Auteur Topic: Spanningen in Algerije  (gelezen 3154 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Lex

  • Algeheel Beheerder
  • ERG FANATIEK
  • ******
  • Berichten: 31124
Spanningen in Algerije
« Reactie #10 Gepost op: 12/02/2011 | 12:10 uur »
Betogers op straat in Algiers

ALGIERS - Tot tweeduizend betogers zijn zaterdag in de Algerijnse hoofdstad Algiers de straat opgegaan om te demonstreren tegen het bewind van president Abdelaziz Bouteflika.
De autoriteiten hebben de betoging verboden. Duizenden agenten zijn aanwezig om Egyptische toestanden te voorkomen.
De betogers zouden door een cordon van de politie zijn heengebroken, om aan hun demonstratie te kunnen beginnen. De politie zou met knuppels proberen de betoging uiteen te slaan.


Ook is een nog onbekend aantal demonstranten opgepakt. Voorafgaand aan de betoging waren er ook al gevechten tussen demonstranten en de politie.
Volgens lokale berichten zijn ook voorstanders van Bouteflika op straat. Zij worden door de politie met rust gelaten. De voorstanders roepen uitdagende leuzen naar de oppositie.

Treinverkeer
Vrijdag legde de Algerijnse overheid het treinverkeer stil, zodat mensen niet naar de hoofdstad konden reizen. Ook werden de toegangswegen geblokkeerd en her en der gepantserde wagens van de veiligheidsdienst geparkeerd.
De onrust in Algerije begon in januari, nadat ook in TunesiŽ veel mensen de straat op gingen. Mensen waren boos over de hoge voedselprijzen en de werkloosheid.
De ordediensten maakten op 22 januari al met geweld een einde aan een grote betoging in Algiers. Daarbij raakten tientallen mensen gewond.

© ANP
Uitgegeven: 12 februari 2011 11:46
Laatst gewijzigd: 12 februari 2011 11:59

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 9 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.