Auteur Topic: GENGHIS KHAN WERELDVEROVERAAR TE PAARD  (gelezen 1584 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Ace1

  • ERG FANATIEK
  • *****
  • Berichten: 12343
GENGHIS KHAN WERELDVEROVERAAR TE PAARD
« Reactie #3 Gepost op: 09/03/2017 | 21:31 uur »
Te zien t/m 27 augustus 2017

Genghis Khan voerde ontelbare veldtochten. Raasde met een leger van zo’n 100.000 krijgers te paard van Mongolië tot aan de Donau. En stichtte het grootste imperium in de wereldgeschiedenis. Nu verovert hij Nederland. Met ‘Genghis Khan, wereldveroveraar te paard’.

Een indrukwekkende tentoonstelling over het leven van Genghis Khan. Zijn krijgsmacht. En militaire innovaties. Met zeldzame topstukken, uitgebreide presentaties en met meer dan 200 bijzondere schatten uit het Inner Mongolia Museum te Hohhot, China. Zoals fluitende pijlen, prachtige sieraden, 800 jaar oude zijden kleding en een gouden zadel.

Nu te zien!

De tentoonstelling omvat bijzondere schatten uit Mongolië. De meeste van deze schatten zijn ruim 800 jaar oud. Een van de topstukken is het gouden zadel.

Nooit eerder verlieten deze schatten hun thuisland. Het Nationaal Militair Museum is het eerste museum dat deze schatten mag tentoonstellen.

https://www.nmm.nl/ontdek/genghis-khan/

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 2 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.