Rusland's Expansie

Gestart door ARM-WAP, 30/07/2007 | 13:26 uur

Huzaar1

Citaat van: Enforcer op 04/03/2024 | 11:22 uurIk bedoel dit overigens als "Slaafs" gedrag en als "Slaven van de rechtsstaat", voordat iemand andere gedachten krijgt. :neutral: 

The Slave Soul of Russia: Moral Masochism and the Cult of Suffering


https://www.amazon.nl/-/en/Daniel-Rancour-Laferriere/dp/0814774822
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Enforcer

Citaat van: Enforcer op 04/03/2024 | 10:04 uurHet zijn Slaven. Zegt genoeg.

Ik bedoel dit overigens als "Slaafs" gedrag en als "Slaven van de rechtsstaat", voordat iemand andere gedachten krijgt. :neutral: 

Huzaar1

#10408
Citaat van: Enforcer op 04/03/2024 | 10:04 uurHet zijn Slaven. Zegt genoeg.

De Rus wordt al sinds x honderd jaar verweten geen moraal te bezitten. Wij en zij zijn niet dezelfde typen mens.

Er zijn tig voorbeelden waaruit dat blijkt, omgang met elkaar, omgang met crises, de waarde van een (mensen)leven en de wijze waarop je met elkaar omgaat.

Ze hadden evengoed van een andere planeet kunnen komen. Was logisch geweest.

"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Enforcer

Citaat van: Benji87 op 28/02/2024 | 09:24 uurIk denk het ook niet. Die graven zich steeds meer in en gaan mee in het  belachelijke narratief van Putin dat dit een oorlog tegen het nazisme is. Het zit sowieso niet in Russen hun aard om ergens tegen te zijn. Sterker nog, sinds de oprichting van de Sovjet unie is er al geen sprake meer geweest van een enige vorm van revolutie in dat land. Dat ze het zat zijn betekent nog niet dat ze de straten op zullen gaan om de regering om ver te werpen. Sterker nog, met de aankomende "verkiezingen" zal Putin weer een klikkende overwinning behalen omdat geen Rus het in zijn hoofd haalt om er tegen in te gaan. Apart volkje zijn die russen

Het zijn Slaven. Zegt genoeg.

PaxImperator


Weer een goeie van Perun.

Benji87

#10405
Citaat van: Ace1 op 02/03/2024 | 19:59 uurZuid Afrika gaat als BRICS land echt geen munitie leveren aan de Oekraïne.

Nee klopt. Dat was mijn eerste gedachte ook. Volgens mij hebben ze in de stemmingen bij de VN zich ook telkens afzijdig gehouden. Maar ze worden wel degelijk genoemd als partij. Misschien dat de knaken die ze kunnen vangen toch belangrijker zijn

Edit:
Zuid Afrika heeft geen enkele vorm van steun geleverd noch heeft het in de algemene vergadering een stem uitgebracht om de invasie te veroordelen.

Poleme

Citaat van: Ace1 op 02/03/2024 | 19:59 uurZuid Afrika gaat als BRICS land echt geen munitie leveren aan de Oekraïne.
Een goede bondgenoot van Rusland levert artillerie munitie aan ... Oekraïne.

Vreemd ?

Irangate.
Tijdens de Irak -Iran oorlog in 1980 - 1988 leverde Israël in opdracht van de VS wapens aan Iran.
De eerste zending was een partij TOW raketten afgeleverd door een C-130 van de Israëlische luchtmacht.
Latere zendingen gingen ook niet bepaald stiekem.  Want werden door de Israëlische ZIM rederij afgeleverd in Iran.  Waarbij ook gebruik werd gemaakt van de kenmerkende donkerblauwe ZIM zeecontainers.  Met in het ZIM logo 7 davidsterren.  Werd later bekend als het Irangate.

In de wapenhandel gaat zeer veel pecunia om. En wapenleveranties leveren ook politieke invloed op. Boycots kunnen gemakkelijk omzeild worden door leveringen via derden.  Dan wordt er al snel de andere kant opgekeken.
Nulla tenaci invia est via - Voor de doorzetter is geen weg onbegaanbaar.

Huzaar1

Citaat van: Ace1 op 02/03/2024 | 19:59 uurZuid Afrika gaat als BRICS land echt geen munitie leveren aan de Oekraïne.

Het is Oekraïne,  niet met 'de' ervoor.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Ace1

Citaat van: Benji87 op 02/03/2024 | 18:11 uurKleine details van het Tsjechische munitie plan lekken nu uit. Zou om 450.000 tot 800.000 granaten gaan, die binnen "enkele weken" beschikbaar kunnen zijn. Potentiële kandidaten voor verkoop zijn Turkije, Zuid Korea en Zuid-Afrika. Dus logischerwijs zou het hier dan gaan om de gewenste 155mm granaten.

Zuid Afrika gaat als BRICS land echt geen munitie leveren aan de Oekraïne.

Benji87

Kleine details van het Tsjechische munitie plan lekken nu uit. Zou om 450.000 tot 800.000 granaten gaan, die binnen "enkele weken" beschikbaar kunnen zijn. Potentiële kandidaten voor verkoop zijn Turkije, Zuid Korea en Zuid-Afrika. Dus logischerwijs zou het hier dan gaan om de gewenste 155mm granaten.

Huzaar1

Citaat van: Zander op 02/03/2024 | 17:56 uurGoh, cynisme onderkennen is ook lastig.
Met text wel zonder icoontjes ;).

"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Zander

Citaat van: Huzaar1 op 01/03/2024 | 23:44 uurVolgens mij heb je een biertje teveel gedronken. Als er iemand niet krenterig is zijn het Nederlanders. Er is geen volk wat zo vrijgevig is en wat zich uit in netto donaties, in welk goed doel dan ook.

Dank.
Goh, cynisme onderkennen is ook lastig.
People are sheep

Master Mack

#10398
Citaat van: Huzaar1 op 02/03/2024 | 09:14 uurVanaf een hotel in singapore. Je bent wel een enorm naïef persoon als je dat doet en dan spreekt over die materie.
Mazzelaar. ;D

Huzaar1

Vanaf een hotel in singapore. Je bent wel een enorm naïef persoon als je dat doet en dan spreekt over die materie.

"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Parera

"Russen luisterden geheime gesprekken tussen Duitse generaals af over levering Taurus-raketten aan Oekraïne"

Russische propagandisten hebben een opname gepubliceerd van een "gesprek tussen vier hoge Duitse officieren". Daarin bespreken ze de mogelijke levering van Taurus-kruisraketten aan Oekraïne. Veel wijst erop dat de opname echt is - ook al heeft de Bundeswehr de echtheid ervan nog niet officieel bevestigd, schrijft 'Bild'.

Vrijdagmiddag circuleerde een half uur durende opname van het gesprek, dat naar verluidt dateert van 19 februari, op Russische propagandakanalen. Margarita Simonjan, het hoofd van de Russische staatsomroep RT, publiceerde vervolgens de opname. Ze zei niet hoe ze die had verkregen.

Het gaat om een vergadering die werd gehouden tussen luitenant-generaal Ingo Gerhartz en drie officieren met behulp van Webex, software voor videoconferenties, zo schrijft 'Die Welt'. Tijdens het gesprek zou te horen zijn hoe de vier hoge officieren de theoretische mogelijkheden van de inzet van Duitse Taurus-raketten bespreken, blijkbaar ter voorbereiding van een briefing aan de Duitse regering. Ze praten over de uitdagingen die een levering van dergelijke raketten aan Oekraïne met zich meebrengen.

De vier officieren gaan er niet vanuit dat hiervoor per se Duitse soldaten naar Oekraïne zouden moeten worden gestuurd. Dit is nochtans precies wat bondskanselier Olaf Scholz herhaaldelijk als reden heeft gebruikt om geen Taurus-raketten aan Oekraïne te leveren. Volgens hem zou Duitsland zo in het conflict worden gesleurd.

De officieren praten ook over de training van Oekraïense piloten en delen technische details over raketsystemen. Ze bespreken eveneens verschillende doelen die de Oekraïners zouden kunnen aanvallen met de Taurus - waaronder munitiedepots en de Kertsjbrug (of Krimbrug), een belangrijke aanvoerroute voor de door Rusland bezette Krim.

Singapore
Het is onduidelijk hoe de Russen aan de opname zijn gekomen. Een van de officieren die deelneemt aan het gesprek, verblijft op dat moment in een hotel in Singapore. Het is denkbaar dat hij daar werd afgeluisterd, dat zijn telefoon werd gecompromitteerd of dat hij inbelde via een onbeveiligd Wifinetwerk.

Gezien het Russische propagandisten waren die de audio-opname de ether instuurden, lijkt het voor de hand te liggen dat Russische geheime diensten erachter zitten.

Schade beperken
De Bundeswehr probeerde vrijdag de schade te beperken door accounts op X die de opname verspreidden, te blokkeren in Duitsland.

Het Duitse ministerie van Defensie gaat na of de communicatie van de luchtmacht door de Russen wordt afgeluisterd. "De Duitse militaire contraspionagedienst (BAMAD) heeft alle nodige maatregelen opgestart", aldus een woordvoerder van het ministerie.

De vraag hoe veilig de interne communicatie van de Bundeswehr is via onversleutelde platforms zoals Webex, kan worden opgeworpen als de geluidsopname authentiek is. Het is ook mogelijk dat andere communicatie door de Russen is onderschept.

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken had een verklaring van de Duitse regering gevraagd, na de berichten over het gesprek. "Pogingen om antwoorden te vermijden, zullen worden geïnterpreteerd als een schuldbekentenis", aldus Maria Zacharova, de woordvoerster van het Russische ministerie.

https://www.hln.be/buitenland/russen-luisterden-geheime-gesprekken-tussen-duitse-generaals-af-over-levering-taurus-raketten-aan-oekraine~aecb6b9d/