NL krijgsmacht in het Caribisch gebied

Gestart door KapiteinRob, 06/06/2007 | 10:05 uur

KapiteinRob

Ik heb het al uitgebreid verwoord, maar in basic komt het er op neer dat de KL-collega's daar 4 maanden op oefenbasis zitten. Dat betekent alleen oefentoelage, geen ATW-bescherming, je commandant heeft 24-uurs zeggenschap over je, allerhande beperkingen oplegbaar en ga nog maar even door.

Gozo

Citaat van: Kapitein Rob op 14/02/2009 | 18:29 uur
Onze KL-collega's komen er zometeen (helaas) vanzelf achter dat ze "misbruikt" worden in de west.

Rob, kun je wat duidelijker zijn? Of moet ik het onderwerp eerst helemaal terug gaan lezen?

KapiteinRob

Onze KL-collega's komen er zometeen (helaas) vanzelf achter dat ze "misbruikt" worden in de west.

Gozo

Zonder ook maar een rationeel contra-argument aan te willen dragen, vind ik het als spijkerbroek met een KM-familie-achtergrond jammer dat deze traditie "verloren" gaat voor de KM en het Korps. Ik weet wel dat de KL er ooit eerder ook heeft gezeten, maar op de een of andere manier is de West net als de Oost destijds, in mijn beleving, onlosmakelijk met de KM verbonden. Kasian, het is voorbij.

-RuBy-

Om dit topic nog weer even wakker te maken...
Ikzelf zit bij de KL en zal komende augustus met de eerste KL-compangie naar de West gaan. wij gaan er met iets meer dan 100 man heen. qua uitrusting zullen wij zoveel mogelijk overnemen van de KM, uitgezonderd de persoonlijke wapens. De KL gaat de taken op land overnemen, de KM zal de taken op zee (vooral Counter Drugs en Kustwacht dus) behouden. Wat ons verteld is, is dat de KM-cie die er nu zit totaal word opgeheven en dat die lui een ander plekje kunnen gaan zoeken binnen defensie. eveneens zal 32e of 31e marnscie (ofzo) hun taken behouden op Arube en de drie SSS-eilanden.
De KL zal daar rouleren om de 4mnd.
Dit is zo ongeveer wat ik er op dit moment van weet... de rest moet ik nog te horen krijgen...

Groet

KapiteinRob

Citaat van: lex op 31/08/2007 | 21:46 uur
Deze eenheden zullen voorafgaand aan de inzet door missiegerichte opleiding en training worden voorbereid, waarmee is gewaarborgd dat de militaire aanwezigheid kwalitatief op het juiste peil blijft.

Vanuit de marine bestaat gerede twijfel over de effectiviteit van de bezuiniging omdat de extra training voor landmachtpersoneel ook fors geld kost.

Tja, de KL zal je nu niet horen. Waarbij ik me dan wel afvraag hoe die "missiegerichte opleiding" er dan uitziet........ ::)

Citaat van: lex op 31/08/2007 | 21:46 uur
idee is dat in plaats van de 31e infanteriecompagnie van het Korps Mariniers op Curaçao militairen van de landmacht voor enkele maanden naar Curaçao komen, zonder hun gezin. Ruim honderd mariniers komen op dit moment voor negen maanden, een jaar of in het geval van kaderfuncties voor drie jaar naar het eiland onder relatief gunstige arbeidsvoorwaarden.

Nu wordt net gedaan of de mede uitgezonden gezinnen de grote geldvreters waren/zijn. Dat is natuurlijk onzin; zelfs de STASDEF snapt inmiddels dat er teveel is bezuinigd op de buitenlandtoelage voor de west, getuige het feit dat er geld bij gaat komen. De bezuiniging zit 'm dan ook niet in die paar gezinnen van de kaderleden, maar in het feit dat die hele KL-compagnie er zit zonder buitentoelage, maar met oefentoelage. En dat scheelt een slok op een borrel! Maar zoals al eerder door o.m. mijzelf aangegeven, zal men nog wel eens voor verrassingen komen te staan, want door militairen daar 4 maanden neer te planten louter met oefentoelage, zullen er hopies problemen gaan ontstaan. Die 1000 euro extra per maand is er zo doorheen als men vrij is. Om maar te zwijgen van de KL-collega's met gezin in Nederland die alleen al aan telefoonkosten hun OT voor een aanzienlijk deel er doorheen zullen (moeten) jagen...... :-\

Lex

'Kwaliteit defensie blijft op peil na bezuinigingen'    

DEN HAAG (28-08-07) - Als het contingent mariniers van Curaçao verdwijnt en plaats maakt voor militairen van de landmacht blijft de kwaliteit op peil, garandeert minister van Defensie Eimert van Middelkoop (ChristenUnie). 'De aanwezigheid van de compagnie mariniers op Aruba wordt voortgezet', antwoordt de minister aan de vaste commissie voor Defensie van de Tweede Kamer, aldus de Amigoe.

De marine verwacht het definitieve besluit hierover komende maand.

'Om de lokale kennis en de benodigde amfibische deskundigheid te waarborgen, blijven de ondersteuningsstaf en het ondersteuningspeloton inclusief de vaartuigen permanent op Curaçao gestationeerd. Alleen de infanteriecompagnie wordt gerouleerd', vervolgt de defensiecommissie.

Compagnieën van de landmacht zullen hiervoor worden ingezet. Deze eenheden zullen voorafgaand aan de inzet door missiegerichte opleiding en training worden voorbereid, waarmee is gewaarborgd dat de militaire aanwezigheid kwalitatief op het juiste peil blijft.

Deze bezuinigingsmaatregel is verwerkt in de ontwerpbegroting voor volgend jaar. Nadere uitwerking van dit plan zal begin oktober gereed zijn. Kort voor het zomerreces ontving de Tweede Kamer van de minister van Defensie en staatssecretaris Cees van der Knaap (CDA) de hoofdlijnennotitie met daarin de voorgenomen bezuinigingsmaatregelen.

Vorige maand werden er door de vaste commissie vragen gesteld over de verregaande bezuinigingsmaatregelen die voor de Antillen het verdwijnen van de mariniers tot gevolg hebben. Behalve vragen over kwaliteitsbehoud wilde de Kamer geïnformeerd worden over de investering die met de verandering is gemoeid en wat de bezuiniging uiteindelijk oplevert. Vanuit de marine bestaat gerede twijfel over de effectiviteit van de bezuiniging omdat de extra training voor landmachtpersoneel ook fors geld kost.

Zoals gemeld staat vast dat de op Aruba gestationeerde 32e infanterie-eenheid van het Korps Mariniers blijft. Hierin bevindt zich ook het zogeheten SSS-detachement dat speciaal is getraind voor inzet bij orkaanrampen. Vorige week stond de eenheid nog paraat on hulp te bieden op Jamaica na het passeren van orkaan Dean.

Voor het overige bestaat er nog geen duidelijkheid over invulling van de voorgenomen maatregel die 3,7 miljoen euro aan besparing op moet leveren. Het idee is dat in plaats van de 31e infanteriecompagnie van het Korps Mariniers op Curaçao militairen van de landmacht voor enkele maanden naar Curaçao komen, zonder hun gezin. Ruim honderd mariniers komen op dit moment voor negen maanden, een jaar of in het geval van kaderfuncties voor drie jaar naar het eiland onder relatief gunstige arbeidsvoorwaarden.

(bron Amigoe)


oud_zijde

Citaat van: ronjhe op 12/06/2007 | 00:29 uur
Ik schreef al eerder dat het dan nog best eens zo kan zijn, dat een uitzending naar de West dan officieel niet meer als uitzending maar als rust/recovery/opwerk-periode zal worden aangemerkt. Gezien die uitzenddruk is het merkwaardig als deze functies en compagnie worden opgeheven. Door echter niet meer alleen mariniers daar te stationeren ontstaat er meer inzetvrijheid. Mogelijk dat daar een stukje bezuiniging door efficientie valt te behalen. Maar goed, ik wacht de plannen af.... al blijft het natuurlijk weer bagger dat die nu al via de media uitlekken en voor veel onrust zorgen..

ja maar dan zijn 120 plaatsen er weer rijkelijk weinig of je moet om de maand een nieuwe ploeg invliegen
It is a corvette when you ask the Treasury for money, a frigate when it is launched, a destroyer when it enters service, a cruiser when it goes to war, but only a corvette if it gets sunk.

Mikemans


KapiteinRob

Citaat van: Mikemans op 12/06/2007 | 11:02 uur
verbazend ik snap het nog steeds niet, veel te moeilijk voor mij allemaal.   :angel:

Ja, je bent geweldig en denkt nooit een verkeerde richting op....... ::)  Nog wierook en een veer nodig?

Mikemans

verbazend ik snap het nog steeds niet, veel te moeilijk voor mij allemaal.   :angel:

KapiteinRob

Deze domme schrijver begint het eindelijk te begrijpen.....  :)

Enforcer

Is Curacao niet handig om alvast te wennen aan de warmte in Afghanistan. Zeg maar een langdurig opwerkprogramma?!

Ik denk dat Mikemans en Ronjhe het overigens wel goed gezien/gelezen hebben. Anders is er namelijk inderdaad geen besparing, zeker niet structureel gezien.

oud_zijde

nou dat lijkt mij gezien de uitzenddruk niet mogelijk dan denk ik eerder aan een symbolische aanwezigheid van een of andere administratieve club ofzoiets

zou misschien nog wel een aardige plaatsing voor PALUA voor als die hun fenneks-met-stingers binnen hebben dan gaat Chavez misschien ineens boten aanschaffen ipv helikopters en vliegtuigen  :police:
It is a corvette when you ask the Treasury for money, a frigate when it is launched, a destroyer when it enters service, a cruiser when it goes to war, but only a corvette if it gets sunk.