VS sturen meer militairen naar Liberia

Gestart door -Jeroen-, 21/07/2003 | 18:33 uur

-Jeroen-

VS sturen meer militairen naar Liberia
Maandag 21 Juli 2003

MONROVIA (ANP) - De ambassadewijk van de Liberiaanse hoofdstad Monrovia is maandag bestookt met zeker twintig mortiergranaten. Zeker drie burgers werden gedood, twee anderen raakten gewond, aldus bronnen in de wijk.

Een van de projectielen kwam terecht op de Amerikaanse ambassade. Daar raakte niemand gewond. De projectielen werden nagenoeg zeker afgeschoten door rebellen.

De Verenigde Staten kondigden juist zondag aan nog 41 militairen naar Monrovia te sturen. Het gaat om een anti-terreureenheid van de marine, die de groep mariniers gaat versterken die de Amerikaanse ambassade beschermt.

Monrovia is het toneel van hevige gevechten tussen het regeringsleger en rebellen die uit zijn op de val van president Charles Taylor. De VS overwegen vredestroepen te sturen naar het door burgeroorlog geteisterde land, maar niet voordat een Afrikaanse vredesmacht is geïnstalleerd.

Taylor is bereid af te treden en in ballingschap te gaan, maar pas als een vredesmacht de controle over zijn land heeft overgenomen. De opstandelingen willen echter niet dat buitenlandse soldaten voet zetten op Liberiaanse bodem voordat Taylor is vertrokken.

bron (hetnet.nl / ANP)
The civil war had ended, But  one man's battle with himself was just beginning