Vervanging rupsvoertuigen Korps Mariniers

Gestart door delarey, 25/09/2020 | 18:13 uur

Parera

BvS10 als modulair platform voor een gevechtsbrigadeOp de DSEi in Londen op 13 september 2023 presenteerde BAE Systems een nieuw concept voor gevechten in de poolgebieden en de Indo-Pacific-regio, gebaseerd op gemechaniseerde formaties, voornamelijk bewapende versies van het BvS10 gepantserde, gelede en terreinwagentype Gebruik BAE Systems Hägglunds. Dienovereenkomstig zou de BvS10 niet langer uitsluitend worden gebruikt als gepantserde personeelscarrier (APC) of als logistiek voertuig, maar zou een volwaardig gepantserd gevechtsvoertuig zijn.

In Londen merkte Darren Restarick, regionaal directeur van BAE Systems Hägglunds, op dat het ruige terrein van het Verre Noorden en de Indo-Pacifische regio sleutelgebieden zijn waar westerse strijdkrachten hun defensiecapaciteiten moeten inzetten in conflictscenario's van de 21e eeuw. Om deze reden, zegt Hägglunds, zal de BvS10 belangrijker worden, "vanwege het unieke terrein waarin je je moet verplaatsen om je taak te voltooien."

"Conflicten hebben aangetoond dat de beschikbaarheid van een voertuig dat in staat is om door al deze complexe terreinen in het Verre Noorden en de Indo-Pacific, maar ook in andere delen van de wereld, te navigeren, van cruciaal belang is om voordeel te behalen in zowel operationele als tactische gevechten. handhaven", aldus Restarick. "We zien dat er een verandering is en dat er behoefte is aan deze mogelijkheid, maar we onderzoeken deze verder dan de gepantserde personeelscarrier. De BvS10 verbetert de manoeuvreerbaarheid op het slagveld door gebruik te maken van het ongekende potentieel van hypermobiliteit, modulariteit en het vermijden van kenmerken."

Restarick beweerde dat de BvS10 de grootste potentiële tactische mobiliteit heeft van alle NAVO-voertuigen die in dienst zijn. Volgens NAVO-definities voor offroad-mobiliteit kan de BvS10 80 procent van het wereldoppervlak bestrijken.

"We hebben het vermogen om op te rukken naar de operationele ruimte, we hebben de capaciteit voor expeditieoorlogvoering, we kunnen zonder ondersteuning oprukken en we kunnen zwemmen", zei hij over de BvS10. "Als we kijken naar het vermogen om loopgraven te overschrijden, kan dit kleine voertuig loopgraven van 2 meter overwinnen – en dat is vergelijkbaar met 8x8-voertuigen en gepantserde personenwagens, die beide zijn ontworpen om samen te werken met gevechtstanks. "Dus als we de mogelijkheden van een gepantserde personeelscarrier willen uitbreiden, kunnen we nu zien dat dit voertuig nog steeds kan concurreren met tanks binnen het raamwerk van de capaciteitenmatrix."

De lage bodemdruk van de BvS10, voegde Restarick eraan toe, betekent ook dat hij terrein kan doorkruisen zoals stuifmoerassen die andere gevechtsvoertuigen eenvoudigweg niet aankunnen, terwijl de breedte, die smaller is dan de meeste gevechtsvoertuigen, betekent dat de BvS10 in bosgebieden kan doordringen. en daar manoeuvreren. Restarick merkte ook op dat het relatief kleine formaat van de BvS10 betekent dat één enkel voertuig kan worden vervoerd op een C-130-transportvliegtuig, twee op een A400M en vier op een C-17.

Hoewel Restarick erkende dat de bepantsering van de BvS10 slechts NAVO Stanag Level 2 is, wees hij erop dat de hypermobiliteit ervan de overlevingskansen "exponentieel vergroot", waardoor het in gebieden kan manoeuvreren die een vijand niet zou bedekken in het proces, waardoor mogelijk "de ISTAR-matrix van de tegenstander wordt overbelast". ."

Aan de hand van het voorbeeld van het modulaire gevechtsvoertuig BvS10 dat BAE Systems op zijn stand op DSEi 2023 tentoonstelde, legde Restarick uit dat de achtercabine is uitgerust met een flexibel Moog-missieplatform, geleide raketten van het Advanced Precision Kill Weapon System (APKWS), een RBS 70 korte -bereik - Grond-lucht raketwerper en een 360° radar, terwijl de voorste cabine een op afstand bestuurbaar wapenstation bevat, een Dillon Aero Minigun van 7,62 mm x 51 kaliber.

Hij wees er echter op dat het voertuig niet is gespecificeerd in termen van de uitrusting ervan met wapens. "Je kunt het vullen met alles wat je maar wilt. Het gaat gewoon om het demonstreren van een capaciteit", zei hij, en voegde eraan toe: "Het belangrijkste voor mij is dat de BvS10 kan worden geconfigureerd om tegen vrijwel elke dreiging in een moderne operationele omgeving te worden gebruikt."

Gezien het feit dat BAE Systems feitelijk het idee van een nieuwe gemechaniseerde formatie verkoopt en niet alleen een nieuwe BvS10-variant, rees de vraag of het bedrijf zijn marketinginspanningen in eerste instantie zou richten op de Noordse NAVO-landen die al dergelijke voertuigen inzetten en daarom bekend met hun mogelijke toepassingen.

"Ja, het hoge noorden is absoluut een gebied waar we ons op concentreren," antwoordde Restarick. "Het is veel gemakkelijker om het concept te verkopen aan landen die eerder Bv206 of BvS10 hebben gebruikt om ze te vervangen."

"Natuurlijk is het een grote uitdaging om dit denkproces te begrijpen en vervolgens te veranderen, maar we moeten ook niet vergeten dat ze voor een nieuwe uitdaging staan. Hun huidige capaciteiten zijn niet in staat om in het hoge noorden te manoeuvreren in de mate die zij zouden willen. Dus als we vroeg genoeg kunnen beginnen, zodat de leidinggevenden die analyse kunnen maken en kunnen zeggen: 'Dit is echt; "Dit is hoe een capaciteit aanzienlijk kan worden ondersteund door BvS10' - vooral binnen de verkennings- en infanteriebrigades - dan denk ik dat we in het juiste stadium zijn om het juiste advies te geven over deze vragen."

"Het gaat erom degenen te informeren die deze analyse uitvoeren", zei Restarick. "We zien veel veranderingen: wat gaat er in de toekomst met de M113 [gepantserde personeelscarrier] gebeuren? Waarmee worden deze voertuigen vervangen? Voor mij is dat het antwoord."

https://soldat-und-technik.de/2023/09/mobilitaet/35658/bvs10-als-modulare-plattform-fuer-eine-kampfbrigade/

StrataNL

Citaat van: Kornet43 op 21/06/2023 | 23:04 uur
Geen oude sokken weggooien, voor je nieuwe hebt!
Dit zijn de exemplaren die geen MLU hebben gehad en niet meer worden gebruikt.
-Strata-
Je Maintiendrai! Blog: Krijgsmacht Next-Generation

Kornet43

Citaat van: Thomasen op 21/06/2023 | 22:44 uur
Zoals Huzaar hieronder al schreef, als het niet naar Oekraine gaat....
Die dingen zijn een keer op en dan gewoon meer last dan lust.
In het huidige financi?le klimaat hoeven we denk ik niet bang te zijn dat er goed spul de deur uit gaat.
Geen oude sokken weggooien, voor je nieuwe hebt!

Thomasen

Citaat van: Kornet43 op 21/06/2023 | 22:28 uur
Terwijl de vervanging van de BV206 er nog niet is!

Zoals Huzaar hieronder al schreef, als het niet naar Oekraine gaat....
Die dingen zijn een keer op en dan gewoon meer last dan lust.
In het huidige financi?le klimaat hoeven we denk ik niet bang te zijn dat er goed spul de deur uit gaat.
Twitter: @Thom762

"And covenants, without the sword, are but words, and of no strength to secure a man at all" Thomas Hobbes


bergd

Citaat van: Thomasen op 21/06/2023 | 22:07 uur
Als je ziet hoe het terrein er daar soms aan toe is, zou je in bepaalde regio's er best van kunnen profiteren.
+1

Thomasen

Citaat van: Harald op 21/06/2023 | 21:57 uur
206 is ongepantserde versie toch ? Misschien ook daarom geen interesse?

Als je ziet hoe het terrein er daar soms aan toe is, zou je in bepaalde regio's er best van kunnen profiteren.
Twitter: @Thom762

"And covenants, without the sword, are but words, and of no strength to secure a man at all" Thomas Hobbes

Harald

Citaat van: Huzaar1 op 21/06/2023 | 21:12 uur
Als het niet meer naar Oekraine kan moet het echt zooi zijn  :cute-smile: .
206 is ongepantserde versie toch ? Misschien ook daarom geen interesse?

Huzaar1

"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"


HaraldCitaatThe BvS10 all terrain vehicle was displayed at a booth belonging to BAE SYSTEMS, showing off what the company said was the platform?s equipment flexibility for a variety of missions. (Brendon Smith / Breaking Defense)

Het nieuw (door) ontwikkelde voertuig, deze versie krijgen de Mariniers niet voorals nog, NL keuze is de Beowulf (ongepanserde versie)

Parera

Citaat van: Harald op 10/02/2023 | 10:55 uur
Of kopen we straks toch nog voertuigen "van de plank" in het European CATV program ?

Misschien heeft de oorlog in Oekraine ook hier wat eisen doen veranderen. Ik las toevallig dat wij ook 28 Bv206's leveren aan oekraine dus ook die zullen moeten worden aangevuld

Harald

Citaat van: Harald op 19/12/2022 | 23:27 uur
Het lijkt erop dat een deel wordt vervangen door de Beowulf. Maar de rest dan?
Is dat het "aparte project " ?

Of kopen we straks toch nog voertuigen "van de plank" in het European CATV program ?

Harald

Cold-Weather All-Terrain Vehicles: NATO Member Programmes 

The combination of climate change and increased tensions with Russia is increasing NATO nations? focus on security interests and military operations in the Arctic and other cold-weather zones.

A significant number of NATO members already operate vehicles optimised for these zones. Several are currently upgrading or replacing their cold-weather fleets.

Several categories of vehicle are designed or optimised for cold-weather operations, including snowmobiles and similar open configurations. This article will focus on medium-sized, enclosed vehicles frequently designated as Cold-weather All-Terrain Vehicles (CATV). These CATVs feature very broad tracks which distribute vehicle weight, reducing ground pressure far below that of wheeled or standard tracked vehicles. This enables them to traverse deep snow as well as ice and broken ground, including steep mountainous terrain.

They are also capable of crossing other difficult terrain, including marsh and bogland, as well as sand. In fact, many of the same NATO units which deploy their CATVs for Arctic and European mountain operations have also dispatched them on missions to Africa, the Middle East and Afghanistan. Depending on configuration, they can be used for personnel transport, medical/casualty evacuation, engineering and logistics vehicles, or as sensor and weapons platforms.

.../....

The Netherlands is also pursuing a dual-track approach to refreshing its inventory. In June 2021 the Dutch MoD announced plans to procure 179 Small All-Terrain Vehicles to replace a portion of the Bv206D and Bv10 currently deployed by the Netherlands Marine Corps. This Future Littoral All-Terrain Mobility Patrols Vehicle (FLATM PV) project will both modernise and expand the ATV fleet. To save time, the MoD is planning to choose an as yet unspecified vehicle which is already in production or production-ready. Requirements include a minimum capacity of four soldiers and the ability to incorporate the latest communications and data systems. Deliveries are supposed to take place in the 2025? 2028 timeframe, to ensure ?future-proof, all-terrain and snow mobility for the light amphibious units.? Previously, in an October 2020 announcement Amsterdam stated they would procure 124 replacement vehicles through the joint Collaborative ATV programme in the 2024-2027 timeframe. In an early 2022 interview the director of the Dutch Defence Materiel Organisation, Vice Admiral Arie Jan de Waard, confirmed that Amsterdam still intends to procure replacements for the Dutch Marines? all-terrain vehicles through the European CATV program.

.../...

https://euro-sd.com/2023/02/articles/29144/cold-weather-all-terrain-vehicles-nato-member-programmes/


Harald

Het lijkt erop dat een deel wordt vervangen door de Beowulf. Maar de rest dan?
Is dat het "aparte project " ?