AIVD claimt verijdelen aanslag Al-Qaida in Europa

Gestart door dudge, 17/04/2013 | 15:49 uur

onderofficier

Citaat van: Elzenga op 18/04/2013 | 18:01 uur
1 van de vele aanslagen die zijn verijdeld de afgelopen jaren.....dat zijn er meer dan publiekelijk bekend wordt gemaakt....

Maar niet door de AIVD (alleen)     

Die laaste zin in ook eigenlijk lachwekkend.....   op één of andere manier had het echt wel naar buiten gekomen.
Het lijkt mij dat als men iets verijdeld ook wel eens arrestaties, rechtzaken e.d. komen, deze zijn openbaar.    Of hebben we hier ook geheime gevangenissen / in het buitenland waar deze verdachten naar toe worden gebracht.........
Als de bommen op het laatst waren gevonden, dan komen de mannen van de EOD in actie en met de vele smartphone's zouden deze zijn gefotografeerd op drukke(?) plekken.

Maar nu heeft de AIVD informatie gegeven aan een andere dienst en we staan op de banken te applaudiseren...  Hierbij zijn wel arrestaties verricht, zegt men..... voor de rest is het weer z'n dom bericht:  waarom niet het land waar die lui zijn gearresteerd benoemen:  geneuzel om te roepen dat dan de bronnen in gevaar zouden komen..... de kamerbrief is (voor mij) niet te vinden.

Een simpele ronselaar kunnen ze bij de AIVD niet ontmaskeren...... laat maar

Tegenslag is de beste gelegenheid om te tonen dat je karakter hebt; vele tonen (helaas) aan dat ze weinig karakter hebben.

Elzenga

1 van de vele aanslagen die zijn verijdeld de afgelopen jaren.....dat zijn er meer dan publiekelijk bekend wordt gemaakt....

onderofficier

Applaus......  :crazy: Een aanslag ergens in Europa verkomen  ondertussen lekker liggen slapen wat betreft de ronselaars in Nederland voor jihadstrijders... o, nee er spelen andere factoren waarom Nederlanders naar Syrië gaan, dat in tegenstelling bij de Belgen... :sick:   

bron

oude bron:
Volgens meerdere bronnen zijn er in Nederland ronselaars actief die moslimjongeren geld aanbieden, als ze zich in de oorlog in Syrië mengen.

Niet waar......  volgens de AIVD.....    we kunnen weer lekker slapen
Tegenslag is de beste gelegenheid om te tonen dat je karakter hebt; vele tonen (helaas) aan dat ze weinig karakter hebben.

Mourning

"The only thing necessary for Evil to triumph is for good men to do nothing"- Edmund Burke
"War is the continuation of politics by all other means", Carl von Clausewitz, Vom Kriege/On War (1830).


dudge

AIVD claimt verijdelen aanslag Al-Qaida in Europa
Nederland • Geplaatst door Redactie op 17-04-2013 @ 14:41

De AIVD heeft voorkomen dat drie terroristen van Al-Qaida een aanslag in Europa konden plegen. De inlichtingendienst leverde eind vorig jaar belangrijke informatie aan collegadiensten in het buitenland die leidde tot de aanhouding van het drietal, schrijft minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk (PvdA) in een Kamerbrief die eerder deze maand naar de Kamer is gestuurd.

Verdere details over de aanhoudingen wil een woordvoerder van de minister niet geven, omdat de bronnen van de AIVD dan in gevaar zouden kunnen komen. Hij verwijst naar de Kamerbrief.

Daarin schrijft de minister verder dat het aantal Nederlanders dat zich aansluit bij jihadistisch-terroristische netwerken in onder meer Pakistan, Somalië en Syrië de afgelopen tijd is toegenomen van enkelen naar tientallen. Ook zouden Nederlanders binnen die netwerken een steeds 'prominentere' plaats innemen.

Nederlandse strijders zouden vooral een probleem zijn voor de landen waar zij actief zijn, maar de minister wijst erop dat zij ook in Europa kunnen toeslaan. Vorige maand verhoogde Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid Dick Schoof het dreigingsniveau terrorisme naar substantieel. Door een toegenomen aantal jihadreizigers naar Syrië zou de kans op een aanslag in Nederland zijn toegenomen.

De AIVD wil volgens Plasterk meer zicht krijgen op Nederlanders die naar verdachte landen reizen. Zo moet worden voorkomen dat zij een aanslag in Nederland of een ander land plegen.

http://frontpage.fok.nl/nieuws/595257/1/1/500/aivd-claimt-verijdelen-aanslag-al-qaida-in-Europa.html