitfire een vitale rol speelde in de Battle of Britain. Met zijn indrukwekkende vuurkracht en robuuste constructie was de Hurricane een geduchte verdediger van het luchtruim. Tijdens de Slag om Engeland schoot het zelfs meer Duitse toestellen neer dan de Spitfire.

Deze twee jagers zullen de helden eren die het ultieme offer brachten tijdens bevrijdingsoperaties.

https://www.sanicole.com/nl/info/nieuwsbrieven-overzicht/battle-of-britain-memorial-flight-nl
#4
Patrouille Suisse viert haar 60e verjaardag

Kom naar de International Sanicole Airshow op 21 en 22 september in Hechtel-Eksel en geniet van een populaire en legendarische airshowact die overkomen van hun thuisbasis Emmen om hun 60-jarig jubileum te vieren: The Patrouille suisse.

Sinds hun debuut op Sanicole in 2009 waren de verbluffende Patrouille suisse al meerdere keren graag geziene gasten op onze show en ze zullen ook nu ongetwijfeld weer zorgen voor een Finale grande!

De Patrouille Suisse werd in 1964 opgericht met de prachtige Hawker Hunter, toen het belangrijkste gevechtsvliegtuig van de Zwitserse luchtmacht. Ze vlogen met dit schitterende toestel tot 1994 en stapten in 1995 over op een ander gevechtsvliegtuig, de Northrop F-5E Tiger II, dat tot op heden hun vliegtuig is, waardoor ze zich meteen onderscheiden van de meeste Europese militaire displayteams die trainingsvliegtuigen voorstellen. Operationeel gezien is de F-5 aan het einde van zijn carrière in Zwitserland met de komst van de F-35 bij de Zwitserse luchtmacht.

Met hun zes Tigers voeren ze een demonstratie boordevol actie op, waarbij ze uiterst precieze luchtacrobatie in nauwe formatie, verbluffende passages in tegengestelde richting en luide solo-manoeuvres met naverbrander tot een prachtig geheel smeden, met op de koop toe goed getimede salvo's van vuurpijlen die de hemel doen oplichten! Gecombineerd met hun prachtige rood-witte beschildering ter ere van hun thuisland, hebben ze door de jaren heen miljoenen toeschouwers in heel Europa onvergetelijke momenten bezorgd. Hun display zit vol met eerbetuigingen aan hun thuisland met formaties als "Matterhorn" en "Federer". Alle piloten zijn operationele gevechtspiloten van de Zwitserse luchtmacht die slechts één keer per week met het team samenkomen voor oefenvluchten, zodat ze elke keer weer voor een spetterend spektakel kunnen zorgen.

https://www.sanicole.com/nl/info/nieuwsbrieven-overzicht/patrouille-suisse-viert-haar-60e-verjaardag
#5
Legendarische bommenwerper viert 80e verjaardag Bevrijding

In 2024 viert het gebied rond het vliegveld van Sanicole de 80e verjaardag van de Geallieerde Bevrijding. Kan jij een betere manier bedenken om deze gebeurtenis te herdenken dan met een iconisch historisch vliegtuig dat zo'n belangrijke rol speelde in de geallieerde luchtoperaties tijdens de Tweede Wereldoorlog? Kom dan zeker het middelpunt van de aandacht in de hitserie "Masters of the Air" bewonderen tijdens de International Sanicole Airshow op 21 & 22 september: de B-17 Flying Fortress "Sally B".

Geallieerde bommenwerpers speelden een cruciale rol in het verzwakken van de industrie en infrastructuur van de vijand. Al meer dan 45 jaar houdt de stichting Sally B één van de beroemdste geallieerde bommenwerpers in Europa luchtwaardig, de B-17 Flying Fortress. Sally B is de laatste luchtwaardige B-17 in Europa en is gestationeerd op Duxford in het Verenigd Koninkrijk. Het vliegtuig ontleent zijn naam aan de vrouw die nog steeds de drijvende kracht achter de stichting is, Ellie Sallingboe.

De Amerikaanse B-17 is een enorme viermotorige bommenwerper die tot de tanden bewapend is voor zelfverdediging tegen vijandelijke jagers. Ze hadden een bemanning van 10 mensen aan boord tijdens hun gedurfde missies boven het Europese vasteland als onderdeel van de Amerikaanse 8e luchtmacht. Zonder hun legendarische heldenmoed en de ongelooflijke offers die de bemanningen brachten, was de Bevrijding van Europa misschien niet mogelijk geweest.

De stichting Sally B wil de herinneringen aan de jonge vliegtuigbemanningen eren door de B-17 voor te stellen tijdens vliegshows in Europa. Dit vereist enorme financiële middelen die continu moeten worden ingezameld om dit stukje levende geschiedenis toegankelijk te houden.

https://www.sanicole.com/nl/info/nieuwsbrieven-overzicht/legendarische-bommenwerper-viert-80e-verjaardag-bevrijding
#6
Midden Oosten / Re: Spanning(en) rond Iran
Last post by Zander - Vandaag om 12:55
Ik begrijp het ergens wel. Hamas is al tijden een luis in de pels.
Zo'n club moet je niet gedogen, maar met wortel en tak uitroeien. Ik vind het oprecht erg voor de onschuldige Palestijnen, maarbergens hebben zij de keuze gemaakt om de visie en werkwijze van Hamas te accepteren.
#7
Midden Oosten / Re: Spanning(en) rond Iran
Last post by Benji87 - Vandaag om 11:50
Ze gaan het toch doen ondanks internationale, rafah ontploft momenteel  :neutral:
#8
Studienauftrag für Maritime Airborne Warfare System
https://esut.de/2024/05/meldungen/49528/studienauftrag-fuer-maritime-airborne-warfare-system/



Studiecontract voor Maritime Airborne Warfare System

De Bundeswehr heeft het Duitse MAWS GbR, een bedrijf waarin ESG Elektroniksystem- und Logistik-GmbH, Hensoldt Sensors GmbH en Diehl Defense GmbH & Co. KG hun krachten hebben gebundeld, de opdracht gegeven om een ��tweede nationale aanvullende studie uit te voeren voor het Duits-Franse maritieme project Airborne Warfare System (MAWS) als onderdeel van de analysefase deel II.

Volgens MAWS GbR volgt MAWS de aanpak van een systeem van systemen voor genetwerkte maritieme verkenning, jacht op onderzeeërs en maritieme doelgevechten. Deze worden uitgevoerd met behulp van bemande en onbemande platforms in combinatie met grondstations. Hiervoor zijn in wezen datakoppelingen voor netwerken nodig, evenals een cloudoplossing die werkt met AI en wordt gebruikt om de verkregen sensorgegevens te analyseren. De studie omvat de ontwikkeling van concrete oplossingsvoorstellen voor de Duitse marineluchtvaart, naast de tussenoplossing Boeing P-8A Poseidon.

Eén focus van het onderzoek is het ontwerpen van een 'Maritime Warfare Cloud' ten behoeve van netwerken en dataverwerking van de verschillende assets en grondstations om informatieautonomie en datasoevereiniteit te garanderen, schrijft MAWS GbR. Een kernelement is het verkrijgen van informatiesoevereiniteit uit gedeeltelijke informatie met behulp van software die speciaal is gemaakt voor gegevensverzameling en -analyse met behulp van kunstmatige intelligentie. Omdat de cloud sensorgegevens verwerkt en beschikbaar maakt over het gehele systeemnetwerk, zal het een essentieel onderdeel zijn van de MAWS. Door grote hoeveelheden gegevens te herkennen, zal het veel meer zijn dan een eenvoudig gegevensopslagapparaat.

Tegen 2035 is de MAWS bedoeld om alle huidige en tijdelijke maritieme patrouillevliegtuigen (Maritime Patrol Aircraft, MPA) van de twee landen te vervangen. Het MAWS-project maakt deel uit van de strategische Duits-Franse defensiesamenwerking en zal beide landen in staat stellen de maritieme dreigingen van de komende decennia succesvol het hoofd te bieden.
#9
Azië / Re: De Chinese expansie(drift)
Last post by Harald - Vandaag om 08:34
Will Germany Navy frigate Baden Wurttemberg pass through Taiwan Strait?.

According to information published by Die Zeit on May 4, 2024, German Foreign Minister Annalena Baerbock has not ruled out the possibility of the frigate Baden-Württemberg passing through the Taiwan Strait during its upcoming Pacific mission.

In 2021, the Brandenburg-class frigate Bayern made history as the first German warship to visit the Indo-Pacific in nearly two decades. Its tour covered strategic stops including Australia, Singapore, Japan, and Guam, highlighting Germany's dedication to open sea lanes and international law.

The frigate engaged in joint exercises with the United States, Japan, and other allies while also conducting maritime surveillance to enforce UN sanctions on North Korea.

The frigate Baden-Württemberg t will be accompanied by the combat support ship Frankfurt Am Main, creating a task force that ensures operational endurance and logistical support. This task force will participate in RIMPAC 2024 and other international exercises.

In 2020, Germany formalized its Indo-Pacific policy, advocating for multilateral collaboration on security, trade, and human rights issues. The strategy emphasizes partnerships with regional organizations such as ASEAN and the Indian Ocean Rim Association (IORA) while engaging in joint exercises and strategic dialogues.

During the 2023 International Maritime Defence Exhibition (IMDEX) Asia, Vice Admiral Kaack reiterated Germany's commitment to a stable maritime order through coordinated efforts with allies. Germany's long-term commitment includes deploying military aircraft and additional ships over the next few years.

Germany's pivot to a more cohesive European maritime security policy aligns with its allies, including France and the UK, to reinforce a collective presence in the Indo-Pacific.

https://www.armyrecognition.com/news/navy-news/2024/will-germany-navy-frigate-baden-wurttemberg-pass-through-taiwan-strait
#10
KL / Re: Leopard, verkoop, gevolgen...
Last post by Huzaar1 - Vandaag om 05:48
Citaat van: Master Mack op 06/05/2024 | 22:11 uurTop filmje. De Duitse collega auw. Geen oordoppen ;D

Hoeft niet hoor, gewoon kaken open en je slechte oor die kant op wenden  :angel: