Nieuwe ontwikkelingen op BOXER gebied

Gestart door Ace1, 02/11/2013 | 15:37 uur

Harald

Republiek Slovenië stap uit de Boxer-aanschaf deal voor 45 stuks.

 https://www.gov.si/novice/2023-06-08-vlada-se-je-seznanila-z-informacijo-o-aktivnostih-ministrstva-za-obrambo-za-izstop-republike-slovenije-iz-programa-boxer/

Nieuwe aanbesteding voor aanschaf 8x8 Pantserwiel voertuigen.

Modernisering van het Sloveense leger: vijf aanbiedingen voor achtwielers

.../...

Volgens onze informatie liggen er aanbiedingen op tafel voor achtwielers uit :
- Finland (Patria),
- Roemenië ( Mowag ),
- Polen ( Rosomak ),
- Turkije (Otokar)
- VS (General Dynamics).
"De aankoop zal zeker gebeuren volgens het regering-tot-overheid-systeem, dus zonder tussenpersonen", aldus de minister van Defensie.
In een zeer optimistisch scenario zou de bataljonsgevechtsgroep in 2027 klaar kunnen zijn.

https://www.rtvslo.si/slovenija/modernizacija-slovenske-vojske-pet-ponudb-za-osemkolesnike-in-nov-sistem-zracne-obrambe/674791

Huzaar1

"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Harald


Foto achterzijde van een Boxer Skyranger 30 in een demo bij de UK Royal Army.
Hier ook de A2 versie als basis met de "kisten" aan de zijkant.

Harald

Inspecteur van het HEER "inspecteert" de Heavy Weapons Carrier Infantry
https://soldat-und-technik.de/2023/07/streitkraefte/35329/inspekteur-des-heeres-inspiziert-den-schweren-waffentraeger-infanterie/



In het kader van zijn deelname aan de multinationale oefening Talisman Sabre 2023 gebruikte legerinspecteur-generaal Alfons Mais zijn reis naar Australië om het Military Vehicle Centre of Excellence te bezoeken, waar de toekomstige productie van de zogenaamde zware infanteriewapendragers zal plaatsvinden.

Voor de directe tactische vuursteun van de Duitse infanterie-eenheden is de Bundeswehr van plan om meer dan 100 zogenaamde zware wapendragers infanterie aan te schaffen - dit zijn boksers met een bemande 30 mm machinekanonkoepel. Het Australian Combat Reconnaissance Vehicle (CRV) vormt de basis voor de zware wapendrager. "We vertrouwen op de versie van de CRV Recon II aangepast aan Duitse normen, die voor ons een tijdige toetreding tot de operationeel belangrijke categorie van middelzware strijdkrachten verzekert", aldus Mais in een verklaring van het leger. Volgens het leger moeten de eerste voertuigen in 2025 arriveren. Het project wordt gefinancierd door het speciale fonds van de Bundeswehr.

Het bezoek aan de Australische tak van de Duitse bewapeningsgroep Rheinmetall vond plaats samen met vice-admiraal Carsten Stawitzki, hoofd van de uitrustingsafdeling van het federale ministerie van Defensie. Volgens de Landmacht kreeg de inspecteur "een beeld van de productie van de gepantserde transportwagen (GTK) Boxer".

"Het keerpunt en de alliantieverplichtingen in het hele scala aan taken van de landstrijdkrachten vereisen de grootst mogelijke breedte van het scala aan capaciteiten van het leger. Materiële oplossingen die zich al hebben bewezen bij alliantiepartners of in ontwikkeling zijn en die voldoen aan de belangrijkste eisen van het Duitse leger zijn van groot belang. Het nieuwe wapensysteem van de zwaar gepantserde infanterie speelt daarbij een belangrijke rol. Het is zeer mobiel en assertief. Het kan niet alleen effectief worden gebruikt in gevechten met hoge intensiteit, maar ook bij multinationale stabilisatieoperaties en bij internationale crisisbeheersing.

Samen met de lichte, luchtmobiele strijdkrachten (delen van de infanterie) en de zware, assertieve strijdkrachten (Panzergrenadier en gepantserde troepen) zouden de middelzware, zelfinzetbare strijdkrachten het toekomstige capaciteitenbereik van het leger moeten vormen. De kern van deze troepen wordt geleverd door de Jägertruppe, die volgens het leger aanzienlijk meer assertiviteit zou moeten krijgen in de strijd met de infanterie van de zware wapendragers, die de ongeveer 30-jarige Wiesel MK en Wiesel TOW/ MELLS. In een eerste stap moet elk bataljon twaalf van deze gevechtsvoertuigen ontvangen - vier per peloton - waarvan de aanschaf de belangrijkste bouwsteen vormt voor de oprichting van de nieuwe strijdmachtcategorie. Volgens het middelzware concept is het echter ook de bedoeling om de zware pelotons van de gevechtscompagnieën en de compagniesleiding van de zware compagnie uit te rusten met de zware wapendrager. Een Jäger-bataljon zou dan 26 van deze voertuigen hebben. Vier zware wapendragers organisch aanwezig in elk van de drie gevechtscompagnieën voor directe tactische vuursteun, evenals 14 wapendragers in de zware compagnie, die de gevechtscompagnieën kunnen versterken of hun eigen manoeuvre-element kunnen vormen.

Een overeenkomstige basisovereenkomst voor de geplande aanschaf van het gevechtsvoertuig uit Australische productie werd overeengekomen tussen bondskanselier Olaf Scholz in de marge van het bezoek van de Australische premier Anthony Albanese op 10 juli 2023. Het is gebaseerd op de samenwerkingsverklaring ondertekend door parlementair staatssecretaris Hitschler in Australië op 23 maart 2023, meldde S&T .

Zware Wapendrager Infanterie
De zware infanteriewapendrager is gebaseerd op de CRV-Boxer Block II, die een aandrijfmodule heeft die nog niet is geïntroduceerd in de Bundeswehr. In de Bundeswehr werd de Boxer geleverd in de originele uitvoering (A0) met een toegestaan ��totaalgewicht van 36,5 ton en een 530 kW MTU dieselmotor (MTU 8V 199 TE 20). Vanwege de gewijzigde dreiging en met de eerste bevindingen uit de operatie werd de mijnbescherming onder de romp en in de wielkasten versterkt. Een nieuw zichtsysteem voor de bestuurder en gedeeltelijke verplaatsing van apparatuur (bijv. sleepkabel) verbeteren de werkomgeving van de militaire bestuurder. Wijzigingen in de koellucht- en uitlaatgasgeleiding dragen bij aan het verminderen van de signatuur. Met deze wijzigingen ontwikkelde de versieaanduiding zich tot A2. Deze configuratie is nu standaard in de Bundeswehr. Dit is echter niet voldoende voor de zware infanteriewapendrager, aangezien het voertuig door de koepel een hoger gevechtsgewicht zal hebben. Voor Australië is het toegestane totaalgewicht verhoogd naar 38,5 ton. De verstevigde versie is onder meer te herkennen aan nieuwe wielen en duurzamere banden.

In deze versie zal de toekomstige zware infanteriedrager een Rheinmetall Lance 2 Block II bemande geschutskoepel hebben. De bewapening bestaat uit een 30 mm x 173 kaliber MK30-2 machinegeweer, bekend van het Puma infanterie gevechtsvoertuig, en een FN MAG turret machinegeweer met een 7,62 mm x 51 kaliber MELLS (Multi-Role Light Guided Missile System).


Huzaar1

"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Harald

Citaat van: Sparkplug op 17/07/2023 | 15:06 uurDit was vorig jaar blijkbaar al een optie.



https://www.edrmagazine.eu/slovenia-procures-45-boxer-vehicles

Nog ff wat verder gekeken, maar ook Duitse en die voor Litouwen zijn ermee uitgevoerd. Dus ik denk dat het te maken heeft met de upgrade naar A2 versie. De Duitsers hebben hun Boxers een upgrade gegeven en ik denk dat alle nieuw geproduceerde Boxer allemaal in de A2 versie zijn gemaakt.






Rheinmetall to modernize the Bundeswehr's Boxer command vehicles
https://defence-blog.com/rheinmetall-to-modernize-the-bundeswehrs-boxer-command-vehicles/

Sparkplug

Citaat van: Harald op 17/07/2023 | 14:45 uur
Die opberg-"boxen" aan de zijkant van de module van de Boxer zijn deze nieuw ?
Naar mijn weten hebben ik die nog niet eerder gezien, lijkt me opzich wel handig, hoe meer bergruimte hoe beter. 

Dit was vorig jaar blijkbaar al een optie.



https://www.edrmagazine.eu/slovenia-procures-45-boxer-vehicles
A fighter without a gun . . . is like an airplane without a wing.

-- Brigadier General Robin Olds, USAF.

Harald



Die opberg-"boxen" aan de zijkant van de module van de Boxer zijn deze nieuw ?
Naar mijn weten hebben ik die nog niet eerder gezien, lijkt me opzich wel handig, hoe meer bergruimte hoe beter.   

Huzaar1

Straks het enige voertuig binnen britse leger wat gewoon doet waar het voor ontworpen is en niet duizend her intwerpen nodig heeft.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"


Harald

Citaat van: Parera op 14/07/2023 | 16:41 uurIk ben benieuwd of er vanuit NL nog gewerkt word aan een wiel IFV voor de 13 Medium en het lijkt me logisch om die dan zoveel mogelijk aan te laten sluiten op de Duitse eenheden en/of onze eigen 43 Mech.

Tja.... dan ga je voor de 30mm
Was deze eigenlijk niet te licht bevonden? Daarom ook de 35mm op de CV90.
Maar ik ben ook erg benieuwd naar de NL ontwikkelingen voor de wiel IFV.

De Boxer IFV zal bij de Duitsers in 2025 ingevoerd worden.

Parera

Citaat van: Thomasen op 14/07/2023 | 11:41 uurDie fabriek is van RHM. Duitse vakbonden is misschien een ander verhaal. Maar op dit moment moeten er gewoon dingen gebeuren, en kunnen we niet een functionerende fabriek leeg laten staan.
En het is ook niet zo alsof er in Duitsland niet genoeg werk is.

Niet alleen nieuwe productie, maar ook revisie van oud spul. We hebben in Europa nog teveel oude meuk die vervangen moet worden ofwel wat een stevige upgrade nodig heeft.

Je hebt volledig gelijk hoor , maar zoals je aangeeft de vakbonden zullen niet blij zijn ( ik noemde het de industrie).

Ik ben benieuwd of er vanuit NL nog gewerkt word aan een wiel IFV voor de 13 Medium en het lijkt me logisch om die dan zoveel mogelijk aan te laten sluiten op de Duitse eenheden en/of onze eigen 43 Mech.

Huzaar1

Citaat van: Thomasen op 14/07/2023 | 11:41 uurDie fabriek is van RHM. Duitse vakbonden is misschien een ander verhaal. Maar op dit moment moeten er gewoon dingen gebeuren, en kunnen we niet een functionerende fabriek leeg laten staan.
En het is ook niet zo alsof er in Duitsland niet genoeg werk is.

Niet alleen nieuwe productie, maar ook revisie van oud spul. We hebben in Europa nog teveel oude meuk die vervangen moet worden ofwel wat een stevige upgrade nodig heeft.

Dit.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Enforcer

Citaat van: Parera op 14/07/2023 | 11:31 uurIk kan me niet voorstellen dat de Duitse industrie dit een goed idee vind, maar voor Australië een mooie opsteker. De fabriek staat toch in Brisbane dus waarom niet gebruiken, ik zou bijna willen zeggen waar wacht Den Haag op met aansluiting.

Dat geld is beter besteed aan tanks.

Parera

Citaat van: Harald op 14/07/2023 | 08:10 uurhttps://twitter.com/AlboMP/status/1678289625817686017?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1678289625817686017%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=




Historic $1 Billion Defence Deal: Australia to Export Over 100 Boxer armored vehicles to Germany

On July 10, 2023, Australia and Germany signed an agreement to deliver more than 100 Boxer 8x8 armored vehicles from Australia to Germany. This is a deal worth over $1 billion, it is one of Australia's largest-ever defense export deals in history. These armored vehicles will be produced in Queensland creating, of course, the 1,000 jobs that are there at Rheinmetall in Brisbane.

.../...

https://www.armyrecognition.com/defense_news_july_2023_global_security_army_industry/historic_$1_billion_defence_deal_australia_to_export_over_100_boxer_armored_vehicles_to_germany.html

Ik kan me niet voorstellen dat de Duitse industrie dit een goed idee vind, maar voor Australië een mooie opsteker. De fabriek staat toch in Brisbane dus waarom niet gebruiken, ik zou bijna willen zeggen waar wacht Den Haag op met aansluiting.