Nieuw trainingscentrum mijnenbestrijders in België geopend

Gestart door Airpower, 13/02/2003 | 15:49 uur

-Peter-

Wel erg jammer dat we nou voortaan naar zeebrugge moeten, Oostende was altijd zo gezellig!!!  ::) Maar ja, ook in zeebrugge zullen ze vast wel een paar gezellige kroegjes hebben  ;D
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...

Airpower

Nieuw trainingscentrum mijnenbestrijders in België geopend




13-02-2003

De Belgische minister van Defensie, André Flahaut, en Commandant Zeemacht Nederland, vice-admiraal Co Van der Aa hebben woensdag (12 februari) de nieuwe gebouwen van het Belgisch-Nederlands MOST-trainingscentrum voor mijnenbestrijdingsschepen in de Marinebasis Zeebrugge geopend.


MOST staat voor "Mine Countermeasure Vessels Operational Sea Training" Het is een intensieve testperiode waarin de paraatheid van mijnenjagers en -vegers wordt geëvalueerd en verbeterd. Alle vaardigheden die nodig zijn om een schip efficiënt en veilig te doen opereren in reële omstandigheden worden hier aangeleerd en uiteindelijk getest.



MOST werd in 1988 opgericht en sindsdien legden al meer dan 139 schepen de MOST-test af. MOST traint en test niet alleen Belgische en Nederlandse schepen, ook de marineschepen van de Navo-partners worden op de paraatheid gecontroleerd. MOST bleef twaalf jaar in Oostende maar verhuisde naar de Marinebasis Zeebrugge vanwege de betere technische en logistieke ondersteuning. (foto's: Franky Bruneel)

Bron: www.mindef.nl
Flying isn't dangerous. Crashing is what's dangerous
Milaviapress.com