Auteur Topic: Soevereiniteit, wat is het?  (gelezen 1840 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Thomasen

  • ERG FANATIEK
  • *****
  • Berichten: 16658
  • Aut viam inveniam, aut faciam
Soevereiniteit, wat is het?
« Reactie #4 Gepost op: 03/07/2016 | 11:20 uur »
Deze discussie werd als zijsprong gevoerd in een ander topic, besloten maar even in een eigen topic te reageren omdat het zo een ontzettend centraal concept is voor veel onderwerpen waar we hier over discussiėren.

Het lijkt me vrij logisch dat je alleen met landen (eigenlijk regeringen, zoals je terecht opmerkt) handelt als je deze zelf als land ook hebt erkent en er diplomatieke banden mee onderhoudt. Dus de handel zie ik dan in het verlengde daarvan. Handelen (of bevoorraden) met (/van) entiteiten die je niet erkent en geen diplomatieke banden onderhoudt zie ik als inmenging.

Dat zou dus ook inhouden dat je simpelweg je erkenning kunt intrekken, de rebellen kunt erkennen als legitieme regering, en daar mee gaan handelen. En dat zou ook niet voor het eerst zijn natuurlijk.
Erkenning van een regering is in zekere zin al schending van de soevereiniteit.
Daarnaast, we handelen continu met entiteiten waar we geen diplomatieke banden mee onderhouden, de meeste bedrijven zijn immers geen staatsbedrijven.
Twitter: @Thom762

"And covenants, without the sword, are but words, and of no strength to secure a man at all" Thomas Hobbes

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 3 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.