[nieuws] Genoeg is teveel

Gestart door -Peter-, 31/03/2003 | 21:55 uur

Cobra4

klinkt als de ouderwetse nederlanse struisvogel politiek; bezuinigen en kop in het zand tot het te laat is.
Peloton 3 602 Sqn

-Peter-


Roland Boom

Was het eindelijk een beetje rustig aan het worden in BBT-land, komt er weer een hoop ellende op ons af!

Het zit zo: zoals jullie al jaren weten heeft de krijgsmacht nogal wat moeite moeten doen om iedereen die nu binnnen de hekken is, ook binnen te krijgen. Jarenlang deden we met vier BBT-ers die zaken waar er eigenlijk vijf of zes voor nodig waren. Met gratis rijbewijzen, zakken premie en spannende spotjes lukte het uiteindelijk toch om genoeg nieuwe collega's te vinden. Genoeg? Nou bijna dan. Want een aantal functies, onderdelen en dienstvakken is nog steeds niet voorzien van iedereen die nodig zou zijn. Omdat in Den Haag weer een nieuwe ploeg brokkenmakers het roer over gaat nemen.

Nu dus bijna iedereen blij is dat de strijd eindelijk gewonnen lijkt, bedenken de bazen weer iets nieuws. Ze gaan de vullingspercentages terugbrengen: minder mesnen voor hetzelfde werk dus. Eigenlijk is dat dus gewoon terug naar de situatie van jaren geleden, die we met behulp van tientallen miljoenen euro's en heel veel extra inspanning overwonnen hebben. En waarom? Na maanden praten gaan ze in ieder geval besluiten tot één ding: er wordt wederom extra bezuinigd op Defensie. Welke baas we ook krijgen, hij moet het dus met minder doen. En dat gaan ze natuurlijk halen daar waar het altijd vandaan moet komen: het personeel. Datzelfde personeel dat dus wel al die zaken opknapt waar de politiek ze voor in denkt te moeten zetten. Uitzending hier, extra taken daar, nog maar eens mensen minder, ouderen eruit, geen geld voor investeringen en ga zo maar door. Een leuke baas is toch wel iets anders.

Niet dat wij iets te klagen hebben. Want werken als BBT-er is leuk. Maar hoe lang mogen we nog blijven werken. Wanneer wordt ook aan ons verteld dat we ons contract niet mogen verlengen omdat..... we met genoeg zijn. En genoeg is teveel, want genoeg moet te weinig zijn: dat klinkt politiek gezien heel erg logisch.

[bron: www.vbmnov.nl]
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...