Al-Qaeda achter crash Kenia

Gestart door -Jeroen-, 27/07/2003 | 23:55 uur

Marvin

een  opmerking over dit bericht:

Een SA-7 kun je uitsluitend achter een vliegtuig afschieten: de warmtebronnen - de motoren- vooral de uitlaten, geven het beste warmtebeeld....

Voor mij klinkt  dit bericht echt als iets dat in de zomer  door kranten gelanceerd wordt...... 8)

confused...? so am i....

D819

Tja, de Telegraaf als bron ;)

Ik heb een andere versie gelezen, er zouden in de jaren 70 in bepaalde typene vliegtuigen systemen ingebouwd zijn, waar men mee in staat zou zijn, om de besturing van het vliegtuig over te nemen, in het geval van een kaping.

Op zich een revolutionair idee, wat erg lang geheim gehouden is.

Het punt is, dat het mogelijk is, dat Al Qaeda is staat is om de besturing over te nemen, omdat ze dat systeem gekraakt hebben.
De interesse van OBL voor hi tech snufjes is al jaren bekend.

Het vliegtuig in Kenia was van een type wat deze afstandbediening aan boord zou hebben..

De zaak is min of meer bekend geworden, doordat technisch personeel een Europeese luchtvaartmaatschappij onregelmatigheden in de apparatuur van bepaalde vliegtuigen ontdekte, waarna deze apparatuur vervangen is.

Het is zelfs mogelijk, dat het systeem door andere groeperingen dan Al Qaeda in de VS gebruikt is, om een excuus te hebben om de Islam aan te pakken.

Een brief van een van de Saoedische kapers aan de familie die achterblijft is niet echt overtuigend..
En zo zijn er tal van rare feiten, zoals de manier zoals Bush reageerde toen hij het nieuws hoorde van de aanslag op het WTC..
Hij bleef het voorlezen volgen... Humpf!

Bron: Vergeet het maar!
Een dooie Kelly is meer dan genoeg!

-Jeroen-

Al-Qaeda achter crash Kenia
   
 DUBAI - Al-Qaeda zat achter het neerstorten vorige week van een vliegtuigje in Kenia, waarbij twaalf Amerikanen en de twee piloten uit Zuid-Afrika om het leven kwamen. Dat staat in een aan het terreurnetwerk toegeschreven verklaring die zondag op een islamitsche website is verschenen.

Volgens de verklaring, waarvan de herkomst niet kon worden geverifieerd, werd het vliegtuigje van voren geraakt door een SAM-7-raket. Die zou zijn afgevuurd door aanhangers van Mohammed Atef, de Egyptische leider van terroristische operaties van al-Qaeda. Hij zou zijn gedood bij bombardementen van het terreurnetwerk in Afghanistan.

In de verklaring staat dat aan boord van het vliegtuigje drie CIA-agenten waren, op zoek naar stellingen van de Moedjahedien bij de Keniaanse grens. Ten slotte belooft de verklaring het Iraakse volk de "aankomst, zeer binnenkort, van een cadeau van Osama bin Laden aan Bush en de zijnen".

Keniaanse functionarissen hadden eerder gezegd dat het vliegtuigje in dichte mist tegen Mount Kenia is gevlogen en dat de twaalf omgekomen Amerikanen toeristen waren uit drie families.

bron (de telegraaf)
The civil war had ended, But  one man's battle with himself was just beginning