Auteur Topic: Brandweer Defensie gaat over op elektrische voertuigen  (gelezen 2987 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Sparkplug

  • ERG FANATIEK
  • *****
  • Berichten: 8351
Brandweer Defensie gaat over op elektrische voertuigen
« Reactie #42 Gepost op: 06/11/2020 | 22:20 uur »
Brandweer Defensie gaat over op elektrische voertuigen

Nieuwsbericht | 06-11-2020 | 16:17

Defensie krijgt als eerste krijgsmacht ter wereld de beschikking over 2 elektrische brandweervoertuigen. Defensie tekende daarvoor gisteren een innovatieovereenkomst met de Oostenrijkse firma Rosenbauer.


De elektrische brandweervoertuigen komen er ongeveer zo uit te zien.

De Koninklijke Luchtmacht en Materieellogistiek Commando Land gaan samen met de firma de nieuwe innovatieve voertuigen ontwikkelen. De verwachting is dat het zeker nog 1 jaar duurt voor de bluswagens klaar zijn. Daarna voert Defensie brandweeractiviteiten voornamelijk elektrisch en volledig emissievrij uit.

De voertuigen gaan eerst naar het Brandweer Opleiding en Training Centrum in Woensdrecht. Daarna zal 1 exemplaar rouleren tussen de onderdelen. Later wordt besloten of er meer voertuigen worden aangeschaft.

Verheugd

Met de nieuwe wagens voorziet Defensie in de behoefte die is gebaseerd op nieuwe benaderingen en technologieën binnen de brandweer. De brandweer in Amsterdam en Berlijn en Dubai Civil Defence gaan eveneens mee in deze ontwikkeling van Rosenbauer.

Hoofd Brandweer Opleiding en Training Centrum Vliegbasis Woensdrecht kapitein Willem van Laar: “We zijn zeer verheugd om als opleiding- en trainingscentrum van de luchtmacht als eerste onderdeel binnen Defensie met de nieuwe brandweervoertuigen te mogen werken. Daarnaast is het fijn om een steentje bij te kunnen dragen aan het verder verduurzamen van Defensie door de aanschaf van elektrische voertuigen.”

https://www.defensie.nl/organisatie/luchtmacht/nieuws/2020/11/06/brandweer-defensie-gaat-over-op-elektrische-voertuigen
A fighter without a gun . . . is like an airplane without a wing.

-- Brigadier General Robin Olds, USAF.

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 41 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.