Auteur Topic: Het geheime leger van oud-SS’ers in West-Duitsland  (gelezen 9634 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Ace1

  • ERG FANATIEK
  • *****
  • Berichten: 12343
Het geheime leger van oud-SS’ers in West-Duitsland
« Reactie #22 Gepost op: 11/05/2014 | 20:37 uur »
Adenauer stond erbij, keek er naar en deed niets

Oud-SS’ers en oud-militairen van Hitlers Wehrmacht zijn al in 1949 begonnen met de opbouw van een geheim leger in de Bondsrepubliek. Dit gebeurde eerst buiten de regering om. Toen bondskanselier Konrad Adenauer er in 1951 weet van kreeg, deed de hoogbejaarde christendemocraat er niets tegen.

Het geheime leger, waar zo’n 2000 man aan meededen, wilde klaar zijn om tegen de Sovjet-Unie te vechten, als ‘de Russen’ zouden komen.

Voor de daarvoor benodige wapens werden lijntjes gelegd met politie en grenswacht. Ook waren er plannen om in het toen nog fascistische Spanje te gaan oefenen.

Het geheime leger bracht ook linkse West-Duitsers in kaart. In het geval van een burgeroorlog in West-Duitsland wilde men tegen ‘communisten’ gaan vechten. Dit meldt weekblad Der Spiegel na onderzoek in de archieven van geheime dienst BND.

West-Duitsland kreeg pas tien jaar na de Tweede Wereldoorlog, in 1955, weer een ‘officieel’ leger. Daarin kregen veel voormalige leden van het voormalige geheime leger een baan.

Een van hen, Hans Speidel (generaal ten tijde van de Tweede Wereldoorlog), schopte het in 1957 zelfs tot opperbevelhebber van de landstrijdkrachten van de NAVO in Midden-Europa.

http://nieuws.thepostonline.nl/2014/05/11/het-geheime-leger-van-oud-ssers-west-duitsland/

https://magazin.spiegel.de/digital/index_SP.html#SP/2014/20/126954483

http://nl.wikipedia.org/wiki/Hans_Speidel

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 21 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.