Rusland's Expansie

Gestart door ARM-WAP, 30/07/2007 | 13:26 uur

Parera

#4960
Citaat van: Thomasen op 21/10/2018 | 12:49 uur
Een land based versie van de ASM4G wordt dat dan. Zal niet al te moeilijk zijn.

Dat kan ook, nadeel daarvan is dat het bereik aanzienlijk lager is dan die van de MdCN. Voordeel is wel weer dat de raket een stuk sneller is dan de MdCN, en het bereik voor een surface-to-surface variant eventueel nog vergroot kan worden met extra boosters en/of meer brandstof.

Het eenzijdig terug trekken van de VS uit het INF-verdrag zal uiteraard ook een Russische terugtrekking betekenen en daar aan gekoppeld een wapenwedloop om wie als eerste weer dit soort systemen kan ontwikkelen. Helaas zal het westen dit verliezen omdat de Iskander al operationeel is en het voor de Russen slechts een klein ontwikkelingstraject zal zijn om het bereik te vergroten (als ze dat achter de schermen al niet hebben gedaan).

Ik vraag me ook af of dit besluit invloed zal hebben op onze defensie uitgaven want het is niet niks, het is een van de belangrijkste verdragen die de koude oorlog tot een eind brachten.
En als het dan invloed heeft op onze uitgaven/budgetten hoe zich dat dan onttrekt. Ik heb niet het idee dat Defensie hier serieus rekening mee heeft gehouden en hiervoor plannen heeft klaar liggen.

Parera

Citaat van: A.J. op 21/10/2018 | 11:51 uur
Mooie spin weer van de media dat het allemaal weer de schuld is van die vermaledijde Trump... Putin is juist degene die het vedrag een "relic from the cold war" noemt en zich er al jaren niet aan houdt met de ontwikkeling/ uitrol van oa. de SSC-8...

Ja maar dan zouden ze onderzoek moeten doen voor ze het opschrijven om daar achter te komen en je gaat als journalist toch niet onderzoeken waar je over schrijft? :(
En Putin zegt al jaren dat die wapens in Kalingrad niet onder de INF vallen want ze kunnen slechts tot 400 km en dragen geen kernkoppen. Niks aan de hand.

Maar de VS (en NATO) kan niet achterblijven als de potentiële vijanden wel uitbreiden en moderniseren in nieuwe lange afstands wapens die ook ingezet kunnen worden met een kernkop.
Ik verwacht ook nog dat de Europese NAVO landen ook maar iets gaan doen tegen deze dreiging van de Russen want Putin zegt dat het niet zo is dus dan geloven we hem op zijn woord.

Frankrijk kan heel gemakkelijk een antwoord hierop ontwikkelen in de vorm van een land mobiele versie van de Missile de Croisière Naval. 1000 km bereik en daar moet ook wel een kernkop op te ''monteren'' zijn als ze het willen.

A.J.

Citaat van: Parera op 21/10/2018 | 03:03 uur
Misschien niet helemaal de juiste plek maar het heeft hier zeker mee te maken.

Mooie spin weer van de media dat het allemaal weer de schuld is van die vermaledijde Trump... Putin is juist degene die het vedrag een "relic from the cold war" noemt en zich er al jaren niet aan houdt met de ontwikkeling/ uitrol van oa. de SSC-8...

Parera

Misschien niet helemaal de juiste plek maar het heeft hier zeker mee te maken.


Citaat
Trump wil atoomverdrag met Rusland opzeggen

ELKO - De Amerikaanse president Donald Trump wil het INF-verdrag met Rusland opzeggen. Dat heeft hij tijdens een bijeenkomst in Elko, Nevada gezegd. Veiligheidsadviseur John Bolton is bezig met het beëindigen van het verdrag.

In het INF-verdrag is afgesproken dat alle raketten die verder dan 500 kilometer kunnen vliegen, moeten worden vernietigd. Het werd in 1987 getekend door Sovjetleider Michail Gorbatsjov en de Amerikaanse president Ronald Reagan.

,,Rusland schendt het verdrag en dat doet het al jaren", zei Trump. ,,Wij gaan niet toestaan dat zij het verdrag schenden, terwijl wij ons wel aan de afspraken houden. Daarom trekken we ons terug." Trump zei dat China dezelfde soort wapens ontwikkelt als Rusland. ,,China en Rusland moeten naar ons toekomen en zeggen: laten we slim zijn en allemaal stoppen deze wapens te ontwikkelen." China heeft het INF-verdrag niet getekend.

[Bron: Telegraaf ]

jurrien visser (JuVi op Twitter)


jurrien visser (JuVi op Twitter)

Poetin: "Onze Amerikaanse vrienden zagen de tak af waarop ze zitten"

https://nl.express.live/2018/10/19/poetin-onze-amerikaanse-vrienden-zagen-de-tak-af-waarop-ze-zitten via @expressbe_nl

Sparkplug

A fighter without a gun . . . is like an airplane without a wing.

-- Brigadier General Robin Olds, USAF.

Parera

'Verdachten vergiftiging oud-spion Skripal zijn hoge Russische officieren'

De mannen die achter de zenuwgasaanval zitten op de voormalige Russische dubbelspion Sergej Skripal en zijn dochter Joelia in Groot-Brittannië zijn twee hoge Russische officieren. Dat melden het internationale onderzoekscollectief Bellingcat en het Russische onderzoeksplatform The Insider, die eerder onderzoek deden naar de ramp met vlucht MH17.

De onderzoekers hebben de ware identiteit van een van de twee mannen achterhaald die door de Britse justitie als verdachten zijn aangemerkt, De man die bekendstaat als Ruslan Bosjirov is volgens de onderzoekers in werkelijkheid kolonel Anatoli Tsjepiga, een hoge officier van de militaire inlichtingendienst GROe.

Van de andere verdachte, Aleksander Petrov, is de ware identiteit niet achterhaald, maar de onderzoekers hebben wel bevestigd gekregen dat het een hoge Russische officier is.

Op de Russische televisie beweerden de twee eerder deze maand nog gewone burgers te zijn, die op vakantie waren in Groot-Brittannië. President Poetin onderschreef dat. Hij benoemde Tsjepiga in 2014 persoonlijk tot Held van de Russische Federatie, de hoogste staatsonderscheiding. Aangezien de president de enige is die de onderscheiding uitreikt en aangezien hij dat elk jaar slechts enkele keren doet, moet hij bekend zijn geweest met zijn rol bij de zenuwgasaanval, stelt Bellingcat.

Waarvoor Tsjepiga zijn onderscheiding heeft ontvangen, is niet duidelijk. De meeste lintjes worden in het openbaar uitgereikt, maar omdat bij Tsjepiga gaat om een staatsgeheim is het niet openbaar gemaakt. Op een overheidswebsite is te vinden dat hij gelauwerd is om een vredesmissie. Volgens de onderzoekers voerde Rusland in 2014 alleen in Oost-Oekraïne geheime militaire operaties uit. Ze concluderen dat Tsjepiga daar actief was.

Het onderzoek van Bellingcat en The Insider zet de woorden van de Britse premier May kracht bij. Ze zei begin deze maand in het Britse parlement dat twee leden van de GROe achter de vergiftiging zitten. Petrov en Bosjirov worden door het Openbaar Ministerie in Groot-Brittannië bij verstek aangeklaagd voor samenzwering, poging tot moord en het gebruik van het zenuwgas novitsjok.

[Bron: NOS ]

Parera

Volgens DIT twitter bericht overweegt Israel de leveringen van UAV's aan Georgie en Ukraine als reactie op de Russische levering van S-300 aan Syrie.

Harald

Russia's Krylov Light Aircraft Carrier Project Features Semi-Catamaran Hull Design

The underwater part of the light aircraft carrier features a semi-catamaran hull which is the major distinction of the project designed by the Krylov Scientific Center, a representative of the organization told TASS.

.../...

gehele artikel met foto's zie link

https://www.navyrecognition.com/index.php/news/defence-news/2018/september-2018-navy-naval-defense-news/6509-russia-s-krylov-light-aircraft-carrier-project-features-semi-catamaran-hull-design.html

Harald

Citaat van: jurrien visser (JuVi op Twitter) op 20/09/2018 | 16:00 uur
Dat kan je doen met babbels en middelen om het waar te maken.... Niemand zal het in zijn of haar hoofd halen om daar nu commercieel te vliegen.

precies, gewoon afdwingen... ze zeggen wel eens blaffende honden bijten niet, maar met deze beer weet ik het niet.
tja .. Rusland heeft wel eens vaker toestellen neergeschoten...  :'(

jurrien visser (JuVi op Twitter)

Dat kan je doen met babbels en middelen om het waar te maken.... Niemand zal het in zijn of haar hoofd halen om daar nu commercieel te vliegen.


Harald

Citaat van: Oorlogsvis op 20/09/2018 | 15:16 uur
Dat doen de US ook in Al Tanf in Syrie...daar hebben ze een 55km bufferzone omheen ...dat stuk grond is ook niet
van hun.

ik moet zeggen dat ik dat nog weer anders vind, moet ik zeggen, Syrie .. "oorlogsgebied"

Wat Rusland nu doet is eigenlijk de Middellandse zee, internationaal luchtruim.

Maar waarschijnlijk kunnen "grootheden" dit "zomaar" doen.

Oorlogsvis

Citaat van: Harald op 20/09/2018 | 14:48 uur
Hoezo éénzijdig afkondigen van een no-fly/vaar zone boven een gebied wat geen eigendom is van Rusland...  :hrmph:

Kun je dat "zomaar" doen ?? .. internationaal gezien ? het is geen Russisch luchtruim
Dat doen de US ook in Al Tanf in Syrie...daar hebben ze een 55km bufferzone omheen ...dat stuk grond is ook niet
van hun.

Harald

Citaat van: DvdW op 20/09/2018 | 14:07 uur
Russia Shuts Air and Sea Traffic Off Syria Coast Following Downing of Jet

Lees verder op: https://www.haaretz.com/middle-east-news/syria/russia-shuts-air-and-sea-traffic-off-syria-coast-following-downing-of-jet-1.6490932

Hoezo éénzijdig afkondigen van een no-fly/vaar zone boven een gebied wat geen eigendom is van Rusland...  :hrmph:

Kun je dat "zomaar" doen ?? .. internationaal gezien ? het is geen Russisch luchtruim