Rijksbegroting & Politieke toekomst

Gestart door Lex, 13/05/2011 | 15:47 uur

Zeewier

Timmermans: ook consulaat Osaka kan openblijven
25/04/14, 16:32  − bron: ANP

Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken op het Binnenhof.
Het consulaat-generaal in het Japanse Osaka blijft in afgeslankte vorm open. Dat heeft minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken aan de Tweede Kamer laten weten. Daarmee is de voorgenomen sluiting van vijf consulaten-generaal volledig van de baan.

Eind vorig jaar was al bekend geworden dat de consulaten-generaal in München, Antwerpen, Milaan en Chicago open konden blijven omdat er minder op het postennetwerk wordt bezuinigd. Osaka gaat zich nu vooral richten op investeringsbevordering, aldus Timmermans op vragen van de VVD.
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3641480/2014/04/25/Timmermans-ook-consulaat-Osaka-kan-openblijven.dhtml

Gelukkig is ons een blamage bespaard gebleven. Het sluiten van een consulaat wordt in Japan zeker als een belediging, misschien zelfs als een vernedering gezien. Kan je het je voorstellen, het Nederlands koningshuis op handelsmissie naar Azië, uiteraard ook bezoek aan het goed bevriende Japanse koningshuis. En dan is er geen Nederlands consul om de handelsbetrekkingen voor te bereiden. Wat een flater had dat geweest in de 3e economie ter wereld!

jurrien visser (JuVi op Twitter)

Citaat van: A.J. op 25/04/2014 | 20:51 uur
Vind je het erg dat ik er niet in geloof? Nadat hij vorig jaar die uitspraak deed kregen we dit als beloning: Nieuwe bezuinigingen Defensie (333 miljoen)

Ik weet het... ik heb er ook (nog) geen geloof in, iets met ervaringen uit het verleden....

De nadruk ligt dan ook op het woord "kan"

A.J.

Citaat van: jurrien visser op 25/04/2014 | 18:26 uur
Hij kan het goed maken!

Vind je het erg dat ik er niet in geloof? Nadat hij vorig jaar die uitspraak deed kregen we dit als beloning: Nieuwe bezuinigingen Defensie (333 miljoen)

Ros

Ik ben blij dat door het afknallen van een paar negertjes in Mali mijn shopping avontuur bij de Jumbo in Arnhem veilig kan verlopen.........

Zelden een dergelijk tot  :sick: :sick: leidend correct politiek, PR verheerlijkend verhaal gehoord van een verantwoordelijke militaire functionaris. Wat denk deze man, dat wij een stelletje domme Amerikanen zijn die met een broodje aap verhaal over War on Terror bang gemaakt kunnen worden ?

In CAR of die andere 19 landen waar het verkrachten van jonge meisles en vrouwen als strijdmiddel worden ingezet had je moeten zijn.......maar daar vallen geen witte veren te verdienen.

Mali is een herhaling van het Afghanistan avontuur. Het in het zadel helpen en houden van een corrupte minderheid en dan weer vertrekken met vlag en wimpel en de bevolking achterlatend in dezelfde shit als zij verkeerden voor dat je er als grote blanke redder binnen stampte.




jurrien visser (JuVi op Twitter)

Citaat van: Strata op 25/04/2014 | 18:13 uur
Dat.

Dat Zijlstra dit durft te doen, hij maakt zichzelf en de VVD ermee belachelijk. Vorig jaar ook al idd.

bah...

Hij kan het goed maken!

StrataNL

Citaat van: Huzaar1 op 25/04/2014 | 16:21 uur
dit

Dat.

Dat Zijlstra dit durft te doen, hij maakt zichzelf en de VVD ermee belachelijk. Vorig jaar ook al idd.

bah...
-Strata-
Je Maintiendrai! Blog: Krijgsmacht Next-Generation

jurrien visser (JuVi op Twitter)

Uw nationale veiligheidspolis

Weblogbericht | 25-04-2014 | Generaal Tom Middendorp

Het is zover! De missie van de Nederlandse krijgsmacht in Mali is begonnen. Deze week heb ik een groot deel van onze troepenmacht uitgezwaaid. Commando's, logistiekelingen, analisten, techneuten, vliegers... allemaal gaan zij een belangrijke bijdrage leveren aan Minusma, de vredesmacht van de Verenigde Naties (VN). Zodat de VN de orde kan gaan herstellen in Mali.

Dat is hard nodig omdat het in het noorden nu een broedplaats is van extremisme en een vrijplaats voor het opleiden van terroristen. Dat blijkt wel uit de aanslagen op een Algerijns gascomplex begin vorig jaar en uit de aanslag op een uraniummijn in Niger 4 maanden later. Die aanslagen werden gepleegd door een splinterbeweging van Al Qaeda die vanuit Mali opereerde. Maar Mali is ook een doorvoerland van drugs, mensen en wapens. Met het verdiende geld worden terroristische activiteiten elders weer gefinancierd.

Stuk voor stuk potentieel gevaarlijke ontwikkelingen. Niet alleen voor de mensen in Mali – die hun leven nu niet zeker zijn – maar ook voor de mensen hier. Want als terroristen en criminelen ongestoord hun gang kunnen gaan, dan kan Europa – en dus ook Nederland – ontwricht raken door vluchtelingenstromen. Of door extremisten die Mali gebruiken als springplank. Bovendien zijn oorlog en gewapende conflicten ook schadelijk voor onze economie, omdat ze onze handel verstoren.

Daarom zet Nederland nu haar militairen in voor de VN-missie in Mali. Onze mannen en vrouwen zetten zich – ver van huis en met gevaar voor eigen leven - in voor ons land. We moeten voorkomen dat Mali nog meer afglijdt naar instabiliteit en met zijn centrale ligging de hele regio ontwricht. En we moeten voorkomen dat er vlakbij onze grenzen een onbeheersbare situatie ontstaat!

Hoe meer landen in de wereld stabiel en vredig zijn, hoe beter dat is voor ons allemaal.

Maar helaas moet ik ook constateren dat veel landen in de wereld lang niet zo stabiel en veilig zijn. Sterker nog, het aantal oorlogen in de wereld is vorig jaar alleen maar toegenomen. Dat blijkt bijvoorbeeld uit onderzoek van het Heidelbergse Instituut voor Internationaal Conflictonderzoek (HIIK). De wetenschappers van dit instituut telden 20 conflicten die ze als 'oorlog' bestempelden, zoals in Syrië, Afghanistan, Irak, Mali en de Centraal-Afrikaanse Republiek. Het waren er 2 meer dan het jaar daarvoor. Ook heeft dit instituut het aantal conflicten in 2013 eens bij elkaar opgeteld: dat waren er welgeteld 414... De explosieve situatie in Oekraïne daar nog niet bij inbegrepen.

Je hoeft dus geen expert te zijn om te concluderen dat de wereld er niet veiliger op is geworden. Integendeel, de dreiging lijkt alleen maar toe te nemen en wisselt steeds sneller van aard en omvang. Het is niet voor niets dat de krijgsmacht steeds vaker en voor steeds moeilijkere klussen wordt ingezet. De krijgsmacht is nu eenmaal de grondwettelijke veiligheidspolis van ons land.

Maar net zoals bij iedere verzekeringspolis geldt helaas ook hier: hoe minder premie, hoe minder dekking. En de premie die Nederland uitgeeft aan Defensie is de afgelopen 20 jaar aanzienlijk gedaald tot net iets meer dan 1% van ons Bruto Binnenlands Product. Dat is een hard gegeven.

Het lijkt erop alsof we onze vrede en welvaart als een vanzelfsprekendheid zijn gaan ervaren. Terwijl Libië, Syrië en Oekraïne – landen op een paar uur vliegafstand, landen aan de grenzen van Europa - toch laten zien dat een situatie zo kan omslaan. Reden te meer om te investeren in een krijgsmacht die conflicten kan helpen voorkomen, die conflicten kan oplossen en die landen kan helpen om weer op eigen benen te staan. Maar ook een krijgsmacht die in bondgenootschappelijk verband het NAVO-grondgebied kan beschermen.

Wie in zo'n krijgsmacht investeert, dient ook zichzelf. Het is bemoedigend dat die politieke discussie nu op gang komt.

Of zoals Winston Churchill ooit zei: 'We sleep soundly in our beds because rough men stand ready in the night to visit violence on those who would do us harm'.

Generaal Tom Middendorp,
Commandant der Strijdkrachten

http://www.defensie.nl/organisatie/bestuursstaf/inhoud/cds/weblog/2014/uw-nationale-veiligheidspolis

Huzaar1

Citaat van: Kapitein Rob op 25/04/2014 | 16:10 uur
Het heeft helemaal geen zin om het VVD-partijprogramma te lezen, want de praktijk laat zien dat men een links-liberale agenda volgt die te vaak haaks op de klassieke VVD-standpunten en principes staan. Voor wat die waard waren en zijn gebleken.

dit
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

KapiteinRob

Citaat van: Ros op 25/04/2014 | 15:36 uur
Ik zou toch beide partijprogramma's goed gaan lezen en dan pas reageren.

Het heeft helemaal geen zin om het VVD-partijprogramma te lezen, want de praktijk laat zien dat men een links-liberale agenda volgt die te vaak haaks op de klassieke VVD-standpunten en principes staan. Voor wat die waard waren en zijn gebleken.

Ros

Citaat van: Huzaar1 op 25/04/2014 | 14:44 uur
Uiteraard vind ik dit ook, het is apart om te zien hoe de VVD de afgelopen jaren het campagne programma van de SP uitvoert.

Brave jongens die VVD'ers...... :heart:

Ik zou toch beide partijprogramma's goed gaan lezen en dan pas reageren.

Huzaar1

Citaat van: Kapitein Rob op 25/04/2014 | 08:35 uur
In dat geval vind ik zijn pleidooi voor meer patrouilleschepen naief en onverstandig. Als je in onze steeds onrustiger wordende wereld (op z'n zachts gezegd) niet snapt dat v.w.b. maritieme gevechtskracht 6 fregatten absoluut onvoldoende zijn, kun je je als SGP aansluiten bij de flower power oogkleppenbrigade die ons land vanuit Den Haag bestuurt. Nou ja, bestuurt.......  >:(

Uiteraard vind ik dit ook, het is apart om te zien hoe de VVD de afgelopen jaren het campagne programma van de SP uitvoert.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Mourning

SPEER is echt een giga faalproject...
"The only thing necessary for Evil to triumph is for good men to do nothing"- Edmund Burke
"War is the continuation of politics by all other means", Carl von Clausewitz, Vom Kriege/On War (1830).

MasterChief1971

Citaat van: jurrien visser op 25/04/2014 | 14:19 uur
We zochten toch nog een paar extra euro's voor defensie...

I spell Sierra Papa Echo Echo Romeo.... :dead:
"Whosoever commands the sea, commands the trade; whosoever commands the trade of the world commands the riches of the world, and consequently the world itself"- Sir Walter Raleigh

jurrien visser (JuVi op Twitter)

Citaat van: www.powned.tv Vandaag om 02:18
Falende ICT kost zes miljard


We zochten toch nog een paar extra euro's voor defensie...

jurrien visser (JuVi op Twitter)

Falende ICT kost zes miljard

Jaarlijks raakt de Nederlandse overheid vier tot vijf miljard euro kwijt aan mislukte ICT-projecten.

Van alle ICT-projecten is 30% succesvol, meldt het ANP. Van de grote technologieprojecten mislukt 36% zodanig dat de systemen nooit gebruikt kunnen worden. Van 57% van de projecten wordt het budget overschreden of is het systeem te laat klaar. Van technologieprojecten met een budget van meer dan 7,5 miljoen euro slaagt zelfs maar 7%. Dit meldt Hans Mulder van de ICT-commissie van de Tweede Kamer vandaag.

Projecten mislukken volgens Mulder vooral vanwege gebrekkige communicatie. Daarnaast stelt hij dat de projecten ingewikkeld zijn en de leveranciers dit onderschatten.

Toch ziet Mulder verbetering, aangezien de Rekenkamer er tien jaar geleden van uitging dat de mislukte projecten de overheid zes miljard ging kosten.

http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2014/04/falende_ict_kost_zes_miljard_a.html