Rusland's Expansie

Gestart door ARM-WAP, 30/07/2007 | 13:26 uur

Parera

#5290
En hier nog foto's van het model uit de link, de 90.000 tons variant met CATOBAR.

Via @MuxelAero





















Ook nog info over de geplande LPD / LST's Project 11711 Kaiman.




Parera

Citaat van: jurrien visser (JuVi op Twitter) op 10/07/2019 | 16:35 uur
Russian design bureau unveils nuclear-powered aircraft carrier project at naval show

https://tass.com/defense/1067933

Grappig is dat dit een van de concepten is want ''Krylov State Research Center'' heeft nog een ander ontwerp openbaar gemaakt. Het schijnt dat er 3 modellen op tafel liggen : een lichte carrier (40.000 ton), een medium en die zware uit de link (90.000 ton).

Via @MuxelAero

CitaatThe brand new project of the medium aircraft carrier from Krylov State Research Center. #IMDS2019








jurrien visser (JuVi op Twitter)

Russian design bureau unveils nuclear-powered aircraft carrier project at naval show

https://tass.com/defense/1067933

Harald

Moscow orders new submarines


The Russian MoD has placed orders for two Project 885M (Yasen-M-class) nuclear-powered submarines and two Project 677 (Lada-class, pictured) diesel-electric submarines to boost its sub-surface fleet.

The orders were revealed by Russian government officials attending a defence exhibition in late-June, with hints towards the platform types subsequently being provided.  ...

..../....

https://www.shephardmedia.com/news/imps-news/moscow-orders-new-submarines/

Lex

Zweden stationeert raketsysteem op Gotland

STOCKHOLM - Het Zweedse leger heeft een nieuw luchtverdedigingsraketsysteem op het eiland Gotland in de Oostzee gestationeerd, na jaren van toenemende militarisering in de regio.

,,Door zijn geografische ligging biedt het eiland essentiële militaire voordelen op het gebied van bescherming en controle van de scheepvaart, controle over het luchtruim boven de Oostzee en het vermogen om militaire eenheden en wapensystemen te plaatsen", zei commandant Micael Bydén in een verklaring.

In 2015 besloot Zweden, na een verslechterende veiligheidssituatie, opnieuw troepen op het Oostzee-eiland te plaatsen. Dat was iets meer dan tien jaar nadat de vorige militaire aanwezigheid op Gotland was ontbonden.

Krim
De maatregel volgde op de annexatie door Rusland van de Krim, het conflict in Oekraïne, incidenten met Russische militaire vliegtuigen die het Zweedse luchtruim binnenvlogen en een grote zoekoperatie door de marine in de archipel van Stockholm na de vermoedelijke aanwezigheid van een onderzeeboot.

Het grond-luchtraketsysteem dat op Gotland wordt ingezet, is in de jaren negentig en het begin van de 21ste eeuw door het Zweedse defensiebedrijf Saab ontwikkeld. De raketten hebben een bereik van 15 tot 20 kilometer.

Telegraaf, 01-07-2019, 18:17

Parera

Navo: geen nieuwe kernraketten in Europa als antwoord op Russische raket

De Navo gaat geen nieuwe kernraketten op Europees grondgebied plaatsen als er over vijf weken een definitief einde komt aan het INF-verdrag. Het bondgenootschap komt wel met een militair en politiek antwoord op een nieuwe verboden Russische raket. Maar veel wilden de Navo-ministers van Defensie daar woensdag in Brussel niet over zeggen.

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/navo-geen-nieuwe-kernraketten-in-Europa-als-antwoord-op-russische-raket~b5d2477d/


Ik gok op uitbreiding van de BMD en andere uitbreidingen op lucht verdedigings gebied. Daarnaast zal geinvesteerd worden in de artillerie, MLRS en later SRBM capaciteit maar allemaal met conventionele koppen (en misschien onofficieel kernkop geschikt).

Om te beginnen zeg ik ; Bouw meerdere AEGIS Ashore instalaties door heel Europa en de landen met SMART-L investeer in een ''eigen'' systeem dat gebruik maakt van SMART-L + mk41VLS. En voor de Fransen / Italianen Sylver + Aster-30.

Lex

Marine lost hinder Russen in Zwarte Zee hoffelijk op

Olof van Joolen

DEN HELDER
Hoe is het om de Russen extreem dicht op de huid te zitten in wat ze als hun eigen wateren beschouwen? Commandeur Boudewijn Boots weet het. Hij was afgelopen jaar de man die aan het hoofd stond van het NAVO-vlootverband in de Middellandse en Zwarte Zee. ,,Er is wat ik strategische spanning noem."

Marineman Boots en zijn staf keerden afgelopen week terug. Iets voor het vlaggenschip van zijn eskader; de Zr. Ms. Evertsen die dinsdag na een halfjaar weer aanmeerde in Den Helder.

Vanuit de bovenste verdieping van de admiraliteit heeft de commandeur uitzicht op zijn werkplek van de afgelopen maanden en zijn mensen die door geliefden en familieleden in de armen worden gesloten.

De Evertsen en schepen uit onder andere de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Turkije en Griekenland patrouilleerden vooral in het oostelijk deel van de Middellandse Zee en 120 dagen in de Zwarte Zee.

Respectievelijk langs de kust van brandhaarden Syrië en Libië en vlak buiten de territoriale wateren van de Russische Federatie, Georgië en Oekraïne. Die laatste twee landen maken zich grote zorgen over de toenemende dreiging vanuit Rusland.

Zwarte Zee
,,Wanneer je de Zwarte Zee binnenkomt, dan liggen de Russen al op je te wachten met één, twee of zelfs drie schepen. Je ziet jezelf ook meteen terug in de media waar de Russen zeggen: 'We laten ze een rondje Zwarte Zee doen aan de leiband. Ze beschouwen de Zwarte Zee als Russisch water. Wij zien dat niet zo. Het zijn internationale wateren en we opereren er naar eigen inzicht. Binnen de geldende internationale afspraken", schetst Boots de situatie.

Na de Russische annexatie van de Krim in 2014 schroefde de NAVO de aanwezigheid in met name de Zwarte Zee stevig op. Waren er in het verleden negentig dagen per jaar oorlogsbodems van de verdragsorganisatie in het gebied, nu gebeurt dat bijna vier maanden lang. De aanwezigheid heeft meerdere doelen.

De NAVO wil er de Russen mee afschrikken en Oekraïne en Georgië een hart onder de riem steken. De tijd in de Zwarte Zee wordt gebruikt voor oefeningen en het is de ideale gelegenheid om inlichtingen over de tegenstander te verzamelen.

Info
,,We proberen zoveel mogelijk info binnen te halen, zoals dat omgekeerd ook gebeurt", zegt de commandeur. ,,We hebben elkaar veel bekeken, beluisterd en besnuffeld met de apparatuur die we daarvoor hebben. We krijgen zo een beter beeld van de nieuwe schepen, vliegtuigen en luchtafweersystemen van de Russen. Die informatie gaat naar de NAVO en Nederland. Ik heb begrepen dat het als waardevol wordt beschouwd."

Het opereren vlak bij de Russische kust brengt een spanning met zich mee die Boudewijn Boots en andere oudgedienden nog kennen uit de Koude Oorlog. Net als toen is er nu wat hij aanduidt als politieke hoogspanning. Die spanning maakt dat marinemensen in de commandocentrale regelmatig op het puntje van hun stoel zitten. Bijvoorbeeld wanneer Russische jachtvliegtuigen dichtbij in de lucht zijn.

,,Er is wat ik strategische spanning noem", legt de commandeur uit. ,,Maar op militair, tactisch niveau valt het erg mee. Tijdens mijn periode is er geen enkele agressieve actie tegen ons geweest. We zijn wel een paar keer gehinderd door Russische schepen, maar dat was eerder per ongeluk dan bewust. In zo'n geval doe je een oproep en dan zijn ze meteen weg. We hebben bijvoorbeeld een keer contact gezocht en tegen ze gezegd: 'We zijn hier bezig met twee onderzeeboten, ga alsjeblieft even weg.' Dat is zo opgelost. Zo'n zelfde procedure hebben we met vliegtuigen."

Het klinkt vreemd dat in potentie grote vijanden tegelijkertijd zo hoffelijk met elkaar omgaan. Dat is het volgens commandeur Boots niet. ,,Zo lossen zeelieden dat soort zaken op", legt hij uit.

,,Aan beide kanten bestaat volgens mij geen enkele behoefte aan escalatie. Tegelijkertijd is het wel spannend omdat je met veel schepen en vliegtuigen in een klein gebied opereert. Een misverstand kan snel ontstaan en dan zijn de gevolgen groot. In mijn periode is een Russisch militair vliegtuig per ongeluk neergeschoten door Syrische luchtafweer. Zo'n vergissing is snel gemaakt. Maar voor mij was dat dat er wel eentje van: niet tijdens mijn wacht."

NHD/Telegraaf, 26-06-2019

Parera

Citaat van: Ros op 26/06/2019 | 15:54 uur
Gelukkig werkt het zo niet niet in een democratische rechtstaat. We houden het op een openbare klucht zonder verdachten en verdediging en voldoen hiermee aan de belofte van de regering aan de nabestaanden van MH17. Case closed........

Je weet dat de ''bedoeling''van de Bin Laden raid was om hem gevangen te nemen maar dat er wel opdracht lag om hem uit te schakelen als dat nodig was. En je kan zo'n raid opzetten met de opdracht om iemand levend mee te nemen en te berechten.

Citaat van: Oorlogsvis op 26/06/2019 | 15:06 uur
Geen Osamatje .....maar een Eichmannetje !....ontvoeren en via een special ops via een Walrus naar Nederland brengen...zou wel een stunt zijn !
Dat is waarschijnlijk een beter voorbeeld van een actie die ik bedoelde. Ik bedoel natuurlijk de verdachten gewoon meenemen naar Nederland en berechten. Uitschakelen alleen toestaan als ze een dreiging vormen voor de SOF eenheid. :angel:

Ros

Citaat van: Parera op 19/06/2019 | 14:59 uur
Maar daar heeft onze politiek de ballen niet voor en dat zou een veel groter probleem veroorzaken dan dat het oplossingen bied.

Gelukkig werkt het zo niet niet in een democratische rechtstaat. We houden het op een openbare klucht zonder verdachten en verdediging en voldoen hiermee aan de belofte van de regering aan de nabestaanden van MH17. Case closed........


Parera

#5281
Via @Mansourtalk

CitaatArmata T-15 with 57-mm combat module in #Army2019


CitaatBM ZRK Pine on BMP-3 chassis in #Army2019


CitaatPantsir-SM in #Army2019

Nieuwe Pantsir met 75 km radar / 40 km missiles, vanaf 2021 in dienst.

Citaat9A383E launcher, attached to the 9K317ME Viking anti-aircraft missile system in #Army2019


CitaatBTR-82A and BMP-3, equipped with additional armoring and anti-cumulative screens in #Army2019



CitaatASN 233115 "Tigr-M SPN" along with "Tiger-Next" and the updated Ural-53099 "VPK-Ural" in #Army2019




CitaatBUK-M3 in #Army2019


CitaatS-350E Vityaz in #Army2019


CitaatVPK-7829 K-17 Bumerang IFV in #Army2019 #Армия2019


CitaatKurganets-25 IFV in #Army2019 #Армия2019IFV



Via https://www.armyrecognition.com/army-2019_news_russia_online_show_daily_media_partner/army_2019_russian_airborne_troops_display_unidentified_ugv.html


[youtube width=750 height=435]https://www.youtube.com/watch?v=mSQkTdk7HhU[/youtube]

Parera

Via @MuxelAero

CitaatFirst official public data on the Meteorite strategic cruise missile? #army2019







CitaatFirst public appearance since MAKS 1995. It flew partially successful only once. #Army2019









Ontwerp uit de jaren '80 is weer opgepoetst voor tentoonstelling

Oorlogsvis

Citaat van: Parera op 19/06/2019 | 14:59 uur
Of we moeten samen met de Ausies een ''Osamatje'' uitvoeren maar dat gaat lastig worden in Rusland verwacht ik.
De Russen en Oekrainers leveren geen onderdanen uit maar we kunnen ze natuurlijk altijd met een SOF operatie meenemen naar Nederland.  :angel: Maar daar heeft onze politiek de ballen niet voor en dat zou een veel groter probleem veroorzaken dan dat het oplossingen bied.
Geen Osamatje .....maar een Eichmannetje !....ontvoeren en via een special ops via een Walrus naar Nederland brengen...zou wel een stunt zijn !

Parera

Citaat van: Thomasen op 26/06/2019 | 13:20 uur
1: Georgie heeft alles met Ruslands expansie te maken. Sterker, 2008 was hét moment dat het westen wakker had moeten worden.
2: Tsjetjenië is onderdeel van Rusland, heeft er ook wel wat mee te maken.
3: Tsjetjenie heeft nu even niet heel veel met Georgië te maken. Zijn wel buren geloof ik, of hebben een gezamenlijk buur.

Ja die 2 ''landen'' hebben wel met Rusland's expansie te maken maar of dit incident er iets mee te maken heeft is niet duidelijk. Wel is het opvallend dat de laatste weken het weer onrustig is geworden in Georgie. Het lijkt er op dat de onrusten waar Rusland mee geassocieerd word vaak plaatsvinden in de zomer maanden. :angel:

Parera

#5277
Niet direct iets met de Russen te maken maar het kan wel gelinkt worden aan Rusland en er is geen eigen topic voor Georgie's onrust daarom hier. Misschien als de onrust doorgaat een optie om het te splitsen?


Via @ELINTNews

Citaat#BREAKING: Reports of an attack on the residence of Chechen leader Ramzan Kadyrov, in Grozny. Gunfire heard and bodies seen in front of building

Via @NeilPHauer

CitaatShootout in downtown Grozny just now. Reportedly two attackers killed after firing on police.
Video : https://twitter.com/NeilPHauer/status/1142841663267725312

Nog een video via @ura_ru
https://twitter.com/Rakkanl/status/1142843555796463616

Parera

Citaat van: Oorlogsvis op 19/06/2019 | 14:42 uur
Die daders zou onze geheime dienst moeten liquideren...dat doet de Mossad ook met terroristen
die achtervolgen ze over de hele wereld.

Of we moeten samen met de Ausies een ''Osamatje'' uitvoeren maar dat gaat lastig worden in Rusland verwacht ik.
De Russen en Oekrainers leveren geen onderdanen uit maar we kunnen ze natuurlijk altijd met een SOF operatie meenemen naar Nederland.  :angel: Maar daar heeft onze politiek de ballen niet voor en dat zou een veel groter probleem veroorzaken dan dat het oplossingen bied.