Bos en Balkenende willen met elkaar verder 31-01-2003

Gestart door -Peter-, 01/02/2003 | 00:15 uur

-Peter-

Citaat
De kogel is door de kerk: Bos en Balkenende willen met elkaar verder. Dat zeiden beide politici vrijdagmiddag na een gesprek met elkaar en informateur Donner te hebben gehad. Volgens Balkenende is er 'voldoende vertrouwen' en is er vandaag een belangrijke stap richting de informatie gezet.' Bos zei dat er altijd al vertrouwen in elkaar was geweest. Maandag zullen ze de verkennende fase afsluiten zodat naar verwachting dinsdag kan worden begonnen met onderhandelen. De eis van de Pvda van een tweede, PvdA, informateur is door Balkenende ingewilligd.

Onduidelijk is nog de volgorde van onderwerpen waar Bos en Balkenende het volgende week over zullen gaan hebben. Vooral het financieel aspect zal naar verwachting centraal staan. Balkenende houdt vast aan de eis dat er in 2007 geen feitelijk begrotingstekort mag zijn. Volgens Bos duurde de verkennende fase langer omdat beide partijen regelmatig met de achterban moesten spreken. De naam van de PvdA informateur is nog onbekend.

[bron: www.nieuws.nl]
[Copyright 2003, Novum]

Goh raar ::), dat hadden we echt niet verwacht zeg maar :o. Nou eerst maar eens zien hoelang ze het vol houden, en of wij er wel iets aan hebben, want daar heb ik nog wel een hard hoofd in... Volgens mij staan we gewoon dit jaar weer bij de stembus :-X
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...