Defensieforum.nl

Archief => Archief overigen => Topic gestart door: Zeewier op 29/10/2013 | 00:24 uur

Titel: Belgische legerbaas: "Laat militairen telewerken"
Bericht door: Zeewier op 29/10/2013 | 00:24 uur
Angst is een slechte raadgever. In paniek dit soort besluiten nemen ook als je het mij vraagt.  :neutral:

Legerbaas: "Laat militairen telewerken"
26/10/13, 08u03  − Bron: Belga

"We verliezen bijna de helft van onze jonge officieren nog tijdens hun opleiding", aldus Gérard Van Caelenberge, stafchef van het leger. "En bij onze jonge soldaten valt de helft weg, terwijl we nu al een te oud leger hebben." Het woon-werkverkeer blijkt vaak een zware last te zijn. De krant De Standaard schrijft dat Van Caelenberge daarom pleit voor een modernere en soepelere werkorganisatie.

"Telewerken mag geen taboe zijn binnen Defensie. Het kan een oplossing bieden voor militairen die ver van hun kazerne wonen." In 2012 was het attritiecijfer voor kandidaat-officieren per academiejaar 10 procent. Met die term wordt het voortijdig vertrek van jonge militairen uit het leger bedoeld. Op het eind van de master blijft nog 60 procent van de gestarte officieren over. Van 100 beginnende soldaten blijven er na twee jaar nog 53 over.

"Telewerk kan een oplossing bieden voor militairen die ver van hun kazerne wonen", zegt Van Caelenberge. "Het moet te organiseren zijn dat zij hun fysieke conditie zélf op peil houden. Dan moet een militair uit Oostende 's ochtends niet langer alle files trotseren om in de kazerne van Leopoldsburg stipt om 8 uur aan een trainingscross mee te doen."

Volgens de generaal is de concurrentie met andere jobs, zoals bijvoorbeeld binnen de politie, bikkelhard. "Het statuut van een politieagent is beter, we moeten dat toegeven."

De vakbonden juichen de ideeën van de stafchef toe.
http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/1729762/2013/10/26/Legerbaas-Laat-militairen-telewerken.dhtml