Auteur Topic: Duitsers gaan Patriot vervangen  (gelezen 5831 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Zander

  • ERG FANATIEK
  • *****
  • Berichten: 2725
  • Zien zonder gezien te worden.
Duitsers gaan Patriot vervangen
« Reactie #70 Gepost op: 18/05/2015 | 12:18 uur »
'Duitsland wil Patriot vervangen door Meads' 
 BERLIJN -
Het Duitse ministerie van Defensie wil de Patriots vervangen door het systeem Meads. Dat meldt de krant Süddeutsche Zeitung. Meads is een raketafweersysteem dat is ontwikkeld door de Duitse onderneming MBDA en het Amerikaanse wapenbedrijf Lockheed Martin.

Het ministerie wilde vrijdag geen commentaar op het bericht geven. Het heeft altijd gezegd voor eind juni een besluit te nemen. Als het bericht klopt, is dat een grote tegenslag voor de producent van de Patriot, het Amerikaanse wapenbedrijf Raytheon, dat een gemoderniseerde Patriot in de aanbieding heeft. Nederland behoort tot de NAVO-landen die over Patriots beschikken. Het had tot en met begin januari twee jaar lang Patrioteenheden in Turkije om dat land te beschermen tegen inkomende raketten uit Syrië.

Het besluit over de vervanging van de Patriots geldt als een van de belangrijkste die minister Ursula von der Leyen in deze kabinetsperiode moet nemen. Het gaat om een bedrag van ongeveer 4 miljard euro.
People are sheep

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 69 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.