Jubileum Koninginnedag KMA

Gestart door -Jeroen-, 28/04/2003 | 16:10 uur

-Jeroen-

Jubileum Koninginnedag KMA

Op dinsdag 30 april kleurt Breda weer oranje voor zijn jaarlijkse Koninginnedagviering. Het traditionele startsein voor de feestelijkheden vindt plaats op het KMA-terrein. Vanwege haar 175-jarig jubileum biedt de Koninklijke Militaire Academie ook 's middags en 's avonds een feestelijk programma. Een optreden van Jody Bernal en duizenden op te laten ballonnen vormen het middagprogramma. 's Avonds kunnen de feestgangers op een heuse minitaptoe rekenen.

Voor Breda-Oranjestad begint het feest om 09.00 uur met een buitengewone vlaggenparade. De Bredase burgers zijn hiervoor van harte uitgenodigd. Alle eerste- en tweedejaars cadetten zullen aangetreden staan op het Kasteel van Breda. Om 10.00 uur worden de vlaggen gehesen. Hierna volgen korte toespraken van de burgemeester van Breda en de Gouverneur van de KMA. Na de ceremonie verzorgt de PTT Harmonie een feestelijk optreden, gevolgd door een gezellig samenzijn op de binnenplaats van het Kasteel van Breda. Iedereen is hierbij welkom. Uiteraard wordt voor een kop koffie voor de volwassenen en een lekkernij voor de kinderen gezorgd.

's Middags zorgt de Lions Club Forum Breda voor een optreden van Jody Bernal. Dit begint na het oplaten van duizenden ballonnen die deel uitmaken van een grootste ballon-sponsoractie. Een ballon, met naamkaartje, is verkrijgbaar voor 1 euro en geeft ook toegang tot de voorstelling op de Parade. De kinderen van wie ballon het verst komt, worden beloond met een aantrekkelijke prijs. Het bijeengebrachte geld gaat naar Mappa Mondo, een onderdeel van het Nederlandse Rode Kruis dat terminaal zieke kinderen een specifiek op hen toegesneden verblijf in een speciaal ingericht huis bezorgt. Het middagprogramma duurt van 13.30 tot 16.00 uur.

Het Oranjecomité trakteert Breda op nog meer muziek. Om 16.30 uur brengt het Trompetterkorps Koninklijke Marechaussee op het Kasteelplein een eerste voorproefje ten gehore. De minitaptoe vindt plaats op de Parade op het KMA-terrein. Vanaf 19.00 uur is de Stadhouderspoort aan het Kasteelplein geopend voor publiek en om 19.30 uur zal "Small Town Big Band" een optreden verzorgen. De daadwerkelijke "Minitaptoe" vangt aan om 20.00 uur en duurt tot 22.30 uur. Iedereen is welkom en toegang is gratis.

bron (www.mindef.nl)
The civil war had ended, But  one man's battle with himself was just beginning