Auteur Topic: 'Pantsertrein met nazischat gevonden'  (gelezen 5518 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Ace1

  • ERG FANATIEK
  • *****
  • Berichten: 12343
'Pantsertrein met nazischat gevonden'
« Reactie #30 Gepost op: 21/08/2015 | 08:18 uur »
WROCLAW - Een 150 meter lange pantsertrein met aan boord oorlogsbuit die de nazi's uit de handen van het Rode Leger wilden redden en die begin 1945 verdween, is weer gevonden. Althans, dat beweren twee schatzoekers die een vergunning hebben aangevraagd om de trein te bergen.
 
Volgens de overlevering zou de trein vanuit het toenmalig Breslau, nu Wroclaw, naar een berg in SileziŽ zijn gereden en daar in een tunnel zijn verborgen. De toegang tot de tunnel zou vervolgens zijn opgeblazen. Op zichzelf is dat geen vreemd verhaal; de nazi's probeerden in de laatste maanden van de oorlog veelvuldig buit uit de bezette gebieden terug naar Duitsland te transporteren.

Het is nog de vraag of de schatzoekers toestemming krijgen. De plaatselijke autoriteiten buigen zich nu over hun vergunningsaanvraag. De schatzoekers, een Duitser en een Pool, willen tien procent van de waarde van wat er in de berg wordt gevonden.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/24395454/___Trein_met_nazischat_terecht___.html

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 29 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.