Defensie Onderdelen > KLu

Toekomst van de AS532-U2 Cougars mkII in NL dienst

(1/112) > >>

Harald:
Gezien de ontwikkelingen omtrent het defensiebudget en de ter invoering/ indienstneming van de Cougars en hiermede ook het langer door blijven vliegen van de Cougars, zullen de Cougars een upgrade moeten ondergaan.

Deze upgrade was voor de wegbezuiniging van de Cougars in 2011 door Hillen, bepland in 2015.
Het 300 squadron DHC vanaf Gilze-Rijen met de Cougars, naar mijn weten vliegen er nu 8 stuks Cougars en zullen er extra Cougars uit de Verkooppool gehaald worden en weer in actieve dienst genomen worden.
Deze herinvoering heeft met o.a. met onderstaande 2 punten te maken :
- Gap-capaciteit in verband met verlate invoering van NH90.
- structurele Helicopter capaciteit te kort.   

Er zijn extra Chinooks aangeschaft om deze capaciteit te verkleinen, maar mijns inziens wordt juist hiermee niet gecompenseerd in het feit dat de Cougars te gebruiken zijn vanaf de KM schepen, zoals de LPD's, JSS en in mindere mate de fregatten. De Chinook kan dit niet zoals de Cougar dit wel kan. (Chinook alleen te gebruiken bij rustig water)

Hierdoor blijft er een capaciteits gat ontstaan welke niet opgevuld wordt. Ook niet door de NH90, omdat er daar al het minimale aantal van besteld hebben en ingevoerd worden. 

Ook in de Politiek is aangegeven dat er extra Cougars weer in dienst genomen moet worden. Alleen heeft dit op korte termijn een oplossing, maar voor langere termijn ontbreekt er een visie.

(Nieuwe) Visie, bijvoorbeeld :
- huidige Cougars upgraden, o.a. uitrusten met FLIR en verlening van levensduur.
- opstarten van project : Vervanging Cougar Helicopters, met als basis dat het heli-type ook te gebruiken is vanaf schepen. Pprimair voor transport capaciteit, met mogelijkheden voor (C)SAR, vuursteun.
- NH90, alleen voor SAR en ASW operaties, allemaal in NFH uitvoering. (Primaire voor gebruik vanaf fregatten en Holland-klasse)
 

De Fransen zijn hun Cougars ook aan het upgraden en uitrusten met FLIR, recentelijk hebben ze de eerste 2 geupgrade exemplaren ontvangen
 
http://airheadsfly.com/2015/03/13/french-cougar-upgrade-well-underway/

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie