Auteur Topic: Het Klimaatakkoord  (gelezen 38678 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Elzenga

  • Gast
Het Klimaatakkoord
« Reactie #815 Gepost op: 13/02/2011 | 21:55 uur »
We weten hoe bepalend Shell is...nu wordt duidelijk waarom de investeringen in alternatieve energiebronnen zo teleurstellend is in Nederland en we zo graag actief zijn, ook militair, in gebieden waar gas wordt gewonnen of doorheen getransporteerd (al dan niet in de nabije toekomst)....en dus zo betrokken raken bij conflicten en steun aan vaak ronduit dictatoriale regimes. Ik vind dit een slechte zaak!!...want Nederland heeft enorm veel potentieel en knowhow om sneller de omschakeling naar alternatieve energiebronnen te maken...en daardoor juist weg te blijven van conflictgebieden of handel te drijven met dictaturen...wat onze geloofwaardigheid als democratische rechtstaat ten goede komt...

‘EU-milieudoelen goedkoper met gas’
Uitgegeven:    13 februari 2011 19:44
Laatst gewijzigd:    13 februari 2011 19:44
AMSTERDAM – Om de milieudoelen van de EU te halen is het goedkoper om gas te gebruiken dan bijvoorbeeld windenergie. Dit adviseert een coalitie van gasproducenten aan de EU, zo meldt de Britse krant The Guardian zondag op basis van een gelekt rapport.

De coalitie probeert ervoor te zorgen dat de EU niet het gebruik van gas tegengaat door nieuwe energiedoelen te stellen voor bijvoorbeeld windenergie. Volgens de gasproducenten kan de EU 900 miljard euro besparen als het minder windmolens en meer gasfabrieken maakt om de milieudoelen te halen in 2050.

In een rapport van consultantfirma McKinsey verklaren gasproducenten dat gas een schone, overvloedige en relatief goedkope vorm van energie is. Onder andere Gazprom, ENI, Qatar Petroleum en Shell horen bij deze coalitie.

In het rapport wordt berekend hoeveel het kost om duizenden windmolens te bouwen en het energienet aan te leggen om de molens te verbinden. De opstellers van het rapport komen tot de conclusie dat het goedkoper is om de koolstofdioxide die vrijkomt bij het opwekken van energie uit gas op te slaan onder de grond.
© NUzakelijk

en de connecties tussen Nederlands beleid en gasproductie, winning en transport worden verder zichtbaar..
http://www.nu.nl/economie/2442008/grote-gasvoorraad-vraagt-nieuw-beleid.html
http://www.nu.nl/economie/2396965/gasrotonde-levert-economie-miljarden-op.html
http://www.nu.nl/economie/2232060/shell-verwacht-forse-stijging-vraag-gas.html
http://www.nu.nl/economie/2248853/shell-tekent-gasovereenkomst-qatar.html
« Laatst bewerkt op: 13/02/2011 | 22:29 uur door Elzenga »

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 814 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.