Archief > Archief overigen

Afscheid Duitse en Nederlandse ISAF-militairen

(1/1)

-Jeroen-:
27-01-2003

In Münster (Duitsland) heeft Landmachtbevelhebber luitenant-generaal Marcel Urlings maandag (27 januari) samen met de Duitse Bevelhebber van de Landmacht, luitenant-generaal Gudera, afscheid genomen van de eerste Nederlandse en Duitse militairen die in Afghanistan onderdeel uit gaan maken van de International Security Assistance Force (ISAF). Op 10 februari nemen Nederland en Duitsland samen het commando over van Turkije. Onder de zestig militairen die vandaag vertrokken, bevond zich de plaatsvervangend commandant van het ISAF-hoofdkwartier, brigade-generaal R.Bertholee.

Luitenant-generaal Gudera en de burgemeester van Münster, dr. Berthold Tillmann, spraken de militairen toe voor zij met de bus naar het militaire vliegveld van Keulen vertrokken. De burgemeester zei dat de stad Münster met de militairen meeleeft en zich verbonden voelt met het Duits/Nederlandse hoofdkwartier. Na de afscheidsceremonie vertrokken de militairen naar de luchthaven van Keulen. Daar vandaan vliegen zij dinsdag naar Afghanistan.

De totale Nederlandse bijdrage aan ISAF bestaat vanaf februari uit ongeveer 650 militairen. Hiervan worden 450 militairen ingezet voor het Duits-Nederlandse hoofdkwartier en 200 voor de compagnie die al sinds begin 2002 deel uitmaakt van de Kabul Multinational Brigade van ISAF.

bron mindef

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie