Auteur Topic: Unieke flypast door lancaster uit de Tweede Wereldoorlog op 4 mei boven Lingewaa  (gelezen 2071 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Ace1

  • ERG FANATIEK
  • *****
  • Berichten: 12343
Unieke flypast door bommenwerper uit de Tweede Wereldoorlog op 4 mei boven Fort Vuren

De Lancaster PA474 ” Thumper ” van de Battle of Britain Memorial Flight zal op

4 mei 2016 rond 15.00 uur een flypast maken boven Fort Vuren. De exacte tijd zal ongeveer twee weken voor 4 mei bekend zijn.

De Stichting Eerbetoon Geallieerde Vliegeniers Lingewaal (EGVL) is trots dat dit bijzondere vliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog als eerbetoon aan de geallieerde vliegeniers en al degenen die zich voor onze vrijheid hebben ingezet, een flypast boven Lingewaal (Fort Vuren) zal maken. Tijdens de flypast zal het vliegtuig drie rondjes boven het fort vliegen. Belangstellenden zijn welkom boven op het fort en zullen daar een fantastisch uitzicht op de laag overkomende Lancaster hebben. De Lancaster zal ook op de dijken langs de Waal vanaf Herwijnen tot Gorinchem alsmede aan de overkant tussen Brakel en Woudrichem goed te zien zijn.

Deze Lancaster met vier Rolls Royce motoren is een bommenwerper uit de Tweede Wereldoorlog en er zijn nog maar twee van in de wereld die vliegwaardig zijn; één in Engeland en de andere is in Canada. Het is heel bijzonder dat dit vliegtuig voor het project Eerbetoon Geallieerde Vliegeniers Lingewaal komt overvliegen.

Fort Vuren is als locatie voor de flypast gekozen vanwege het feit dat dit fort uitvalsbasis voor het project EGVL wordt.

Voorafgaand aan de onthulling van het vliegeniersmonument Giessenburg op 2 mei 2015 heeft deze Lancaster ook een flypast gegeven:Meer informatie over de flypast en de Stichting Eerbetoon Geallieerde Vliegeniers Lingewaal via de website: www.egvl.nl de facebookpagina: https://www.facebook.com/groups/987579361267338/

of Peter den Tek: voorzitter@egvl.nl

http://www.ronddelinge.nl/2016/03/unieke-flypast-bommenwerper-tweede-wereldoorlog-op-4-mei-fort-vuren/« Laatst bewerkt op: 14/04/2016 | 19:32 uur door Ace1 »

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 7 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.